Krausz Andrea | 2019.03.01. 13:14
Már hivatalos! Zamárdiban lesz a Red Bull Air Race
Az eddig megszokott budapesti helyszín után idén a 370 km/órás sebességgel száguldó mezőny az eredetileg meghirdetett időpontban, 2019. július 13-14-én Közép-Európa legnagyobb tavának déli partjára költözik.

Zamárdi az európai turisták ismert és kedvelt célállomása, lenyűgöző a környezete, hosszú a tópartja, zenei fesztiváljai pedig 10 ezreket vonzanak minden évben.

Csákovics Gyula, Zamárdi polgármestere szerint a város közel másfél évtizedes tapasztalattal bír a nagyszabású rendezvények koordinálása terén, és a település adottságai tökéletesen alkalmasak a Red Bull Air Race megrendezésére. A környezet és a gyönyörű látkép méltó lesz a verseny színvonalához, amely óriási hírverést jelent majd a településnek és az egész balatoni régiónak.

– A Red Bull Air Race világszínvonalú nemzetközi esemény, így nagy örömmel biztosítunk helyszínt a 2019-es magyar futamnak. A gyorsaságot és precíz repülési technikát ötvöző verseny mellett egész hétvégén változatos programokat kínálunk a család összes tagjának – emelte ki Csákovics Gyula.

Szeretném megköszönni Csákovics polgármester úrnak és mindenkinek, aki lehetővé tette, hogy a Red Bull Air Race magyarországi futamának a Balaton adhasson otthont – mondta Erich Wolf, a Red Bull Air Race GmbH ügyvezetője.

–Pilótáink és partnereink alig várják, hogy újabb rajongókkal találkozhassanak, és ezen a gyönyörű helyszínen repülhessenek, amelynek szerepe a vitorlás és egyéb vízi sportok terén is meghatározó. Nagyon várjuk, hogy újabb fejezetet nyissunk a Red Bull Air Race és Magyarország páratlan történetében – hangsúlyozta az ügyvezető.

Páratlan panorámát biztosít a Tihanyi-félsziget látványa Zamárdiból

Nagy lesz a forgalom ezen a hétvégén a Balatonnál, ami nem csoda, hiszen a nyári évszak kellős közepéről beszélünk, hemzsegnek a rendezvények a vizen is. A LikeBalaton úgy tudja, hogy 2019. július 13-án, szombaton rendezik a Fehér Szalag vitorlásversenyt Balatonfürden. A Kékszalag bemelegítőjeként is emlegetett rendezvényen egy héttel a nagy tókerülő előtt próbálhatják ki magukat és felszerelésüket a vitorlás-versenyzők.
Információnk szerint ugyancsak ezen a hétvégén szertnék néhányan keresztben átúszni a Balatont, de szakértők szerint nem fogják egymást zavarni a programok.

A Fehér Szalag verseny is ekkor lesz Balatonfürednél (Fotó: Szántó Áron/MVSZ)

A LikeBalaton megkérdezte ezzel kapcsolatban Besenyei Péter világ- és Európa-bajnok műrepülőt, a Red Bull Air Race egykori magyar résztvevőjét, aki -bár három éve visszavonult- rengeteg kiváló eredményt tudhat magáénak ebben a sportágban.

Ez a pálya gyakorlatilag nem foglal el nagyobb helyet a Balatonból, mint a parttól 500 méter és egy 1 kilométeres szakasz. Tulajdonképpen ezt a bokszot a vitorlorláshajók bőven, könnyedén játszva ki tudják majd kerülni – mondta Besenyei Péter, aki hozzátette, hogy a Balaton elég nagy ahhoz, hogy ez a fél, vagy egy négyzetkilométer hiányozzon a hajósoknak.

A Fehér Szalag útvonala (Forrás: Hunsail.hu)

Hévíz város polgármestere, Papp Gábor levélben gratulált Zamárdinak.

„Gratulálunk Zamárdinak, amiért a Red Bull Air Race szervezői a rendezvény helyszínének választották a települést.

Természetesen sajnáljuk, hogy nem a Balaton nyugati medencéje, Keszthely, vagy Tihany kapta ezt a kiváló lehetőséget, ugyanakkor annak nagyon örülünk, hogy a Balaton térség profitál belőle. Nyilván a szervezőknek számos szakmai szempontot kellett mérlegelniük, amikor kiválasztották az új helyszínt. Hévíz, ahogy eddig is, változatlanul fenntartja, hogy szívesen működik együtt a Balaton bármely településével, és fenntartjuk korábbi ajánlatunkat, hogy a Hévíz-Balaton Airport kiváló háttérszolgáltatást tud nyújtani a rendezvényhez.

Tapasztaltuk, hogy városunk már profitált abból, hogy a Balaton térség adhat helyet a Red Bull Air Race-nek, hiszen számos érdeklődés, szobafoglalás érkezett az elmúlt hetekben a hévízi szálláshelyekre. Bízom abban, hogy egy sikeres rendezvény valósul meg a Balatonon, amelynek az egész régió, és Magyarország is a nyertese lesz.”

A szervezők tájékoztatása szerint egyébként a budapesti versenyre vásárolt jegyek teljes összegben visszaválthatók az eredeti értékesítési helyeken. Hamarosan nyilvánosságra hozzák a jegyvásárlási lehetőségeket a balatoni versenyre, tájékozódni a www.redbullairrace.com oldalon lehet.

2019-es Red Bull Air Race versenynaptára:

Február 8-9.: Abu-Dzabi, Egyesült Arab Emírségek

Időpont hamarosan Európa

Június 15-16.: Kazany, Oroszország

Július 13-14.: Balaton, Magyarország

Szeptember 7-8.: Csiba, Japán

Időpont hamarosan Ázsia

Október 19-20.: Indianapolis, Egyesült Államok

November 8-9.: Szaúd-Arábia

Összeállította: Krausz Andrea

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva