Krausz Andrea | 2018.10.04. 07:00
Madárles, szauna és Oktoberfest a hétvégén!
Ki mondta, hogy ősszel megáll az élet a Balatonnál? Nem áll meg és rendezvényeket is találhatunk ezen a hétvégén szép számmal. Ezúttal a déli part programjai közül ajánlunk néhányat.

Mint tudjuk, okóber 5-től 7-ig tartják a Siófoki Halfesztivált, melyre több ezer embert várnak. Írtunk arról is, hogy a Balatonboglárhoz tartozó Szőlőskislakon egy hangulatos esemény, a huszadik alkalommal megrendezett Töklámpás Fesztivál fogadja a családosokat és a tökös ételek kedvelőit. De ezen kívül is van még néhány dolog a déli parti településeken, amelyekre még odaérhetünk a hétvégén, ha jól beosztjuk az időnket.

Európai Madármegfigyelő Nap Fonyódon

Jó levegő, vidám társaság és ismerkedés a természettel. Mindez Fonyódon, a kikötőben, ahol az őszi Balaton madárvilágával is megismerkedhetünk. A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) szakemberei vasárnap várják itt az érdeklődőket. Fonyódon spektív és távcső segítségével követhetjük a vízen lévő madarak mozgását. Az akció egyben verseny is az európai államok között. A játékban a helyszínek, a résztvevők, és a látott madarak száma alapján értékelik a résztvevő országokat, a legmagasabb számokat elérők nyernek! Magyarország az utóbbi években mindig az első három helyezett között szerepelt.
Az MME országszerte 19 megyében 62 helyszínen várja az érdeklődőket a hétvégén, a déli Balaton-parton Balatonlellén és Siófokon is tartanak ilyen kirándulásnak is beillő programokat, ahol akár még a madárgyűrűzéssel is megismerkedhetnek a természetkedvelők.

Szaunázók hétvégéje Siófokon

A Balatonnál is beindul a szaunaszezon. Idén első alkalommal hirdette meg a Magyar Fürdőszövetség október 5. és 7. között a Szaunázók hétvégéjét. A programhoz csatlakozott a siófoki Galerius Élményfürdő és Wellness Központ.
Magyarország fürdőiben és wellness-központjaiban egyre népszerűbbek a szaunaszeánszok, amelyek igazi közösségi élményt jelentenek a résztvevőknek. A szaunamesterek különleges aromás felöntésekkel, a páradús levegő áramoltatásával, esetenként vicces performanszokkal szórakoztatják a közönséget. A három napot érintő hétvége során a csatlakozó fürdők szabadon szervezhetnek a szaunázáshoz kapcsolódó programokat, központilag egyetlen esemény lesz: október 6-án, szombaton 16 órától a csatlakozó szaunákban ugyanaz a tematikus program valósul majd meg az ország több településén.
A siófoki Galerius Élményfürdő és Wellness Központban október 5-től 7-ig napi három szeánsz várja az érdeklődőket. Érdemes lesz ellátogatni a Balaton-parti fürdőkomplexumba, ahol a többi között édes narancs, levendula és japán menta illatokkal készülnek a szaunamesterek.

Oktoberfest Igalban


Az Igali Gyógyfürdő nem csak arról híres, hogy a Dél-Dunántúl egyik legrégebben működő fürdője és hogy Somogy megye kiváló, minősített gyógyhelye, hanem arról is, hogy itt aztán nem lehet unatkozni.
Érdemes a Balatontól mindössze 40 km-re délre, az M7-es autópályától alig félórányira található fürdőhelyet felkeresni, mert miközben élvezzük a víz jótékony hatását, a zenés medencés bulikon még jól is mulatunk! Főként, ha itt az Oktoberfest és egész nap sörkülönlegességeket, valamint bajor ételkülönlegességeket kóstolhatunk! A sramli zene mindenkit táncba hív és akár a medencében is rophatjuk a schnellpolkát. Vasárnap zenés műsor, színes népviseletbe öltözött fellépők várják a vendégeket, a hangulat pedig garantált.

Összeállította: Krausz Andrea

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva