likeBalaton.hu | 2023.01.09. 07:00
Melegfront, köd, eső, lehülés – a heti balatoni időjárás
Változatos lesz a balatoni időjárás a január 9-i héten: melegfront és kiadós eső is várható.

Erős melegfronti hatás terheli szervezetünket

Ez különösen megviselheti az időseket és a krónikus betegeket, de az egészséges szervezetre is hatással lehet. Az arra érzékenyeknél fejfájás, alvászavar, fáradékonyság jelentkezhet, továbbá fizikai és szellemi teljesítő képességünk is romolhat. Ennek köszönhetően sokaknál figyelmetlenség, koncentrációs zavar jelentkezhet, ami növeli a balesetek előfordulásának kockázatát. A szív-és érrendszeri betegeknek különösen megterhelő ez az időjárási helyzet. Náluk jellemzően vérnyomás-ingadozás, szédülékenység alakulhat ki.

 

 

A balatoni időjárás részletei hétfőtől péntekig

Hétfőn a borult égből reggel csak a Dunántúlon, majd sokfelé várható kiadós mennyiségű (akár 20-40 mm) eső, záporeső. Eleinte a délkeleti, majd az északnyugati szél erősödik meg. Néhol viharos széllökések is lesznek. 5 és 10 fok között alakul a hőmérséklet.
Kedden a nap első felében a középső és a keleti tájakon még többfelé várható eső, zápor. Délután északnyugat felől tovább csökken a felhőzet, de délen és keleten még este is lehet csepergő eső. Erős, nyugaton viharos lesz az északnyugati szél. 7 fok körüli értékeket mérhetünk.
Szerdán keleten rétegfelhők, nyugaton fátyolfelhők zavarják a napsütést. A délkeleti tájakon kisebb eső továbbra is kialakulhat. Reggel gyengén fagyhat, délután 3-9 fok valószínű.
Csütörtökön északnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és szórványosan valószínű eső, zápor, a hegyekben esetleg havas eső. 6-7 fok körül változik a maximum.
Pénteken erősen felhős, párás időre van kilátás, de számottevő csapadék nem lesz. 3-9 fok között alakulhat a csúcshőmérséklet.

 

 

 

 

 

Tervezd meg az utazást!
:

 

Forrás: koponyeg.hu
Nyitókép: Krausz Andrea

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva