A szavazó bizottság pénteken kóstolta végig a cukrászdák nyalánkságait.
– Évről-évre fejlődnek a versenyzők, látszik rajtuk, hogy nagyon készülnek erre a versenyre – mondta Ernyes Violetta, a Balatoni Turizmus Szövetség titkára és a Balaton Fagyija verseny zsűritagja. – A legtöbben nagyon figyelnek a minőségi alapanyagokra, így fontos számukra, hogy helyi termelőtől szerezzék be a szükséges hozzávalókat – tette hozzá.
Kovászos ubis fagyi
A zsűritagok most is rengeteg új ízzel találkozhattak, többek között rozmaringos-gesztenyével eperrel turbózva, túrós-meggyes rétessel, valamint egy teljesen egyedülálló, kivételes ízzel: kovászos uborkással.
Az ítészek 7 szempont alapján bírálták a fagylaltokat. Meghatározó volt az íz és a kreativitás, de jelentős tényező volt még a megfelelő alapanyag használata, a szín, az állag, a dekoráció és a praktikum is.
Forrás: sonline.hu
Nyitókép: Illusztráció/Krausz Andrea
Tovább olvasnál? Nézd meg ezeket is!
Különleges, kézműves fagyik a tó körül – erről beszél mindenki
Az Illatos Izabella szőlő sorbet lett a Balaton fagyija 2019
A Levendulás Kajszibarack nyerte a Balaton Fagyija 2020 címet