likeBalaton.hu | 2021.04.30. 06:00
Május 1-től újra lehet éjszaka is horgászni a Balatonon
Május elsejétől újra lehetségessé válik a több mint 700 ezer regisztrált horgász számára az éjszakai horgászat. A Magyar Országos Horgász Szövetség szerint erre a a növekvő átoltottság miatt lesz lehetőség, ráadásul a horgászok "jogosan igényére" is tekintettel kell lenni.

A Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ) közleménye szerint a kormány a szövetség kezdeményezésére újra áttekintette az éjszakai horgászat engedélyezésével, és a több napos, helyfoglalásos horgásztúrákkal kapcsolatos kérdéseket.

Mint írták: „tekintettel a kedvezően alakuló járványügyi adatokra, az átoltottság dinamikus növekményére, valamint a horgászok szabadidősporttal, rekreációval kapcsolatos jogos igényeire is” az a döntés született, hogy május 1-től újra lehetségessé válik a több, mint 700 000 regisztrált horgász számára az éjszakai horgászat.

A változást érintő részleteket a hatályos jogszabályok alapján – a védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldását érintő újabb döntések mellett – a MOHOSZ az április 30-ig megjelenő újabb veszélyhelyzeti tájékoztatójában közzéteszi,

és azt a közösségi csatornáin keresztül haladéktalanul el is juttatja a horgászokhoz.

A közlemény teljes szövegét itt lehet elolvasni!

Nyitókép: balatonihal.hu – hivatalos

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva