Szaniszló Hajnalka | 2020.10.02. 10:00
Majka interjú! - Gyerekkori pingpong és kamaszkori mosogatás a Balatonnál
Majka a keleti országrész nagyköveteként vett részt a Megyék Csatájában, ahol nem csak FIFA-zott, hanem a balatoni élményeiről is mesélt. Mit csinált a tónál gyerekkorában? Hogyan telt az idei nyara? Melyik a kedvenc balatoni koncerthelyszíne?
Már zajlik a jelentkezés a Megyék Csatája Országos E-sport Versenyre. A versenyzők a világ legnépszerűbb játékában, a League of Legends-ben és a FIFA 21-ben mérhetik össze ügyességüket és erejüket. A Mediaworks főszervezésében zajló esemény versenyindító futamán több tucatnyi sztár és a legjobb gamerek csaptak össze egymással. A szervezők célja a sztárfutammal: felhívni a figyelmet a hazai e-sportra és közelebb hozni ezt a világszeret óriási népszerűségnek örvendő játékos versengést a magyar emberekhez.

– Szeretnénk ha ebben a nehéz időszakban is lenne olyan sportesemény amit az egész család végigizgulhat, nekünk pedig az a célunk hogy a magyar szülők a saját gyermekükért szoríthassanak az otthon kényelméből – mondták a szervezők.

Az indító futamon többek között olyan sztárok is versengtek, mint Berki Krisztián, Illés Fanni, Eckü és Szvoboda Bence. A likeBalaton.hu-nak mindannyian meséltek az e-sportról és persze a Balatonról is. Majka az egyik nagykövet a Megyék Csatájában, s Kelet Magyarországot képviseli a versenyben. Hamarosan érkezik a többi sztárinterjú is.
Illés Fanni paralimpikonnal készült interjúnkat itt találod.

 

– Játszottatok – te Horváth Tamással is, akivel jó barátságban vagytok – a FIFA21-el, hogy tetszett?
– Tomi nem csak a FIFA, a foci szabályaival sincs tisztában, azt sem tudja, melyik kapura kell támadni. De jó volt vele játszani, ritka, hogy háttal, egy fa mögött guggolva, becsukott szemmel is le tudom győzni az ellenfelet. Ez most megvalósult – mondta Majka viccesen a nemzetisport.hu-nak Horváth Tamásról.

– Mit gondolsz az e-sport világáról és arról, hogy egyre többen kedvelik? Mennyire otthonos számodra ez a közeg?
– 20-30 éve biztosan videójátékozom, bár más játékokkal és más platformon, de azt gondolom, hogy 2021-tól az e-sport óriási fejlődésen megy majd keresztül. Ha csak az elmúlt pár évet nézzük: hatalmasat változtak ezek a játékok mind grafikailag, mind a sztorik tekintetében.

Majka és zenésztársa, Horváth Tamás, aki szintén részt vett a Megyék Csatájában
Fotó: Knap Zoltán/borsonline.hu

 

– Milyen volt számodra ez a nagyon furcsa nyár? Ismét van Curtis, viszont nincs fesztivál.
– Curtis kibicelte a pándémiát! Vagy ő vagy Nika behúzta ezt az egészet! (nevet) Eléggé felemás volt ez a nyár vagy inkább semmilyen. Mintha elvettek volna egy évet az életünkből. Legalábbis mi így éreztük. A fiatalok azért, mert nem voltak koncertek, az idősebbek azért, mert nem volt semmilyen kikapcsolódási lehetőség, a legidősebbek pedig azért, mert féltek.

– A jövő nyaratok viszont már most nagyon szépen alakul, láttam, hogy a balatoni bulik közül Siófok Plázs már most fix dátummal rendelkezik.
– Idén nyáron is lett volna Plázs, nyilván… Ez most nagyon kettős érzéseket ébreszt bennem.

 

– Voltatok idén nyáron a Balatonnál a családdal?
– Három napot voltunk, ebből két napig annyira rossz idő volt, hogy hazajöttünk a harmadik napon, mert ki sem tudtunk menni az apartmanból, akkora vihar tombolt.

– Nem gondoltál még balatoni nyaraló vásárlására?
– Nagyon szeretem a Balatont, de irreálisan elszálltak idén az árakkal. Házat vagy telket biztosan nem éri meg venni a tónál, csak azoknak, akik szupergazdagok. Ezért én is inkább másik alternatívát választok. Kibérelek egy apartmant, aztán hazajövök pár nap után.

– Mit szeretsz a Balatonban?
– Nagyon szeretem a Balatont, de a víz önmagában nem érdekel. A látványt szeretem. Gyönyörű ez a tó.

– Vannak gyerekkori emlékeid is a Balatonnal kapcsolatban?
– A SZOT-beutalós időszakban gyakran jártunk Apáékkal, amikor még minden dolgozónak járt az üdülés. Ott töltöttünk egy hetet és éjjel-nappal pingpongoztunk, együtt voltunk a családdal imádtuk azt az időszakot. Legalább kétszáz gyerek volt ott rajtunk kívül, akikkel nagyon jó volt együtt lenni.

– A kamaszkorodból milyen emlék villan be a tóval kapcsolatban?
– Siófokon voltam nyári munkán, mosogattam.

– Ha egy igazán különleges élményt kellene mondani – ilyen is van a Balatonról?
– A napfogyatkozásra lementünk, annak ellenére, hogy nekünk Ózdról elég messze volt a Balaton, de óriási élményt jelentett. Hatalmas embertömegben néztük végig, közben az egyik legjobb barátommal buliztunk, és hajnalra szépen el is intéztük magunkat.

– Kihagyhatatlan kérdés a fesztiválszezonnal kapcsolatban, hogy melyik balatoni fellépésed volt igazán meghatározó.
– A Sound, a Strand, a Plázs, Balatonfüred… megannyi jó buli kapcsolódik ezekhez a helyekhez. A Soundnak és a Strandnak olyan fílingje van, a helyszín, a hangulat, a közönség miatt, ami eleve különlegessé teszi, de a Plázs… azt gondolom, hogy az egész Balaton egyik legjobb koncerthelyszíne. Az elhelyezkedése és a hangulata miatt is.

– Ha a gyerekeid még nem látták volna, hogyan írnád le nekik a Balatont?
– A sok víz nagyon vonzza őket, ezt biztosan megemlíteném. Gazdag az élővilága, a gyerekek ezt is nagyon szeretik. Kiszakadás az otthoni környezetből, séták, túrák, kikapcsolódás, napsütés ezt mind elmondanám nekik a Balatonról.

 

Nyitókép: Majka a Megyék Csatája versenyindító csatáján
Fotó: Knap Zoltán/borsonline.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva