Mihály Szilvia | 2019.07.04. 06:00
Elvarázsolt lények a tapolcai Malom-tónál
Egy alternatív városnéző sétán segítettünk a tapolcai Kiskirálylánynak elűzni a gonosz manó varázslatát. Gyere velünk, és legyél részese te is a kiterjesztett valóságnak!

A Nyomozz velünk applikációs játék a szabadulószobák feladatait ötvözi a Pokémon vadászatból már ismert GPS alapú kiterjesztett valósággal.

Ha ez így elsőre bonyolultnak tűnik, olvasd el a játék fejlesztőivel készített cikkünket!

A Balatonnál pihenve sokszor vágyunk arra, hogy a strandolás mellett plusz élményeket is szerezzünk, ez a nyomozós szabadtéri játék valóban szórakoztatva tanít, ismertet meg bennünket Tapolcával.

Fotó: Mihály Szilvia

A Fő térről a Kiskirálylány szobra mellől indulva a Malom-tó környékén kapjuk meg a feladatokat, és ahogy az ismertetőben olvastuk, valóban csak az adott helyen állva ugrik fel telefonunkon a megoldandó kérdés.
Az applikáció térképes navigációjának köszönhetően mindig tudjuk, milyen messzire vagyunk a következő feladattól. A 21 lépésből álló feladatsor közben mindent alaposan meg kell figyelnünk a környéken; szobrokat, épületeket, a tavat, de még a szerelem lakatokat is át kell nézni, hogy tudjuk a jó választ.

Fotó: Nyomozz velünk

A valóság elemeit fürkészve pedig hangosan olvashatjuk a gyerekeknek a Kiskirálylány kalandjait, de ha kényelmesebbek vagyunk, akkor az applikáció mesél helyettünk.
Az apró kislány a játék során egy különleges barátra tesz szert, akit elvarázsolt a tó gonosz manója. Ahhoz, hogy elűzzük a varázslatot, 7 nagy próbatételt kell teljesítenünk a tó körül.

Fotó: Nyomozz velünk

A kitalált történet réges-régen játszódik, amikor még nem született meg a Pókember, Harry Potter, amikor még nem léteztek kviblik és muglik, jedik, superman-ek sem igazán. Akkoriban még nem voltak Verdák és Thomas-féle mozdonyok, de léteztek tündérek, koboldok, manók, törpék, jóságos és gonosz lények egyaránt.

Mi már sokszor sétáltunk a Malom-tónál, de ezzel a játékkal nagyon sok különleges információt megtudtunk a városról.
Az applikáció letöltése után egy feladat csak egyszer oldható meg, de ha rossz választ adunk, akkor is továbbléphetünk a következőhöz, csak pontot nem kapunk érte. Van, hogy a megoldáshoz be kell gépelnünk a szavakat, van olyan, amikor választani kell a felsorolt lehetőségek közül.
Szükségünk lesz jó megfigyelő képességre, logikára, egy kis matematikai tudásra, és persze sok-sok kalandvágyra, hogy legyőzzük a tapolcai varázsmanót.

Fotó: Nyomozz velünk

A likeBalaton tippjei a tapolcai nyomozáshoz:

  • A játék Tapolca Fő teréről indul, vagy a belvárosban vagy az elkerülő út melletti ingyenes parkolóban hagyhatjuk autónkat!
  • A játék két-két és fél óra alatt játszható le, kényelmes cipőben induljunk el!
  • Mivel nem vagyunk időhöz kötve a hőség helyett a hűvösebb reggeli vagy kora esti órákban menjünk nyomozni!
  • A játékot 5-12 éves kisgyerekekkel is játszhatjuk, adjunk a kezükbe távcsövet, nagyítót, míg mi a telefont vagy tabletet kezeljük!
  • Álljunk meg fagyizni, játszóterezni a nyomozás közben!
  • Legyen nálunk elegendő folyadék, de ha elfogy a vizünk, a Malom-tó melletti kútból feltölthetjük kulacsainkat!
  • Ne szemeteljünk!

Nézd meg a nyomozás legjobb képeit:

Készítette: Mihály Szilvia

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva