likeBalaton.hu | 2021.08.08. 15:13
Megelőzte a hajókat! Elektromos SUP-deszka nyerte a 10. Zöldszalag Regattát
Meglepetést hozott az elektromos hajóverseny. Bár a Zöldszalag Regattát éppen azzal a céllal hívta éltre a szervező Balatonfői Yacht Club, hogy demonstrálják a technika fejlődését, még ők is meglepődtek azon, hogy micsoda fejlődés zajlott le 10 év alatt.

Immár elektromos hajóra sincs szükség a zöldhajós verseny megnyeréséhez! Az idén ugyanis egy Lampuga típusú e-SUP-pal induló versenyző ért elsőként célba.

Minden korábbinál több,

összesen 36 hajó állt rajthoz az augusztus 7-én rendezett, jubileumi, 10. Zöldszalag Regattán a Balatonfői Yacht Club kikötője előtti vízterületen.

A cél ezúttal is a keleti medence megkerülése volt egy tájékozódási verseny keretében.

Fotó: Török Brigi – hivatalos

 

A délben, szélcsendben induló verseny mezőnyének nagyjából fele a déli, másik fele az északi part felé vette az irányt, hogy Füred és Siófok vonalában fordulva, a kijelölt 10 bóját megkeresve és érintve visszatérjen a kenesei kiindulóponthoz. A tavalyi versenyen Vándor Róbert a Kékszalag-győztes RSM csapat kormányosa is rajthoz állt és kategória-győzelmet aratott,

az idén mégis nagyobb meglepetés született: egy Lampuga típusú elektromos SUP-pal értek célba elsőként a hajóversenyen.

Elektormos SUP nyerte a versenyt
Fotó: Török Brigi – hivatalos

 

A résztvevőket külön kategóriákban értékelték, hiszen a kisebb, gyengébb motorral hajtott elektromos hajók nem tudnák érdemben felvenni a versenyt a nagyobb és gyorsabb egységekkel. Összesen 11 kategóriában hirdettek győzteseket, de sokkal többen örültek a végén, hiszen ez a rendezvény nem annyira a versenyzésről, mint inkább a közös túrázás élményéről szól.

36 hajó indult a 10. Zöldszalag Regattán
Fotó: Török Brigi

A hangulatról számos parti programmal gondoskodtak a rendezők, a verseny előtti napon (a teljes Balatonkerülő túra, a hat hajó részvételével első alkalommal megrendezett Türkiz Regatta után) Fedor Kyra Zsuzzsi és Zenekara szórakoztatta a közönséget, míg a Zöldszalag befutója után az Acoustic Time zenekar koncertje, tűzijáték és white party következett.

 

Nyitókép: Török Brigi – hivatalos

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva