likebalaton.hu | 2020.03.28. 08:00
#maradjotthon és szórakozz, tanulj ONLINE! - 1. rész
Folyamatosan gyűjtjük az online koncertek, színházi előadások, múzeumi tárlatvezetések... linkjeit. Nézz vissza időnként, hiszen szinte naponta születnek újabb és újabb produkciók a virtuális világban. 1. rész.

Még több programot szeretnél? Nézd meg ajánlónk folytatását!

Ingyen nézheted a YouTube-on Andrew Lloyd Webber musicaljeit

Andrew Lloyd Webber legnépszerűbb musicaljeiből láthatunk válogatást hetente a YouTube-on. Bár a szolgáltatás ingyenes lesz, a nézőket arra bátorítják, hogy adakozzanak egy-egy alapítványnak a koronavírus-járvány közepette, amikor a színházak bezártak.
Nagypénteken a Jézus Krisztus Szupersztár rockklasszikus következik Ben Forster, Tim Minchin és a Spice Girls’ együttesből Melanie C főszereplésével.

A Tenkes kapitánya, Családi kör: sok száz film és sorozat lett ingyenes

Az elmúlt hatvan év legnépszerűbb műsoraiból készült többszázas válogatást tesz szabadon hozzáférhetővé, korlátozás nélkül a közmédia az m3.hu oldalon.

Mozizz otthon!

Ingyenesen érhetők el a népszerű filmes csatornák! Az HBO 7 napig, a Netflix egy hónapig nézhető térítésmentesen a járvány idején! Vigyázat, a sorozatok függőséget okozhatnak!

Ingyenes online oktatás

Szabadon hozzáférhetők a nava.hu-ban található oktatási tartalmak minden felhasználó számára. Kattints ide, és tanulj!

Kifogytatok a mesékből? Ingyenes természetvédelmi történetek várnak kicsikre és nagyokra!

Az Erdők meséi kötet az alábbi oldalon érhető el! Töltsd le, és ismerjétek meg az erdők csodáit!

www.pixabay.com

Minden pénteken egy novella

Ugron Zsolna minden péntek este élőben olvas fel egy novellát, szerdán pedig az Erdélyi menyegző című művéből hallhatunk részleteket.

Novellaolvasás – Van egy

Péntek esti virtuális, élő, novellaolvasás. A Van egy című novellámat olvastam. Jövő héten pénteken este kilenckor jön a következő írás, és addig is lesz még egy kis meglepetés.

Közzétette: Ugron Zsolna – 2020. március 27., péntek

 

Beltéri kincskereső játék

A mobil eszközön futó, “nyomtass és játssz” kategóriába tartozó családi játék a Fáraók világába vezet bennünket! Már kipróbáltuk a tapolcai és a badacsonyi nyomozást, most a kanapéról Egyiptomba utazhatunk!

Játék ismertető: A Fáraók kincsei nyomában beltéri kincskereső játék app 7-12 éves gyermekeknek

A “Fáraók kincsei nyomában” című beltéri kincskereső játékunk ideális partijáték 7-12 éves korú gyermekes családok számára. Mobil eszközön futó, “nyomtass és játssz” kategóriába tartozó családi játékunk szórakoztatva tanít:* számos látványos videóval,* több, igencsak különleges interaktív 3D elemmel, amelyek titkos kódot rejtenek,* 360°-os panorámával,* kiterjesztett valóság élménnyel nyújt olyan ismereteket, amelyek még a történelemkönyvekben sem találhatók meg.Kinek ajánljuk?- 7-12 éves gyermekeknek, barátaiknak, szüleiknek, akik szívesen játszanak családi játékokatMit nyújtunk?- Röviden; páratlan közös játékélményt- Bővebben; ővebben; felejthetelen látványokat és emlékezetes közös játékot, ééés kettőnél több gyermekes családoknak kedvezményt!Hogyan játszható?- A megrendelés oldalon felsoroljuk, hogy milyen egyszerűen biztosítható feltételek szükségesek a lejátszáshoz.Személyre szabjuk a játékot:* a nyitó képernyőn saját nevén köszöntjük a játékost, ünnepeltet, játékosokat* a záró képernyőn a név feltüntetésével gratulálunk az eredményhez* a gyermek (csoport, baráti társaság) részére névre szóló, előre letölthető és kinyomtatható Kincskereső oklevelet készítünk.Bátran állíthatjuk, hogy ez teljesen egyedülálló a hazai piacon! Ne hagyjátok ki!

Közzétette: Nyomozz Velünk – a Felfedezős AR mobil játék – 2020. április 2., csütörtök

 

Minden nap egy új dal!

Zeffer András a P. Mobil, Tunyogi RockBand és a Mobilmánia klasszikus dalait mutatja be minden nap otthonában zongorán.

17.nap – 17. dalMai szerzeményem, a Mobilmánia koncertek egyik legkedveltebb dala, amelyiknél a Mániás kórusra mindig számíthatunk, mert mindannyian kívülről fújjátok. Igen, arról a bizonyos ördögről szól, aki állandóan ott kering mindannyiunk körül, a mostani időkben különösen. Általában könnyebben elbánunk vele, most valamiért nagyon felszívta magát, de legyőzzük, most is rá fog b…szni! Mert együtt sikerülhet! 🤟😜🎼 AZ ÖRDÖG ITT BELEBUKOTT#maradjotthon #maradjotthonvelem #Zefihomekaranténkoncert

Közzétette: Zeffer András – 2020. április 3., péntek

Marad Otthon! fesztivál: Steiner Kristóf, Lovasi András és Molnár Tamás vár pénteken!

Pénteken is változatos programokkal várja az otthonmaradókat a Maradj Otthon! fesztivál.

Április 5-én indul a ROAD MOVIE GUIDE – Tillával

A Maradj Otthon! Fesztivál Facebook oldalán április 5-én 18 órakor a Bagossy Brothers Company-val indul a sorozat, és öt héten át vasárnaponként jelentkezik majd. A #MaradjOtthonChallenge keretében Tilla lesz a házigazda, élőben az otthonában „fogadja” a közönséget és válaszol kérdésekre.

Részletes program:
április 5. Bagossy Brothers Company – Gyergyószentmiklós
április 12. Hiperkarma – Mecsek
április 19. Rúzsa Magdi – Kishegyes
április 26. Kelemen Kabátban – Dunakanyar
május 3. Margaret Island – Fonyód/Balaton déli part

Közzétette: Bagossy Brothers Company – 2020. április 2., csütörtök

 

Táncold körbe Magyarországot!

Nyolc tájegység jellegzetes táncait tanulhatjuk meg otthonunkban az Országos Széchényi Könyvtár segítségével. A táncok tanítását a legkiválóbb gyermekegyüttesek tagjai, a Szarvasi Gyermek Szólótánc fesztivál díjazottjai mutatják be péntek délutánonként a Youtube csatornájukon!

Múzeumozz a szobádból!

A járvány idejére a múzeumok is bezártak, ami viszont jó hír, hogy az online térben tartják a kapcsolatot a látogatókkal! Nézd meg virtuálisan a Szépművészeti Múzeumot!

Közzétette: Szépművészeti Múzeum – 2018. november 13., kedd

 

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület fejlesztései, tartalmai

A fejlesztések segíthetik a pedagógusok tanórákra való felkészülését vagy az órák, szakkörök élményszerűbbé tételével a tanulók motiválását. A legkisebbekre gondolva létrehoztak egy gyermekhonlapot. Számos témát dolgoztak fel „gyereknyelven” illusztrációkkal, egyszerűbb játékokkal. Olyan érdekes kérdésekre keresik a választ a honlapon, hogy: mitől madár a madár, miért színesek a tollaik, miért vonulnak. A madarak menüpont alatt megismerkedhetünk a fecskékkel, gólyákkal, és az év madaraival. A letölthető anyagok között a Madártávlat folyóirat Csipogó rovatának pdf-jei között válogathatunk, ha színezőkre, kézműves ötletekre, játékos feladatokra van szükségünk.

Szintén a kicsikre gondolva született meg a Sas és az ember című mes e-book formában, amely bemutatja a parlagi sasokra leselkedő veszélyeket és a védelmi lehetőségeket. A mese ingyenesen letölthető az App Store-ból és Google Play-ből is.

A nagyobb korosztály már az okostelefonok világában él, éppen ezért szerettek volna olyan ingyenes és hasznos alkalmazásokat létrehozni (Android és iOS) amelyek kivezetik a gyerekeket a természetbe és a készülékük segítségével élményszerűen tudnak új ismeretekre szert tenni. A Madárhatározó mobiltelefonos alkalmazás hazánk 157 leggyakoribb madárfaját tartalmazza ingyenesen. A látott madarak beazonosítását 269 illusztráció és 203 hang segíti.

A Kétéltű és hüllőhatározó applikáció a hazánkban előforduló 17 kétéltű és 18 hüllő faj terepi azonosításához nyújt segítséget 41 színes illusztrációval, 12 béka hangjával és részletes fajleírásokkal. Ha nem határozni szeretnénk, csak a fajokkal ismerkedni, erre a „Lexikon” funkció ad lehetőséget, tudásunk tesztelésére pedig a „Játék” funkció, mindkét alkalmazás esetében.

A pedagógusok munkáját segítheti a honlap Tudástár menüpontjában található Magyarország madarai és Magyarország kétéltűi és hüllői aloldalak, amelyek folyamatosan frissülnek állomány adatokkal, ezen túl pedig fotók, videók és hangok teszik változatossá a fajok szakmai leírását. A Natura 2000 területek aloldalon összefoglalva megtalálható a területkezeléssel kapcsolatos dokumentumok, kijelölés alapjául szolgáló fajok, élőhelyek.

A letölthető anyagok között konferenciák anyagai, év madara plakátok, natura 2000 óvodai, iskolai módszertani segédlet, madárbarát előadások is megtalálhatóak.

Fotó: Magyar Madártani Egyesület hivatalos sajtófotó

Minden napra egy mese – a Gazdagréti FSZEK Móricz Zsigmond Könyvtárból

 

A jólelkű bandita

Minden napra egy mese – a könyvtárból

Közzétette: FSZEK Móricz Zsigmond Könyvtár Gazdagrét – 2020. április 2., csütörtök

 

A Színház és Filmművészeti Egyetem végzős fizikai színházi koreográfus-rendező osztályának nagy sikerű előadása a Bakkhánsnők közvetítése

Rendező: Nagy Péter István. 24 órán keresztül elérhető április 5-én vasárnap reggel 8-tól az SZFE youtube csatornáján.

 

Epres Attila színművész minden este jobbnál jobb novellákból olvas fel a közösségi oldalán

Minőségi élő hangoskönyv, kövessétek figyelemmel, mert igazi gyógyír a léleknek.

 

Esti mese felnőtt gyermekeknek: A. Bierce: A falon túl (f.Szalai Judit) a “Megeshetnek-e így dolgok” novellafüzérből 📝🎁🍓🎭📺📚☺️ #ambrosebierce #coronaquarantine #novella #irodalom #felolvasas #litera #homeoffice #hangoskonyv

Közzétette: Attila Epres – 2020. április 1., szerda

 

Rabelais nyomán: Pantagruel sógornője, rendezte Silviu Purcărete előadás a Kolozsvári Magyar Színházból

A fenti előadást április 3-án, pénteken láthatjátok, részleteket a címre kattintva találtok. A továbbiakban minden héten elérhetővé tesznek két előadást, további információkért a weboldalt és a közösségi oldalt érdemes követni.

Kattanj rá a kultúrára! – Szentendre városának gigaméretű gyűjteménye

Ezekben a napokban a legfontosabb, amit megtehetsz: #maradjotthon! Az otthonmaradásnak számtalan előnye közül az egyik, hogy az internet segítségével mégis be tudod hívni a világot otthonodba. Szentendre kulturális intézményei is mind azon igyekeznek, hogy ezekben az otthon töltött napokban kultúrát, művészetet varázsoljanak otthonodba. Összeállítottunk egy web- illetve facebook oldalak linkjeiből álló listát, amiből kedvetekre válogathattok, korosztályotoknak, ízléseteknek és érdeklődéseteknek megfelelően. Az linkgyűjteményt aktualizálják és bővítik. Teátrum, Barlang, Ferenczy Múzeumi Centrum, Mank, Skanzen, Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár – ők mindannyian csatlakoztak a város kezdeményezéséhez és kínálnak is bőven online programokat, katt a címre!

 

Élő webkamerák mindenfelé, hogy megfigyelhesd a természetet

Szavak nélkül. Itt találtok egy nagyon hasznos csatornát.

 

 

Minden héten Metallica koncert a Facebookon!

Ha ugyan nem is élőben játszanak, koncertet valóban adnak, ajándékba. A #Metallica Mondays névre keresztelt akció során minden hétfőn, azaz magyar idő szerint kedden hajnali egykor vetítenek egy korábbi koncertet, amik a Facebookon és a Youtube-on is elérhetőek lesznek. Az első ilyen alkalom során a Metallica: Live at Slane Castle koncert került műsorra, tavaly júniusból. – írja a Bors.

 

Metallica: Live in Paris, France – September 8, 2017

We’re taking things indoors for tonight’s edition of #MetallicaMondays! Tune in for free at 8 PM EDT to catch a show from the European WorldWired Arena Tour, Metallica: Live in Paris – September 8, 2017. The complete show will stream on YouTube or Facebook – subscribe to our channel for alerts as streaming begins! #StayHome

Közzétette: Metallica – 2020. március 30., hétfő

 

Virtuális séták a Műcsarnokban

A Műcsarnok saját aktuális kiállításainak virtuális sétáit készítette el és tette elérhetővé. A látogatók így az intézmény kényszerű zárva tartása alatt számítógépük előtt ülve tekinthetik meg a Párizsban élő magyar képzőművész, Major Kamill Papírok-rácsok-akkád című kamaratárlatát, a Derkovits képzőművészeti ösztöndíjasok pályázati kiállítását, valamint Paolo Ventura sajátos hangulatú velencei fotográfiáit.

Bábelőadások láthatók szombatonként a Budapest Bábszínház Youtube-csatornáján

Szombatonként délelőtt a gyerekek, este a felnőttek számára tesz közzé egy-egy korábbi produkciót Youtube-csatornáján a vírushelyzet miatt zárva tartó Budapest Bábszínház. Kényszer szülte ezt a helyzetet, de jó alkalom arra, hogy visszaidézzék az elmúlt 70 év emblematikus előadásait. Nem csak a gyerekeket várják a képernyő elé, hanem a felnőtteket is, hiszen a színház szlogenje: a báb nem korosztály, hanem műfaj. – mondta el Ellinger Edina igazgatónő.

 

A fővárosi Madách Színház videósorozatot indított

A Facebook-oldalon, valamint a honlapon közzétett videókon a teátrum vezető művészei egy-egy dalt adnak elő a repertoár darabjaiból. A videókat kétnaponta töltik fel, a dalok az elmaradt műsor sorrendjét követik.

Kulturális programok a békéscsabai Jókai Színház közösségi oldalán

A koronavírus miatt kihirdetett veszélyhelyzet idején Facebook- és weboldalán kínál kulturális csomagot közönségének a Békéscsabai Jókai Színház. Mint írják, a nézők megtekinthetik a színészek saját verses-zenés produkcióit, musicalekből énekelt részleteit. Óvodásoknak készült a színház Mesevilág-sorozat, a Netszínházban pedig az elmúlt évadok bemutatóinak felvételét érhetik el az érdeklődők. A költészet napja alkalmából online versmondásra hívják az irodalomkedvelőket Versek a vesztegzárból címmel. A legjobb felvételek megjelennek a színház netes felületein.

A Kecskeméti Katona József Múzeum tagintézményei kínálata

A Kecskeméti Katona József Múzeum tagintézményei – a Cifrapalota Kiállítóhely, a Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhely, valamint a Magyar Naív Művészek Gyűjteménye – a veszélyhelyzet fennállásáig naponta frissülő, digitális, múzeumi tartalmakkal készülnek. A Virtuális múzeumpercek című rovatban minden hétköznap múzeumi tartalmak láthatók, virtuális séták a kiállítóhelyeken. A Kreatív múzeumpercek – gyerekeknek című rovatban pedig minden nap játékos, kreatív feladatokkal, videókkal készülnek az óvodások és kisiskolások számára a Facebookon, illetve az intézmény honlapján. – számolt be a színházak kínálatáról a Magyar Nemzet.

Frissülő digitális tartalmak a Petőfi Irodalmi Múzeum honlapján és Facebook oldalán

Határozatlan ideig a virtuális térbe költözik a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM), amely folyamatosan frissülő digitális tartalmakkal teszi továbbra is láthatóvá kiállításait és gyűjteményeinek anyagait. A múzeum honlapján, valamint hivatalos Facebook oldalán naprakészen adnak hírt frissülő digitális tartalmaikról – írja a Magyar Nemzet.

Az MTVA Archívum több száz hangoskönyvet tesz ingyenesen hallgathatóvá

Az MTVA Archívum több száz hangoskönyvet, köztük meséket, kötelező és ajánlott olvasmányokat, valamint rádiójátékokat tesz ingyenesen hallgathatóvá, hogy a koronavírus-járvány idején megkönnyítse a hozzáférést az oktatási tartalmakhoz és a kulturált szórakozáshoz. Olyan klasszikusok érhetők el, mint A kőszívű ember fiai, az Ábel a rengetegben, A Pál utcai fiúk, a Mesék Mátyás királyról, A kincses sziget, a Robinson Crusoe vagy a Tom Sawyer kalandjai.

Ismeretterjesztő videósorozat áprilistól a hódmezővásárhelyi Tornyai-múzeumnál

A közösségi médiában és honlapján elérhető ismeretterjesztő videósorozatot indít áprilistól a hódmezővásárhelyi Tornyai-múzeum, a tízperces epizódokban az intézmény gyűjteményeit és a közelmúlt kutatási eredményeit mutatják be.

Az Első Magyar Karantén-színház bemutatja

Magács László rendező, színházi producer, a Trip hajó alapítója új vállalkozásaként egy elfeledett orosz kincset fedez fel újra – szó szerint és átvitt értelemben is. Ilja Ilf és Jevgenyij Petrov szovjet-orosz írók Tizenkét szék című szatirikus regénye egy pofátlanul mulatságos kincsvadászatról feltehetőleg a magyar Rejtő Jenőt is megihlette, mégis kevesen ismerik itthon. Magács társai a kalandban Závada Péter író, Ratkóczi Huba zeneszerző, valamint Láng Annamária, Hegedűs D. Géza, Rába Roland és Vecsei H. Miklós színészek; utóbbi íróként és dramaturgként is részt vesz az alkotásban. Az alkotók a műfaj tekintetében is vállaltan kísérleteznek: céljuk, hogy a szöveg és a zene elválaszthatatlan egységgé olvadjon össze egy sajátos koncertszínházi előadásban: a zenéről a játszó színészek és muzsikusok gondoskodnak, akik fel is vették az Ilfpetrov zenekar nevet. A dalszövegeket Závada Péter, a zenét Ratkóczi Huba írta.

Mesél a rendőr Youtube-on és Facebookon – A BRFK rendőrei olvasnak fel meséket

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) rendőrei a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzetre való tekintettel új és régi mesékkel, történetekkel jelentkeznek a BRFK Facebook-oldalán és Youtube-csatornáján Mesél a rendőr címmel.

 

Tóbiás és Balambér – Gyalog és két keréken – MESÉL A RENDŐR

Kedves gyerekek! A mai mesét Szécsi Tibor r. alezredes mondja el.Talán egy picit tanulhattok is belőle.Fogadjátok szeretettel! Mese címe: TÓBIÁS ÉS BALAMBÉR – Gyalog és két kerékenMESÉL A RENDŐR – Minden nap 12:30 – kor a facebook oldalunkon új mesével jelentkezünk!

Közzétette: BRFK Információs Portál – 2020. március 26., csütörtök

 

Ingyenes angol nyelvleckék minden nap többszöri bejelentkezéssel, minden korosztály igényeire gondolva, a Don’t Panic Angol nyelviskola közösségi oldalán.

7:00 Reggeli fejtörő
10:00 DPTV Vas Timivel (12 év felettieknek és felnőtteknek)
15:00 DPKIDS (6-11 éveseknek)
20:30 A nap szava

A Nemzeti Filmintézet online is elérhetővé tette az elmúlt 85 év legnépszerűbb magyar alkotásait.

90 magyar filmhez férhetünk hozzá teljesen ingyenesen. Irodalmi adaptációk, mesék, ifjúsági és kösztümös történelmi filmek is szerepelnek a kínálatban, így például most hozzáférhetünk a Lúdas Matyihoz, az Égigérő fűhöz vagy akár a Pál utcai fiúkhoz is.

#pecsikulturaliscsatorna

Összefogtak a pécsi kulturális intézmények, hogy online kulturális tartalommal lássák el a közönségüket a veszélyhelyzet idején. A Pécsi Nemzeti Színház, a Pannon Filharmonikusok, a Bóbita Bábszínház és a Pécsi Harmadik Színház tartalmi kommunikációs együttműködést folytat a krízis alatt.
A négy intézmény saját online tartalmai mellett a résztvevő intézményekét egyaránt megosztják közösségi felületeiken, annak érdekében, hogy a kulturális tartalmak minél szélesebb körben elérhetővé váljanak. Szinte közös kulturális csatornává válnak az online felületeik. Így az érdeklődők színházi, bábszínházi előadásokat, verseket, koncerteket, művészeti kihívásokat érhetnek majd el a különböző online felületeken. Ezeket a tartalmakat #pecsikulturaliscsatorna jelöléssel látják el, így könnyen megtalálhatóak lesznek. Az összefogó intézmények hisznek abban, hogy a kultúra, a művészet közösséget teremt és mindenkit segíthet ezekben a nehéz időkben.
A magyar költészet napja alkalmából videósorozattal készül a Pécsi Nemzeti Színház társulata. A színművészek kedvenc verseiket mondják el, melyeket április 11-ig folyamatosan közzétesznek online felületeiken.

Fotó: Bóbita Bábszínház hivatalos sajtófotó

Maradj Otthon! Fesztivál

A Maradj Otthon! fesztivál elnevezésű kezdeményezéshez minden jelentősebb hazai fesztivál, számos klub és koncerthelyszín csatlakozott. A szervezők hazai zenekarokat és előadókat kértek fel arra , hogy a saját felületeiken rendszeresen tegyenek közé posztokat, filmeket és készítsenek online-közönségtalálkozókat az elkövetkező hetekben, amíg a járványhelyzet miatt nincs lehetőségük koncerteket adni és élőben találkozni a rajongóikkal.

Mesekuckó és játékház

Csak ülj a képernyő előtt, és hallgasd az izgalmas hévízi történeteket! A mese után egy játékot is elkészíthetsz a kézműves foglalkozáson!
Alkoss és játssz velünk! 1.
Alkoss és játssz velünk! 2.
Alkoss és játssz velünk! 3.
Alkoss és játssz velünk! 4.
Mesekuckó 1.
Mesekuckó 2.
Mesekuckó 3.
Mesekuckó 4.

Múzeumi séta 1.
Kisekertek gondozása 1.

Online borkóstoló Laposa Zsófival

 

ONLINE jógaórák és saját testsúlyos edzések Siófokról

Dinamikus jóga, gerincjóga, saját testsúlyos Dancer’s Training, sőt kismama jóga a Sió-Heal-ből élőben Bíró-Palotás Edina vezetésével. Nézd meg a közösségi oldalon a kezdési időpontokat!

Fotó: Bíró-Palotás Edina

 

Online Müpa-koncertek minden este:

A Müpa Budapest szeretné, ha a közönség ebben a rendkívüli helyzetben is találkozhatna a világ legkiválóbb művészeivel és legizgalmasabb alkotóival estéről estére – ezúttal a saját otthonunkba. Éppen ezért tették mindenki számára elérhetővé médiatárukat, és 19:00-kor, 19:30-kor vagy 20:00-kor – megnyitják a Müpa virtuális hangversenytermét. Az elmúlt évek egy-egy felejthetetlen előadását honlapjukon, Facebook-oldalukon és YouTube-csatornájukon közvetítik.

Magyar Nemzeti Cirkusz – online

Régebbi cirkuszi előadások felvételével szórakoztatják a közönséget a közösségi oldalukon, mivel a kényszerpihenő alatt sem szeretnék cserbenhagyni a cirkuszimádókat.

Holnap többek között Simet László és az Asztronauták produkcióját is láthatjátok! Március 24. 17:00 25 éves jubileumi gálaműsorunk 2. részét közvetítjük online! Gyertek, és nézzük együtt!🎪😍 #maradjotthonhttps://www.facebook.com/events/235383684521728/

Közzétette: Magyar Nemzeti Cirkusz Hivatalos Oldala – Hungarian National Circus – 2020. március 23., hétfő

 

Első Magyar Karantén-színház

A TRIP Hajó legényégének döntése alapján az Első Magyar Karantén-színház formációban színészek, zenészek, előadóművészek találkozhatnak egymással, hogy egyszeri és megismételhetetlen produkciókat hozhassanak létre. Mivel nézők nélkül nincs színház, ezért a TRIP Hajó csapata minden előadást rögzít, és lehetőséget biztosít arra, hogy a nézők otthonukban, biztonságos környezetben, élő Facebook-közvetítésen keresztül lehessenek részesei ennek az egyedülálló kulturális programsorozatnak.

ONLINE – Ákos

Szombatonként kisebb kulturális produkciókkal, házi muzsikálással, esetleg versmondással, novellafelolvasással jelentkezik Kovács Ákos AkoxVid nevű YouTube-csatornáján. Ezen kívül 2020. május 27-ig, összesen tizenegy héten át minden szerdán közzétesznek egy Ákos-koncertfilmet.

Pagony Mesecsatorna (YouTube)

A Pagony kiadó animált, hangos gyerekkönyvei. Viccesek, aranyosak, a mesék életkor szerint rendszerezve kereshetők a playlist-eken. Ráadásul a Pagony mesecsatorna reklámmentes, így a gyerekek biztonságban leülhetnek a képernyő elé! Boribon, Pitypang kutya meséi, a Kuflik vagy Maszat, az ovis kisfiúk történetei.

ONLINE – Kísérletezz a Csodák Palotája tudósaival!

Ovi- és Sulikaland címmel minden délelőtt 11 órakor bejelentkezik a CSOPA TV két tudósa, Spatula Sára és Kémcső Jenő. Könnyen megvalósítható kísérleteket mutatnak be, melyeket ovisok és kisiskolások is elvégezhetnek otthon, szülői felügyelettel. Persze felszerelésre szükség lesz, amelyeket mindig előző nap kiírnak a honlapra.

Csopa Ovikaland 1.

Játékos kísérletek és kézműves foglalkozás ovisoknak

Közzétette: Csodák Palotája – 2020. március 16., hétfő

Online mesél a rendőr

Online mesefelolvasást tart a rendőrség. A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) rendőrei a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzetre való tekintettel új és régi mesékkel, történetekkel jelentkeznek a BRFK Facebook-oldalán és Youtube-csatornáján.

Fotó: MTI/Bruzák Noémi

 

I Love RETRO Online Fesztivál

Az I LOVE RETRO, a Ray’s Pub és 15 magyar retrosztár úgy döntött, hogy elhozza a fesztivált és a legnagyobb retro slágereket az otthonunkba. Március 28-án szombaton élőben kísérhetjük végig a 15 előadó fellépését.

Közzétette: I LOVE RETRO – 2020. március 23., hétfő

Vaskakas Bábszínház- online bábelőadások

A győri Vaskakas Bábszínház minden vasárnap 11 órakor közzéteszi egy mesevideóját a hivatalos YouTube csatornájukon, hogy a veszélyhelyzet ideje alatt se maradjanak a gyerekek “Vaskakasos”élmény nélkül.

Szalóki Ági mesél

A zenei előadóművész és dalszerző minden hétköznap mesél a különböző korosztályú gyermekeknek hivatalos közösségi oldalán. A mesék folyamatosan elérhetőek az oldalon, így aki lemaradt valamelyikről vagy újra meghallgatná, bármiko megteheti. A videós posztokban mindig megjelöli, hogy hány éves gyermekeknek szól a mese, így könnyebbé teszi a választást.

HAMUPIPŐKE 🌿🕊👠5 éves kortól ajánlom!

Közzétette: Szalóki Ági hivatalos oldala – 2020. március 26., csütörtök

Farkasházi Réka mesél

A színésznő szintén minden nap mesét mond online, amelyhez közösségi oldalán lehet csatlakozni, és később is meghallgatni. Életmesék című könyvéből olvas fel történeteket, de előfordult, hogy kedvenc Kovács András Ferenc versekből szemezgetett.

Életmesék 12.

Közzétette: Farkasházi Réka és a Tintanyúl – 2020. március 25., szerda

Virtuális séták Gyenesdiáson

Az otthonokba varázsolják Gyenesdiás rendezvényeit, garantált programhelyszíneit. A távolból is „megélhetjük” az elmúlt tavasz emlékeit.

Keszthelyi-hegység

Keszthelyi-hegység szépségei 😊💚 – zenével 🎧 🤗 #keszthelyihegyseg #balaton #gyenesdias #virtualissetakgyenesdiason

Közzétette: Gyenesdiás (Nyugat-Balaton üdülőfaluja) – 2020. március 30., hétfő

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva