Szaniszló Hajnalka | 2022.05.11. 08:00
Magabiztosan a parton #2 – Manikűrös: így lesz trendi és ápolt a kezed
A héten húsz fok is lehet a Balaton vize, a levegő hőmérséklete pedig meghaladhatja a harminc fokot. Ideje sürgősen készülnünk strandszezonra. Most a manikűrös mondja el, hogyan lehetünk majd magabiztosak a parton.

Hogyan készüljünk a nyárra? Mit vigyünk magunkkal, hogy a strandon is megóvjuk a kezünket? Melyek a 2022-es év manikűr-trendjei színek és formák tekintetében? Milyen hétköznapi praktikákkal tehetünk az ápolt és egészséges kezekért? Balogh Reni manikűrös, kézápoló szakember tanácsait olvashatjátok.

Fotó: Balogh Reni/Bram Nails

 

A manikűrös szerint ezek a legfontosabb teendők és a trendek idén

– Milyen termékeket javasolsz a kézápoláshoz?
– Érdemes könnyű, gyorsan felszívódó krémet választani. Én a Weleda homoktövises kézkrémet használom. Nem tartalmaz mesterséges színezéket, illatanyagot, tartósítószert és kőolaj-származékot sem. Aki a természetességre utazik a bőrápolásban, annak tökéletes választás. Mivel a kézfejet borító bőr nagyon vékony és nincs alatta zsír vagy számottevő izomzat, könnyen kiszárad, hajlamos a korai öregedésre és a napfoltosodásra. Nyáron az UV-sugárzás, a nyaralás során a parti homok és a sós víz sem kíméli a bőrünket. Ezért nagyon fontos, hogy használjunk napvédőt a kézfejünkre is. Bőven kenjük be akár naponta többször is. Erre a célra minimum ötven faktoros krém/naptej használatát javaslom.

Fotó: Balogh Reni/Bram Nails

 

– Mi az, amit otthon is megtehetek a kezem, a körmeim egészségéért a nyaralásra készülve?
– Áztasd a kezed meleg vízbe, amelyet illatosíthatsz illóolajokkal, vagy pár csepp citromlevet, teafaolajat is tehetsz bele. Öt percig hagyd puhulni a bőrt a vízben, majd radírozd át a kezed bőrradírral. Mézet egy kis kávézaccal összekeverve is szuper bőrradírt készíthetünk. Kiemelt figyelmet érdemel a körömágy környéke. Ezt követően öblítsd le a kezed. Reszeld le a szabadszélt, és egy narancsfa pálcika segítségével óvatosan a told fel a körömágy bőrét (kutikula), majd vágd körbe a felesleges bőrt. Ha ezzel elkészültél, gazdagon krémezd be a kezed, és húzz rá egy szövetkesztyűt. 15-30 percig tartsd rajta. Már el is készült a puha, hidratált kéz.

– Nyáron nagyobb igénybevételnek van kitéve a kezünk. Milyen technikát alkalmazol a vendégeidnél a tartósság érdekében?
– A sós vízben áztatott kéz és tűző nap is komolyan igénybe veszi a géllakkok tartóságát, és gyorsabban fakul azok színe is. A vendégeimnél ebben az időszakban a géllakk alá erősítést is alkalmazok. Ez egy üvegszálas megerősítés, amely bombabiztossá teszi a géllakkot.

2022 vízparti manikűr-trendjei

– 2022-ben mi lesz a trend idén a strandon/vízparton?
– Az idei év trendszíne a lila, de természetesen a nagy klasszikusok a türkizkék és a kék egyéb árnyalatai is rendkívül divatosak lesznek. És persze a neon színek: pink, korall, citromsárga, narancssárga, zöld. Ezek soha nem mennek ki a divatból a nyári szezonban. Forma tekintetében leginkább a természetes hosszúságú körmök kedveltek, de még mindig hódít a középhossz is. A minták terén évek óta nagy kedvencek a kagylók, a színes, neonos virágok és a tengerparti motívumok.

Fotó: Balogh Reni/Bram Nails

 

– Mennyiben illeszkedik a ruhadivathoz az idei nyár manikűrje?
– A gyártók figyelemmel kísérik ruhadivatot és ennek megfelelően alakítják az év színét is. A vendégek többnyire az évszaknak megfelelő színt választanak.

Fotó: Balogh Reni/Bram Nails

 

– Gyakran készül nyáron is extra hosszú, épített köröm vagy a nyaralás miatt inkább a praktikum a meghatározó?
– Inkább a praktikum a meghatározó, rövid természetes körmök építését kérik. A hosszú köröm építése ritkább. Ennek oka, hogy tartanak attól, hogy nyaralás alatt hogy letörik. Ez rendkívül kellemetlen és nem is szép látvány a strandon.

– Megfigyeled a balatoni nyaraláskor az emberek manikűrjét?
– Kizárólag azt figyelem. Na, jó nem csak azt. (nevet) De félretéve a viccet: megfigyelem a formát és azt is, hogy mennyire illik az illető bőréhez a lakk színe. És persze, azt is nézem, hogy a stílusához illik-e a köröm és a szín.

– Hogyan készíti fel a kezét a nyaralásra a manikűrös, és mi van a táskájában?
– A mondás szerint mindig a suszternek lyukas a cipője. Ezzel én is éppen így vagyok. (nevet) Kevés idő jut a saját kezem ápolására vagy építésére, gél lakkozására. Persze, azért igyekszem rendben tartani. Havonta egyszer is tartok egy otthoni kéz-wellneszt és gyakran viselek géllakkot is. Mivel minden vendégem kap az elkészült körömépítés vagy géllakkozás után kézkrémes masszázst, így minden nap bőven jut az én kezemre is kézkrém. (mosolyog)

– Szereted a Balatont? Hogyan nyaralsz, mit csinálsz, ha tónál vagy?
– Amikor először láttam a Balatont és a gyönyörű türkizkék víz színét, azonnal szerelmes lettem. Minden évben a Balatonnál nyaralunk a családommal, de év közben is többször ellátogatunk a tóhoz. Ilyenkor sokat fürdünk, pihenünk, meglátogatjuk a nevezetességeket, és persze hajókázunk is.

Fotó: Balogh Reni/Bram Nails

Magabiztosan a parton #1 – Pedikűrös: „a lábad az alapja mindennek”

Sorozatunk első része itt érhető el.

 

Nyitókép: illusztráció/Shutterstock

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva