likeBalaton.hu | 2021.10.31. 16:00
Megújulnak a kilátók a Balatonnál
A csaknem 600 milliós fejlesztésnek köszönhetően évről-évre újulnak meg a Balaton környéki kilátópontok. Neked melyik a kedvenced?

– A kilátók, kilátópontok összekapcsolását célzó csaknem 600 millió forintos fejlesztés valósul meg a balatoni turisztikai térségben – közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) az MTI-vel.

Folyamatos a fejlesztés

A Magyar Turisztikai Ügynökség konzorciumvezetésével megvalósuló 589,05 millió forintos projekt 2018. december elsején kezdődött.
Azóta már elkészült a Kis-hegy erdei élményközpont a Sefag Zrt. közreműködésében Balatonlellén, illetve a szántódi erdei “Molyhos-tölgy” pihenőterasz.
Továbbá a Bakonyerdő Zrt. fejlesztésének eredményeként felújították és gyermekbarát elemekkel bővítették a szigligeti Óvár-kilátót, Balatongyörökön, a Keszthelyi-hegységben, a Batsányi kilátó körül és a Szerelemdombon pedig interaktív játékelemekkel mesetanösvényt is kialakítottak.

Olvasd el a Szerelemdombon átvezető túraajánlónkat.

Lábnyomok az erdőben
Fotó: Mihály Szilvia

Ezen felül 4 látogatószámlálót helyeztek ki a Festetics-, a Batsányi-, a szigligeti Óvár– és a tihanyi Őrtorony-kilátókba.
Év végéig a projektben statikailag megerősítik a gyenesdiási Festetics-kilátót, a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány pedig “szemléletformáló és marketing tevékenységgel segíti a projekt sikerességét” – tették hozzá.

Már a kilátó tövéből látod a Balatont
Fotó: Mihály Szilvia

Új tervek

A fejlesztések jövőre is folytatódnak. 2022 első negyedévében a Balatonföldvári Kulturális Szolgáltató és Fenntartó Közhasznú Nkft. a kilátó környezetének megújításával a Hajózástörténeti Látogatóközpont szolgáltatásait fejleszti és bővíti Balatonföldváron. Fonyód önkormányzata pedig a Szaplonczay sétány átfogó felújítását valósítja meg, továbbá kiszolgálóépület létesítését, illetve a Sipos-hegyi és a Várhegy-kilátó fejlesztését tervezi.

Szelfi pont Fonyódon
Fotó: Krausz Andrea

A várhatóan 2022. május 31-ig tartó fejlesztés célja, hogy segítsék a meglévő szálláshelyek főszezonon kívüli jobb kihasználását, az átlagos tartózkodási idő meghosszabbítását.
A Széchenyi 2020 programban megvalósuló projektben a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítványon kívül részt vesz Fonyód önkormányzata, a Bakonyerdő Erdészeti és Faipari Zrt., a Balatonföldvári Kulturális Szolgáltató és Fenntartó Közhasznú Nkft., illetve a Sefag Erdészeti és Faipari Zrt.

Kattints ide, és nézd meg a legszebb balatoni kilátókat.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva