Krausz Andrea | 2021.06.20. 08:00
Megtelt a Balaton – hatalmas tömeg a kánikulai hétvégén
Szikrázó napsütés, tiszta víz és igazi kánikula. Ez fogadta szombaton a strandolókat Siófokon. A város közel 17 kilométernyi szabadstrandokkal tűzdelt partszakasza nyüzsgött a fürdőzőktől, már kora délelőtt ki lehetett volna tenni a megtelt táblát.

Sok helyen az országban szombaton még zajlott a ballagás vagy a tanévzáró, ettől függetlenül berobbant a strandturizmus a Balatonnál. Az élelmesebbek már reggel 9 órakor megérkeztek az Aranypartra. Ilyenkor ugyanis még találni parkolót, valamint árnyékos helyet a strandon. 11 óra körül pedig szinte megtelt a part, igazi, főszezoni hangulat alakult ki a Csúszda utca környékén.

Gumimatracok és SUP-ok hemzsegtek a vízben Siófokon
Fotó: Krausz Andrea

 

Sokan keresték a vízibicikliket és a SUP-okat, csak úgy hemzsegett a sok pancsoló gyerek és felnőtt a part környékén. A sportosabbak már délelőtt részt vehettek egy SUP jóga foglalkozáson, ami igazi felüdülést jelentett testnek és léleknek. Még az sem volt baj, ha az ember a deszkáról véletlenül a vízbe esett, még jól is esett a merülés.

SUP jóga: meditáció és vízen egyensúlyozás
Fotó: Biró-Palotás Edina

 

A víz hőmérséklete nagyon kellemes. Siófoknál 23,5 fokot mutattak a meteorológiai obszervatórium műszerei. Igazi felfrissülést jelent bemenni a Balatonba.
A tűző nappal viszont vigyázni kell! Ma már mindenkinél ott van a magas faktorszámú naptej, a kisbabákat pedig sokan UV-szűrős úszódresszben vitték a vízbe, ami nagyon praktikus megoldás ebben a melegben.

Délután rengetegen tértek be egy olyan büfébe, vagy étterembe, ahol megnézhették a Magyarország–Franciaország Európa-bajnoki mérkőzés közvetítését a Puskás Stadionból. Érdemes volt, hiszen 1:1-re hozta a meccset a magyar válogatott a világbajnokok ellen.

Vonyarcvashegyen ilyen sokan álltak sorban, miközben rengetegen nézték az Eb-mérkőzést
Fotó: Szaniszló Hajnalka

 

Ha elég volt a strandolásból, sokféle program közül is választhatunk a Balatonnál, itt lehet olvasni a szórakozási lehetőségekről.

További fotók a szombati Balatonról:

 

 

Nyitókép: Krausz Andrea

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva