vg.hu | 2023.02.11. 14:00
Nagyon népszerűek lettek a MÁV prémium jegyei
Másfél éve elérhetőek a prémium jegyek az InterCity vonatokon.

Az elmúlt másfél évben mintegy 32 ezer prémium jegyet váltottak az utasok a MÁV-Start járataira – közölte pénteki közleményében a vasúttársaság. Emlékeztettek, hogy a MÁV 2021 őszén állította forgalomba kiemelt InterCity vonalain azokat a kocsikat, amelyek fedélzetén elérhető a legmagasabb szolgáltatási kategória, a prémium osztály, ez az 1. osztálynál is magasabb színvonalú és több szolgáltatást nyújt.

MÁV Zrt.vonat, máv, utazás,
Fotó: MÁV Zrt.

 

Az első és prémium (1+) osztályú IC+ kocsik napi szinten megtalálhatók a Nyíregyházára, Szegedre és Pécsre menő távolsági vonatokban – közölte a MÁV.

A prémium szakasz 1. osztályú menetjeggyel, valamint pótjegy, és 1000 forintos helyjegy váltása mellett vehető igénybe. A prémium szolgáltatás a standard 1. osztályúnál csak kismértékben drágább – hívta fel a figyelmet a MÁV.

Legelőször a Tokaj InterCityken vezették be az új szolgáltatást, a legtöbb jegyet ezekre a járatokra vásárolták az utasok, ami annak is köszönhető, hogy a járat több vármegyeszékhelyet is összeköt a fővárossal és egymással. A napi 18 Tokaj IC körjárat két óránként közlekedik Budapest-Keleti-Miskolc-Nyíregyháza-Debrecen-Szolnok-Cegléd-Budapest-Nyugati útvonalon.

Tavaly ősszel Szeged felé is elindult a prémium szolgáltatás a fedélzeti utasellátással napi 32 vonatban. Azóta több mint 6000-en utaztak az 1+ osztályon.

A Napfény InterCity járat óránként jár Budapest-Nyugati-Cegléd-Kecskemét-Szeged között.

A decemberi menetrendváltással már Pécsre is el lehet jutni a prémium osztályon, a Mecsek InterCityk kétóránként indulnak Budapest-Keleti pályaudvarról a Baranya vármegyei központba. Az eltelt másfél hónapban csaknem 3500-an vásároltak ilyen menetjegyet a napi 16 vonatra.

A 2022-es nyári szezonban a Balaton felé is közlekedtek az új szerelvények.

A Kék Hullám és Levendula InterCity-ken majdnem 3000 darab prémium fülkébe szóló jegyet adott el a MÁV-START, és megjegyezték, hogy várhatóan idén nyáron is visszatérnek majd az első és prémium osztályú IC+ kocsik a Balatonra.

MÁV Zrt.vonat, máv, utazás,
Fotó: MÁV Zrt.

A prémium szakasz 1. osztályú menetjeggyel, valamint pótjegy, és 1000 forintos helyjegy váltása mellett vehető igénybe. A prémium szolgáltatás így standard 1. osztályhoz képest csak kismértékben drágább – ismertette a MÁV.

A MÁV-START járatain 2022-ben csaknem 97 millió fizető utas utazott vonattal.

Tisztázta a MÁV, meddig fogadják el a Budapest-bérleteket az intercityken

Megvárja a MÁV az M3-as metró Nagyvárad téri és Lehel téri megállójának átadását, ami jó hír azoknak, akik Budapest-bérlettel utaznak a Nyugati pályaudvar és a Ferihegy vasútállomás között.

Forrás: vg.hu 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva