2019.08.11. 16:00
Megmentette egy kislány életét - az édesanyja keresi a jótevőt
Lódarázs csípett meg egy kislányt kirándulás közben. Allergiás rohamot kapott, de arra járó túrázók megmentették az életét. A lány anyukája szeretné ezt megköszönni.

Majdnem tragédia lett a túrázásból, az édesanya beszámolója szerint Badacsonytomajon kirándultak, múlt csütörtökön, amikor megcsípte a lányát egy lódarázs. Szinte rögtön anafilaxiás sokkott kapott. Két perc alatt eszméletlen lett, azonnal hívták is a mentőt, de az erdő sűrűsége miatt a mentőhelikopter nem tudott leszállni. Ha a segítség nem érkezik meg egy idegen fiatal személyében, tragédia lehetett volna az esetből. Feltűnt azonban a hegyen egy család, akiknél volt az allergiás rohamra való injekció és önzetlenül felajánlottak, sőt be is adták a kislánynak.

A lány már eszméletlen állapotban volt, amikor a fiú, szüleivel odalépett hozzájuk és beadta a saját gyógyszerét, ezzel megmentve őt. Az anya most a közösségi oldalon keresi a jótevőiket. Az internet pedig imádja a megható történetet, két nap alatt, már több mint 25 ezeren osztották meg a bejegyzést. Olvasd el és segíts te is, hogy az édesanya megköszönhesse az ismeretlen fiú önzetlenségét.

– Fontos, hogy felismerjük, mi csípett meg bennünket. A méhek savas kémhatású mérget, a darazsak lúgos kémhatású mérget juttatnak belénk. Így a méhcsípésre szódabikarbónát, a darázscsípésre ecetet, citromsavat kell tenni. A csípést mossuk le langyos vízzel, készítsünk borogatást, ezzel nyugtassuk a bőrfelületet. Ha méhcsípésre ecetet teszünk, azzal még jobban belobbantjuk a csípés helyét – tudtuk meg korábban Somogyi Lászlótól a badacsonylábdihegyi Ökoturisztikai Látogatóközpontban.
A gyógyszertárakban kapható csípés utáni stiftek mindkét csípésre jók, és még csalán, szúnyog és medúzacsípést is enyhíthetünk velük. Antihisztamin mindig legyen annál, aki allergiás a csípésekre, a kálcium tabletta és pezsgőtabletta nem sokat segít a csípések okozta allergián.

Olvasd el, mit tehetsz, hogy megelőzd a rovarcsípéseket!

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva