likeBalaton.hu | 2021.07.12. 08:53
Megnéztük, mi az igazság - ennyibe kerül a lángos a Balatonnál!
Arról szólnak a hírek, hogy a Balatonnál akár 1500 forintot is elkérnek egy lángosért a büfések. Nos, ez csak részben igaz. Valóban vannak olyan helyek, ahol ennyibe kerül, de ez már az extra feltétellel kínált sült tészta, nem a natúr vagy a sajtos-tejfölös. Mi sehol nem találtunk ilyet ilyen áron.

Sima lángost 450 forinttól ehetünk, sajtos-tejfölös már 750 forintól kóstolható, a gyrossal vagy bolognaival megpakolt ételcsodákért fizethetünk 1500 forintnál többet, de ezek a feltétek bőségesen elgendőek egy ebédhez is.

Gyere velünk, mutatjuk, hol mennyibe kerül a balatoni lángos.

Déli part

Balatonvilágos

A Községi Strandfürdőben működő Parti Büfében 600 forint egy sima, 700 forint egy sajtos és 800 forint a sajtos-tejfölös lángos. Ha bacon-t is kérünk rá, akkor plusz 300 forinttal kell még kalkulálnunk.

800 forint a balatonvilágosi sajtos lángos
Fotó: Krausz Andrea

Siófok

Siófokon sok parti büfében lehet lángost kapni, az újhelyi strandon például a sima lángost 700, a sajtos 900 forint, a sajtos-tejfölös pedig 1000 forint. Ha további feltéteket szeretnénk hozzá, akkor a következő verziók közül választhatunk: bolognais 1200 forint, csülkös lángos 1400 forint.

A siófoki Újhelyi szabadstrandon több büfében is kapni lángost
Fotó: Krausz Andrea

Zamárdi

A zamárdi Parti büfében és a Sarok büfében is a sima lángosért 800 forintot kérnek, a sajtosért 1000 forintot, a sajtos-tejfölösért 1200 forintot. A sonkás-sajtos-tejfölös 1400 forintba kerül.

A zamárdi Sarok büfé lángosai ennyibe kerülnek
Fotó: Krausz Andrea

Balatonföldvár

A hajóállomásnál lévő Fapumában a sima lángos 450 forint, a sajtos 650 forint, a sajtos-tejfölös 750 forint. További bacon és hagyma feltétekkel gazdagítva 990 forintba kerül, de más, például virslis verzió is lehet választani ebben az árban.

450 forint a lángos Balatonföldváron
Fotó: Krausz Andrea

Balatonszárszó

Elfogadható áron, 600 forintért találtunk lángost. Kétszáz forinttal többe kerül, ha kérünk rá sajtot és tejfölt is. Tizenegy féle ízesítés közül választhattunk, a legdrágább is „csak” 900 forint volt, a sajtos-tejfölös-sonkás feltéttel.

A sajtos-tejfölöst mindenki szereti Fotó: Turbéki Bernadett

Balatonszemes

Balatonszemesen is találtunk pénztárcakímélő lángost, amelynek alapára 600 forintba, sajtos-tejfölös változata 800 forintba került.

Szemesen pénztárcakímélő a lángos, viszont alig választhatunk Fotó: Turbéki Bernadett

Balatonlelle

A nyár szenzációjaként hirdetik a burgerlángost, amely 2500 forintért kapható. Aki pedig a hagyományos lángosra rezonál, szintén találhat magának egy gasztroutcán belül több helyen többféle áron és különböző méretekben. A sima normál 700, ugyanennek óriás változatáért már 1500 forintot kell fizetni.
A sajtos-tejfölös 900, óriásként pedig 2500 forintba kerül. Lehet kapni porcukros, és lekváros változatban is, bár ott jártunkkor ezeket az édes lángosokat senki nem rendelte.

A lángosburgert hirdetik a nyár szenzációs gasztroélményének Fotó: Turbéki Bernadett

Balatonboglár

Érdekes jelenséget tapasztaltunk Balatonbogláron. Minél közelebb kerültünk a vízparthoz, annál jobban mentek fel a lángos árak. Láttunk 600-ért sima, és 800-ért sajtos tejfölös lángost a kikötő közelében.

Néhány méteren belül különböző alapárakat találtunk a lángoshoz Fotó: Turbéki Bernadett

A balatonboglári hajókikötőhöz közelebb eső bisztró lángos árai elég magasról indultak. A simáért is már egy ezrest kértek. A sajtos-tejfölös 1300 forintba került. A legdrágább, 1500 forintos változat a magyaros, amelyen kolbász, paradicsom és paprika „ízeleg”. A juhtúrós is ennyibe kerül.

A kikötőhöz közel már felszöknek a lángos árak Fotó: Turbéki Bernadett

Fonyód

Széles a választék Fonyódon. Sokáig gondolkodtunk, ki találta ki a cukros lángost, amely a simához képest harminc forinttal többe kerül, vagyis 790 forint. A lekvárosért viszont már 830 forintot kérnek. A sajtos-tejfölös változat tíz forint híján egy ezresbe kerül. A legdrágább a virslis-füstöltsajtos 1130 forintba kerül.

Fonyódon bőséges a választék, édes és sós ízű lángosból is több féle kapható Fotó: Turbéki Bernadett

Balatonmáriafürdő

A Kikötő melletti strandon találod a Lángos World-öt. A hagyományos változatok mellett igazán izgalmas feltétetekkel találkozhatsz. Többek közt görög, mexikói, skandináv. A sima és fokhagymás 650, a sajtos vagy tejfölös 750, a sajtos-tejfölös 850 forint. A különlegességek 1300-2000 forint között mozognak.
Bőséges választék van a kérhető feltétek között is. Ha a lángoson kívül másra (is) vágynál a széles spektrumú étlapon biztosan találsz kedvedre valót.

Lángos World – Kikötő mellett

A körforgalom melletti Ilia Büfé 500 forinttól kínálja a sima lángost, a tejfölös 700, a füstölt sajtos 800 és a sajtos tejfölös 900 forintba kerül. A vastagabb feltétre vágyók választhatnak csülköset, gyros-os és a bolognai feltéttel bolondított lángost 1000 forintért.

Ilia büfé és étterem

Balatonberény

A berényi Lagúna büfé egyszerre elérhető a bringaúton közlekedőknek és a strandolóknak, hiszen mind két oldalról rendelkezik kiszolgáló pulttal. Ők nem rendelkeznek több oldalnyi választékkal, de ami van, az megbízhatóan finom. Ráadásként az édes falatok kedvelőinek is kedveznek, hiszen palettára vették a lekváros lángost is 890 forintért. A simát 650, a sajtosat és a tejfölöset 850 a sajtos-tejfölös változatot 1050 forintért kérheted.
A húsimádókra is gondoltak: a bolognai 1290 forint, míg a gyros-os 1390 forintba kerül. Jégkrém, csavart fagyi, hintaágy is vár rád extraként.

A strand és a bicikli út között találod a Laguna Büfét

Északi part

Keszthely

Az óriáskerék melletti lángosozóban 600 forint az alap lángos, 800 a sajtos-tejfölös. A tejfölöst megbolondíthatod erős pistával, akkor 800 forintot kérnek érte. Az édes lángosok közül a porcukros 700, a lekváros 800, a nutellás pedig 900 forint. Ha nagyon éhes vagy, kérj töltött lángost, ezek 1400 forintba kerülnek, sonkával, sajttal vagy virslivel, kolbásszal töltik őket. Ha dupla tölteléket szeretnél, akkor a Z izmost kérd, 1600 forintért.

Z lángosdája Keszthelyen
Fotó: Keszey Ágnes

A Bäri Lángost már megtalálod az Oázis kertészet mellett és a Kutyás strandon is. Laktóz-, tej- és tojásmentes tésztával dolgoznak, a hagyományos burgonyás lángost kóstolhatod meg náluk. Az idei év nagy kedvence a hot-dog és a lángos frigyéből született roppanós virslivel kínált LángDog, ebből a sima 600 forint, a pirított hagymás cheadder sajtos 750. Az alap lángos 500, a sajtos-tejfölös 800 forint, as sajtos-tejfölös-lilahagymás-szalámis-pirított hagymás lángos, ami egy komplett ebéd, 1600 forint.

A LángoSOS a Csapás utcai bevásárlóközpont parkolójában kínálja lángosait, az alap lángos 550 forint, de mint minden ízt, ezt is kérheted S-es méretben, akkor csak 450 forintba kerül. A sajtos-tejfölös kombó 800 forint, a töltött lángosok közül a kolbászos-sajtos 1200, az extra, csülkös lángos pedig 1500 forint. A nutellás-banános 1400, a töltött túrós édes lángos pedig 1200 forintba kerül.

Gyenesdiás

A termelői piacon található lángososnál a sima lángos 650 forint, a sajtos-tejfölös 950, és ha erre lilahagymát is kérsz, akkor az 1050 forint. Ha édes ízre vágysz, kérj lekváros lángost 800 forintért.

Fotó: Mészáros Annarózsa

Vonyarcvashegy

A strandon több helyen is lángosozhatunk, különleges, hogy az egyik büfében a gyerekek és a kisétkűek számára kisebb méretben is készül ez a nyári finomság. A sima, nagy méretű lángos 490 a kisebbik 390 forint. Találtunk itt 1400 forintos lángosokat is, azok azonban már egy komplett ebédnek számítanak, a Draculán például debreceni, bacon, füstölt sajt, lilahagyma és csípős pepperoni s van. Az édes lángos bizarr néven fut, a nagy méret 650 forint.
Egy másik büfében a sima lángos már 700 forint, 1750-be pedig a gyrosos és a burgeres lángos kerül. Ezek annyira laktatóak, hogy szerintünk egy napig nem leszel éhes, ha megkóstolod.

Balatongyörök

A Kossuth utcai rendezvénytéren található Hal a parton sima lángosa 990, a sajtos tejfölös 1350 forint, lilahagymát pedig plusz 150 forintért kérhetsz.
A strandon a Party Csókában családi recept alapján készül a lángos, a sima 700 forint, a sajtos-tejfölös 1000, ha erre paradicsomot kérsz, az 1050. Kedvencünk a Vízi muty-muty, ami sajt, tejföl, lilahagyma és sonka feltéttel érkezik 1350 forintért. 1850 forintért egy komplett magyaros tálat kapsz, csak nem fatányéron, hanem lángoson kínálják a kolbászt és a csípős paprikát.

Balatonederics
A bicikliút melletti lángosozóban a sima lángos 600, a klasszikus sajtos-tejfölös pedig 800 forint, a sajtos-sonkás töltött finomságért 1300 forintot kell fizetni.

Fotó: Mihály Szilvia

Szigliget

A strandon található lángosos 600 forintot kér a sima lángosért, a sajtos-tejfölös 1200 forint, és ha nagyon éhes vagy, kérhetsz egy lángoson tálat gyros tálat is 1800 forintért. A magyaros, vagyis a tejföllel, sajttal pirított baconnel és lilahagymával megpakolt 1500 forint.

Badacsony

A vasútállomás melletti bazár és büfé soron több lángosozót is találtunk, a sima lángos 550, a sajtos tejfölös 1000, a gyroshússal töltött lángos 1500 forint. Egy büfével odébb az árak egy kicsit alacsonyabbak, már 500 forintért kérhetünk sima lángost és 900 a klasszikus sajtos-tejfölös. Úgy vettük észre Badacsonyban hódit a bolognais feltét is, ezt 1300 és 1400 forint között kérheted ki .

Révfülöp

A révfülöpi Rév büfé az elmúlt években többször is díjat, elismerést nyert lángosaival. A büfében lévő egyik táblán azt olvashatjuk, hogy itt a kézműves lángos nagymami receptje alapján készül.

 

Egy milánói-sajtos és sajtos-tejfölös lángos és egy félliteres limonádé a Rév büfében -mindösszesen 2850 forintba került
Fotó: Keszey Ágnes

A natúr ára 690 forint, a szintén klasszikus sajtos-tejfölös 950 forint. A különlegesebbek között van milánói sajtos 1050 forintért, gyros húsos-sajtos vagy tonhalas 1590 forintért, vagy éppen az édes ízek kedvelőinek nutellás 1100 forintért.

A bringások egyik kedvenc megállóhelye Révfülöpön a Rév büfé
Fotó: Keszey Ágnes

A kiírás szerint pedig itt van a lángosok ászok ásza is: a fokhagymás, sajtos, tejfölös, lilahagymás, szalonnás – ennek ára 1300 forint.

Tihany

Tihanyban, a sajkodi strand mellett Zsuzs kajáldájában 1300 forintért „menüt” is kaphatunk: egy sajtos-tejfölös lángos és egy kóla együtt 1300 forint. Ha csak naturan szeretnénk, 700 forintba kerül, míg a sajtos-tejfölös variációért ezer forintot kell fizetni. Itt is van lekváros íz, melynek ára 800 forint.

A tihanyi, gödrösi szabadstranddal szembeni büfésoron több helyen is kínálnak lángost: a Lakeside-nál egy sima 750, a sajtos-tejfölös-sajtos 950 forint. A Panoráma Büfé teraszon a sima 700, a sajtos-tejfölös 900 forintba kerül. Itt különlegessebbeket is kínálnak: a tejfölös-vöröshagymás 800 forint, a tejfölös-baconos 1150, a gyrosos-sajtos 1450 forint.

Balatonfüred

A Zákonyi Ferenc utcában lévő Tigris reggeliző és gyorsétterem különlegessége, hogy glutén- és laktózmentes lángost kínálnak 900 forintos áron. Feltéteket – sajtot, tejfölt, szalonnát – plusz 200 forintért kérhetünk, ha pedig laktózmentes tejfölt és sajtot kérünk, az plusz 300 forintba kerül.

Csopak

A strand sétányán található Hell Büfében 800 forintba kerül a sima lángos, ha pedig extrákat kérünk rá, akkor 1300 forint. Ehetünk lila hagymás-baconos vagy szalonnás lángost, kérhetünk rá ketchupot, vagy extra csípős szószt, de akár édesen is fogyaszthatjuk a tésztánkat.

Fotó: Mészáros Annarózsa

Alsóörs

Szintén a strandon, a sétány felé is nyitott falatozókban kapunk klasszikus lángosokat, az árak megegyezőek. A Strand büfében a sima lángos 600 forint, de velőset, grillezettet, illetve édesek közül lekvárosat és nutellásat is kínálnak 1200 forintos áron. A Robinson Bisztroban szintén 600 forint a sima, innen drágul a hagyományos sajtos-tejfölös verzió, és itt körözötteset is kérhetünk 1200 forintért. A többi büfében szintén ezen az áron ehetjük a kedvenceinket.

Balatonalmádi

Az északi part talán legolcsóbb alaplángosát a Vitorlás Grillben ehetjük, és az ár nem megy a minőség rovására. A sima lángos 550 forintba kerül, a tejfölös 750, a sajtos 850, míg a sajtos tejfölös verzió 1000 forintba kerül. Ha bacon-sajtosat kérünk, akkor 1150 forintot fizetünk, a gyrososért pedig 1550 forintot kérnek.
A Kis Betyár büfében 600 forinttól 1500 forintig ehetünk mindenféle megszokott fajtát, a Strand Büfé szintén 600 – 1500 forintos árakkal kínálja a lángost, itt azonban már találunk zöldséges, virslis, magyaros, füstölt sajtos, ketchupos, hagymás, édesek közül pedig lekváros és porcukros verziót is.

A Grill terasznál 700 forintról indulnak az árak, és 1500 forintnál megállnak. Van lehetőség menüben is kérni a sajtos-tejfölös lángost üdítővel, és van bolognais, sajtos-sonkás és magyaros változat is.

 

Kattints ide, és tudd meg, melyik lángosozók a a likeBalaton kedvencei.

Érdekelnek a balatoni fagyiárak?

Szerintünk ezek a legjobb hűsítő gombócok a tónál.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva