Horváth Virág/veol.hu | 2022.11.06. 10:00
Ne etessük a vadállatokat halloweeni tökkel!
A közösségi médiában több helyen felbukkant a javaslat, hogy a kifaragott halloweeni tököket, illetve töklámpásokat az ünnep után vigyük ki a vadállatoknak táplálékul.

A Duna–Ipoly Nemzeti Park munkatársai a közösségi médiában fordultak az emberekhez, és azt kérik, hogy semmilyen körülmények között ne adjuk táplálékként a vadállatoknak a kifaragott tököket. Felhívják a figyelmet arra is, hogy a takarmánytök nem természetes része az erdőnek, mezőnek. A vadállatok egy része ugyan elfogyasztja (például a mindenevő vaddisznók), de más fajok megbetegedhetnek tőle. A faragott tökben gyakran maradnak szennyezett gyertyamaradékok, a mécsesek műanyag vagy fémrészei, melyek miatt az ezeket elfogyasztó állatok elpusztulhatnak.

Hozzáteszik, a málladozó, bomló, rothadó tök különben sem szép látvány egy erdei séta közben, ezért aki teheti, a töklámpást komposztálja kertjében, vagy tegye az elszállításra váró zöldhulladékba. A gyertya, mécses maradékát természetesen ilyen esetben is a kommunális hulladékgyűjtőbe kell tenni.

 

A Balatonra tömegközlekedéssel is eljuthatsz! Nézd meg menetrendi keresőnket!

Tervezd meg az utazást!
:

 

Forrás: veol.hu
Nyitókép: Mészáros Annarózsa/likeBalaton.hu

 



 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva