Mihály Szilvia | 2021.11.13. 16:00
Most is várnak a vizes kalandok a Balatonnál
Azt hitted, csak nyáron tudsz fürdeni vagy evezni a Balatonnál? Mutatunk néhány strandot, ahol egész évben lubickolhatsz, lesznek őszi és téli szervezett csobbanások és evezések is.

Csobbanj télen is

Elsőre a Balaton környéki meleg vizes fürdők jutnak az eszünkbe, ha téli strandolásról beszélgetünk, de mutatunk néhány jegesebb tippet is.

Zalakaros

Kihagyhatatlan a Balaton közeli családi élményfürdő, ahol a beltéri csúszdapark, a gyógyvizes medence mellett még fűtött tengervízben is lubickolhatsz. Szánj egy teljes napot a fürdőre, úszkálj, próbáld ki az élménymedencéket, a vízipiszolyokat és a szaunákat is. Tudtad, hogy gyermekek részére is kialakítottak egy szaunaoázist és sószobát?

A beltéri medencékben egész évben strandidő van
Fotó: Zalakaros, hivatalos sajtófotó

Hévíz

A Hévízi-tó vize télen sem hűl 24 fok alá, így nyugodtan kiúszhatsz a szabadtéri részére is. Varázslatos látvány és érzés, ahogy a gőzölgő vízben a tavirózsák között lebegsz, közben még a fájós hátad is meggyógyul. A mozgásszervi panaszokkal küzdő vendégek hévízi kúrája a tóban fürdésre épül, de a gyógytorna, gyógymasszázs, súlyfürdő, iszappakolás és különböző fizikoterápiás kezelések együtt biztosítják az akár hónapokig tartó tünetmentességet. Tudj meg mindent a súlyfürdőről!

A tó nem egy átlagos strand, elsősorban a pihenni, gyógyulni vágyóknak ajánljuk, 14 éven aluliak számára nem javasolt a fürdőzés.

A tó vize télen sem hűl ki
Fotó: heviz.hu

Gyenesdiás

A nyugat-balatoni üdülőfalu Játék Strandján december 11-én a keszthelyi Rozmárral együtt vethetitek bele magatokat a hullámok közé. A jeges fürdőzés szerelmeseit nem riasztja vissza az 5 fokos víz sem. Megnézed őket vagy csobbansz velük?

Szigliget

A szigligeti strandon működő szauna jeges csobbanómedencéje a Balaton, így ha itt forrósítod fel magad, akkor a tó vize fog visszahűteni. Garantáltan felejthetetlen élményben lesz részed.
Ha inkább nagyobb tömegben strandolnál, akkor írd be a naptáradba január elsejét, amikor több százan futhattok és úszhattok a tóban. Az Újévi csobbanás nézőként is felejthetetlen élmény.

Fotó: Mihály Szilvia

Ábrahámhegy

A legjobb bulik nyáron is a parton vannak, miért kellene szilveszterkor otthon ülni? Koktélruha helyett vedd elő a bikinidet és irány a strand. Az óévbúcsúztató fürdés garantáltan felpörget az újévre.

Evezés

Bár télen a balatoni viharjelzés hiánya miatt a tavon nem szerveznek evezéseket, a környéken hódolhatsz kedvenc nyári sportodnak, még a SUP-odat is előveheted. Öltözz rétegesen, vegyél fel mentőmellényt, legyen nálad termoszban meleg ital és vízhatlan tokban fényképezőgép vagy telefon, mert lélegzetelállító képeket készíthetsz.

Hévíz-patak

A Hévíz-patakon novembertől márciusig szerveznek vezetett kajak, kenu és SUP túrákat, lesz Mikulás napi és szilveszteri lapátolás is. A patak vize lassan hűl le, ahogy távolodsz a tótól, úgy lesz egyre hűvösebb. A 8 km-es táv nem megterhelő, családi és romantikus programnak is ideális. A túra során tavirózsák között haladsz át, felfedezheted az érintetlen vízi világot. Olvasd el élménybeszámolónkat!

Vadregényes a táj
Fotó: Jártó Bernadett, SUP the Lifestyle/hivatalos sajtófotó

Kis-Balaton

A fenékpusztai Kis-Balaton Látogatóháztól induló kenutúra során a Hévíz-patak folytatásán eljutsz a Diás-szigetre és felfedezheted Matula bácsi kunyhóját is. A két km-es evezés után egy kis séta vár rád, majd visszafelé újra vízre szállhatsz. Ha szerencséd van, a nádasból felröppenő vízimadarakat is láthatod. Mi jégmadarat is láttunk evezés közben.

A Hévíz-patakon evezünk a Diás-sziget felé
Fotó: Mihály Szilvia

Tapolcai-tavasbarlang

Föld alatt evezni igazán különleges élmény, a tapolcai barlang kristálytiszta vizén csónakázni nem túl bonyolult, 180 méteres távon kell áthaladni, ez kisgyerekekkel is könnyen teljesíthető. 73 lépcsőfokon jutsz le az egész évben 20 fokos barlangba, és 15 méter mélyen evezhetsz a város alatt. Mi kipróbáltuk, olvasd el.

Indulhat a túra
Fotó: Keszey Ágnes

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva