Mihály Szilvia | 2019.07.05. 06:00
Ármány és szerelem Badacsonyban
Badacsonyt többször, mondhatni minden irányból bejártam már, de egy rejtélyes, több száz éves levél nyomába eredve számos új titkot ismertem meg a vulkanikus hegyen barangolva.

A badacsonyi nyomozós kalandok a Park utcai Tourinform irodánál kezdődnek, és meg kell másznunk a hegyet, hogy a titkok nyomára bukkanjunk. A Nyomozz velünk applikációs játékban a feladatokat a Pokémon vadászatból már ismert GPS alapú kiterjesztett valóság segítségével tudjuk megoldani.

Ha ez így elsőre bonyolultnak tűnik, olvasd el a játék fejlesztőivel készített cikkünket!

A badacsonyi Kékesdy-család tragikus története az 1700- 1800-as évekre nyúlik vissza. Játék közben a hegyen egyre magasabbra jutva megismerjük a gazdag szőlőbirtokos család, a Kékesdyek történetét. Ármány és szerelem, születés és halál, testvérféltékenység és ádáz harc, izgalmas fordulatok övezik a szereplőik sorsát, miközben sok új információt kapunk a hegyről, a szőlőről, borokról és a reformkorról.
Talán még a titkos badacsonyi szerelmi bájital receptjét is megtudjuk nyomozás közben!

Fotó: Mihály Szilvia

Mivel a túra során komoly, meredek útszakasz vár ránk, gondoskodjunk a folyadék utánpótlásról. Érdemes megállnunk egy-egy borozóban, és gyönyörködni egy limonádé vagy fröccs mellett a kilátásban, míg rendszerezzük a gondolatainkat és kipihenjük a kaptatót.

Sorban kapjuk meg a feladatokat, és ahogy az ismertetőben olvastuk, valóban csak az adott helyen állva ugrik fel telefonunkon a megoldandó kérdés.
Az applikáció térképes navigációjának köszönhetően mindig tudjuk, milyen messzire vagyunk a következő feladattól. A 22 lépésből álló feladatsor közben mindent alaposan meg kell figyelnünk a környéken; szobrokat, épületeket, szőlősorokat, de még a szerelemlakatokat is át kell nézni, hogy tudjuk a jó választ.

Fotó: Nyomozz velünk

Az applikáció letöltése után egy feladat csak egyszer oldható meg, de ha rossz választ adunk, akkor is továbbléphetünk a következőhöz, csak pontot nem kapunk érte.

Van, hogy a megoldáshoz be kell gépelnünk a megfejtést, van olyan, amikor választani kell a felsorolt lehetőségek közül. Ha a Kékesdy család történetét nem mi olvasnánk fel játékostársainknak, használhatjuk az applikáció hangos funkcióját is.

Fotó: Mihály Szilvia

Szükségünk lesz jó megfigyelőképességre, logikára, egy kis matematikai tudásra, és persze sok-sok kalandvágyra.
A megoldáshoz néha be kell térni egy vendéglátó egységbe, ahol el van rejtve egy-egy feladat. A személyzet mindenhol nagyon kedvesen fogad, segítőkészek, de nem árulnak el semmit, csak azt, hogy jó helyen járunk, és megengedik, hogy bolyongjunk náluk.

Mivel a kilátás és a fogadtatás is mindenhol maradásra késztet, ezt a játékot sokkal tovább játszuk, mint a tapolcait. Természetesen nem kötelező fogyasztani, de ki tud ellenállni egy jéghideg fröccsnek ebben a nagy melegben?

Fotó: Mihály Szilvia

Kattinst ide, és tudd meg, hogy segítettünk a tapolcai Kiskirálylánynak.

A nyomozás után, ha van még erőnk, sétáljunk tovább a Kisfaludy-kilátóig, és feltétlenül kóstoljuk meg a badacsonyi ürmös bort.

LikeBalaton tippek a badacsonyi nyomozáshoz.

  • Ha autóval érkezünk, azt hagyjuk a Park utca környéki parkolókban!
  • Ne a legnagyobb melegben induljunk el a túrára!
  • A kényelmes cipő és kalap vagy sapka alapfelszereltség, gondoskodjunk UV elleni védelemről is!
  • Felelősségteljesen fogyasszuk a túra során a badacsonyi borokat, fröccsöket!
  • Kattinst, hogy megtudd, milyen borból a legjobb a fröccs!
  • Ne az úttesten, hanem a járdán gyalogoljunk!
  • A Kisfaludy-forrás vize nem ivóvíz!
  • A Rózsakő varázslatos szerelmi helyszín, ne hagyd ki!

Mutatjuk a nyomozás legjobb képeit:

Készítette: Mihály Szilvia

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva