2020.02.21. 11:30
Muki hirtelen „agyonverődött” magától
Nem volt bizonyítható, hogy halálra verték a kutyát a siófoki állatbarát szálláson a siófoki ügyészség szerint, ezért még tavaly decemberben megszüntették azzal a férfival szemben az eljárást, akit korábban azzal gyanúsítottak, hogy egy vendégre és annak kis termetű kutyájára támadt egy állatbarát szálláshelyen. Muki, a két éves kistestű kutya az eset után elpusztult.

– December 23-án kaptam egy határozatot, amiben azt írták, hogy megszüntetik az eljárást, hiába küldtük el a panaszlevelet hat napon belül, ajánlva, elsőbbségivel, elutasították, mondván, hogy kicsúsztam a határidőből, ami nyolc nap volt – mondta el Baraskó András.

Mint ahogy korábban beszámoltunk róla: a férfi egy kutyabarátként hirdetett szállodában pihent július közepén, ahol a tulajdonos bántalmazta két kilós kutyájukat. Kedvencükkel rohantak állatorvoshoz, de már nem tudták megmenteni az életét.

– Olyan kedves kiskutya volt, családtagként kezeltük, soha nem bántott senkit, nem csipkelődött, nem ugatta az embereket, az idegenekkel tartózkodó és inkább félős volt – mondta elcsukló hangon Muki gazdája.

Még aznap feljelentést tettek a siófoki rendőrségen a bántalmazás miatt.

– Feleségem vallomását nem vették figyelembe, mert szerintük családtag és emiatt elfogult, a szálláshely tulajdonosa pedig azt mondta mi támadtuk meg, és ő csak védekezett – tette hozzá Baraskó András.

Tüntetés Siófokon az erőszak ellen 2019. augusztusában (Fotó: Krausz Andrea)

 

A Siófoki Rendőrkapitányság súlyos testi sértés bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást egy 58 éves siófoki férfi ellen, az eljárás során vizsgálták az állatkínzás bűncselekmény körülményeit is. Monok Andrea, a Somogy Megyei Főügyészség helyettes szóvivője megkeresésünkre elmondta: az ügyben a Siófoki Járási Ügyészség a gyanúsítottal szemben 2019. december 16-án megszüntette az eljárást súlyos testi sértés bűntettének kísérlete és más bűncselekmény miatt, mivel a rendelkezésre álló adatok, illetve bizonyítási eszközök alapján nem volt megállapítható a bűncselekmény elkövetése.

Az üggyel kapcsolatos siófoki tüntetésről itt lehet olvasni!

Forrás: Sonline.hu

Fotó: Pixabay

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva