likeBalaton.hu | 2022.08.09. 10:00
Műszempilla és smink a strandon? – 7 pont, hogy gyönyörű legyél, ne pandamaci
Műszempilla és smink a strandon? Emlékszel az elmosódott szempillafestékekre, és hogy a gyönyörű smink helyett, úszás után úgy nézett ki mindenki, mint egy pandamaci? 

Pedig a műszempilla és smink a strandon is szebbé tehet, állítja Végh Tímea kozmetikus, szempilla stylist, henna szemöldök stylist. Méghozzá anélkül, hogy aggódnunk kellene, hogy nevetség tárgyává válunk a fürdőzés után. Természetesen azt is megkérdeztük 7 pontban, hogy mire kell figyelnünk.

Műszempilla és smink a strandon is szebbé tehet, mondja Végh Tímea kozmetikus, szempilla stylist, henna szemöldök stylist Fotó: családi archív

Műszempilla és smink a strandon is szebbé tehet, mondja Végh Tímea kozmetikus, szempilla stylist, henna szemöldök stylist
Fotó: családi archív

1. Érdemes felkészítenünk a bőrünket az intenzív napsütésre?

Természetesen igen. Az első tavaszi napsugarak megjelenése előtt elkerülhetetlen az arc tisztítása, amit csak szakember végezzen. A első napsugarak megjelenésekor készítsük fel arcbőrünket, hiszen ilyenkor különösen fontos a tiszta arcbőr. Nyáron egész testünk a nap áldozata, arcunk viszont egész évben kilátszik. A mitesszerek aknékat ne égessük be az arcunkba, hanem tisztítsuk ki. Fogalmazhatnánk úgy is, hogy kell egy nagytakarítás mielőtt belevágunk a napozásba.

2. Van különbség az arcunk és a testünk bőrének felkészítésében?

Különbség van, nem is kicsi. Arcunk jobban kitett egész évben az időjárás viszontagságainak. Gondoljunk csak bele, az arcunk fedetlen egész évben, míg testünk többi része fedett. Ezért teljesen más bőrápolást igényel. Így az arcunk bőrét jobban fel kell készíteni.

 

 

3. Milyen napvédelmet ajánlasz?

A szakirodalomban van erre egy kifejezés: SPF, az angol Sun Protection Factor. Vagyis napvédő faktor kifejezés rövidítése. Ez alapján tudunk választani széles spektrumú fényvédelmet biztosító, UVA és UVB, illetve IRA sugarakat is szűrő krémeket. Ezeket egész évben érdemes használni, hiszen az UV sugarak nemcsak nyáron érik a bőrünket.

4. Van olyan eset, amikor különösen óvnunk kell a bőrünket?

Igen, vannak speciális esetek. A hormonváltozásoknál a bőr könnyebben pigmentálódhat (kismama); vagy például az akne miatt szedett roaccutan gyógyszer használatakor is kifejezetten tilos a napozás. Ilyenkor a fényvédelem nappalra elengedhetetlen.

 

 

5. Egyre több nőnek van műszempillája. Van valami trükkje, hogy a strandolás, nyaralás idején is szép legyen?

Külön odafigyelést nem kell alkalmaznunk a nyaralás idején sem, csak a szokásos zsíros-olajos krémek/ naptejek közvetlen a szempillával való érintkezését kell kerülni.

6. Mit tanácsolsz annak, aki a hétköznapokon nem visel műszempillát, de az utazás idejére mégis kipróbálná?

Mindenképpen azt, hogy ne az utazás előtt 1-2 nappal próbáljuk ki, hanem minimum 3-5 nap teljen el, ha esetlegesen allergiás reakció lép fel, tudjuk leoldani műszempillát szakembernél.

 

 

7. Műszempilla és smink a strandon?

A tartós sminktetoválások nagyon jó opciót jelenthetnek azoknak akik sminkben érzik jól magukat, na és persze a műszempilla is. Igazán gyönyörű tekintetet varázsol viselőjének, máris nem érzi “csupasznak” magát.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva