2020.03.15. 21:54
Nagy segítséget nyújtanak az ingyen elérhető digitális tankönyvek
Ha valaki úgy dönt, hogy a városból inkább leköltözik egy hétre a Balatonhoz - akár a saját nyaralóba, akár egy bérelt apartmanba -, akkor is jól jöhet a digitális tankönyvek ingyenes elérhetősége.

A Mozaik Kiadó még csütörtökön közzétette a közösségi oldalán, hogy most bárki ingyenesen regisztrálhat oldalukon, és letöltheti a tanuláshoz szükséges tankönyveket. Miután országosan is elrendelték, hogy a tanulók nem látogathatják az iskolákat, de a tanítást digitális formában folytatni kell, ez a lehetőség nagyban megkönnyíti az otthon tanulást mindenki számára.

A felhívásban megírták, hogy az egészségügyi veszélyhelyzet időszakára, amíg tantermen kívüli, digitális oktatásban részesülnek a diákok, minden eddigi regisztrált tag és az újonnan feljelentkezők is hozzáférést kapnak a kiadó minden tankönyvéhez, ráadásul térítésmentesen. A könyveket a kiadó weboldaláról lehet letölteni a mellettük lévő „demo” gombra kattintva.

A honlapon könnyű eligazodni, és az általános iskola alsó és felső tagozatának minden tantárgyához kapcsolódó tankönyv és segédanyag megtalálható.

Fotó: Pixabay

Az otthon tanulás nem egyszerű feladat se a szülő, se a gyerek számára, de nem is lehetetlen vállalkozás. Ha minden eszköz adott, akkor könnyebben teljesíthetők a feladatok, leckék, hogy ez a helyzet ne okozzon túl agy lemaradást a tanulásban. Úgy is fel lehet fogni, hogy a szülő most kicsit közelebbről pillanthat be abba, mit is tanul a gyermeke az iskolában, többet segíthet neki, ezzel minőségi időt együtt töltve. A legfontosabb, hogy ne tragikusan szemléljük a szokatlan helyzetet, hanem azt nézzük, hogy mi a legjobb, amit kihozhatunk belőle.

Ha pedig van lehetőség a Balaton környékére mozdulni, innen dolgozni és virtuálisan iskolába járni, akkor a délutánokat meg lehet tölteni a szabadban eltöltött mozgással és programokkal, amivel az egészségünket erősítjük, és jelenleg ez a legfontosabb, amit tehetünk.

Itt megnézheted hova érdemes elmenni kirándulni a tó környékén!

Ebben az időszakban a digitális világ előnyei is előtérbe kerülnek, és okosan használva gyermekeink ugyanúgy magukba szívhatják a tudományt és műveltséget, amíg vissza nem térnek az iskolapadba.

Nyitókép: Pixabay

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva