likeBalaton.hu | 2020.05.18. 08:00
#nyaraljitthon, a Balatonon minden van #2- Vízi sportok
Tengernyi élmény vár rád a Balatonnál! A strandolás mellett kipróbálhatod szinte az összes vízi sportot, mutatjuk a kedvenceinket! Járd körbe velünk a tavat!

Ha az úszást és a vízibiciklizést már unod a Balatonnál, és nagyobb sportélményre vágysz, próbálj ki valami izgalmasabbat! Vitorlázz, szörfözz, evezz strandolás közben!

Siófok

SUPport – Hungary bázisán, a Hotel Európa mellett kipróbálhatod a SUP-ot (Stand Up Paddle-t), magyarul az állószörföt vagy állva-evezést. ha már jól megy, akkor kutyával, gyerekekkel, vagy a deszkán jógázva is lehet SUP-olni.

Egy hatalmas stég és egy 1000 méter hosszú kötélpálya vár a Szabadifürdőn. Ez a Bamboo Sziget Vízisí és Wakeboard-pálya, ami hosszú évek óta vonzza az extrém kihívásokra éhes közönséget. Megtalálható a vízisíléc, a wakeboard, a wakeskate, és a kneedboard is.

Balatonföldvár

A Keleti Strandon található Viharsarok Vitorlás Központ bázisán szörf-és vitorlásoktatás, táborok, tanfolyamok szervezése, valamin bérlési lehetőség is van, még azoknak is, akik csak most ismerkednek a vízi sportokkal.

Fonyód

Fonyódon a kutyás strand mellett a SUP Port Fonyód bázisán négylábú kedvenceddel közösen is kipróbálhatod az állva evezést! Különleges élmény akár egy forró délután, akár a naplementében evezni a Balatonon. A víz közelsége megnyugtat, és miközben elfelejted a hétköznapi problémákat minden izmodat átmozgatod evezés közben.

Fotó: Mihály Szilvia

Kattints ide, és olvasd el beszámolónkat a kutyás evezésről!

Keszthely

A Városi strand mellett kajak-kenu pont és vízi megállóhely várja a túrázókat. Ha nincs saját eszközöd, a csónakházban bérelni is lehet, a Magyar Kajak-Kenuszövetség épületében SUP-ok, kajakok és kenuk közül is választhatsz!

Vitorlásoktatásra is jelentkezhetsz a 141 éves Keszthelyi Yacht Clubban, ahol gyerekek és felnőttek is belekóstolhatnak a hajózás rejtelmeibe!

Fotó: Keszey Ágnes

Vonyarcvashegy

Vonyarcvashegyen található az egyik legsportosabb strand a Balatonnál, nem véletlenül. A Sharky kölcsönzőben a szokásos vízibicikli kínálat mellett SUP-ot és szörföt is bérelhetsz, természetesen igény esetén meg is tanítanak állva evezni vagy a szél segítségével suhanni a vízen.

A strandon vízisí és wakeboard pálya is van, ez már kissé extrémebb sport, de nagyon látványos, ahogy a drótkötélpálya segítségével siklanak az emberek a vízen. Kezdők számára oktatást is biztosítanak, így a nyaralás végére már te is profi trükköket tudsz bemutatni a deszkáddal!

A strand melletti hajókikötőben elektromos motorcsónakot is bérelhetsz, ehhez hajóvezetői engedély sem szükséges, egy rövid oktatás után már a nyílt vízen suhanhatsz!

Badacsony

A badacsonylábdihegyi strandon kajakozhatsz, kenuzhatsz és körbejárhatod az ország egyetlen vízi tanösvényét is. A sportélmény mellett a látvány is lenyűgöző lesz, Szigliget, a Szent György-hegy és Badacsony látványa, valamint a nádasban lakó élővilág felfedezése különleges pillanatokat ígér.

Fotó: Mihály Szilvia

Mi már bejártuk a Nádi széli ösvényt, itt elolvashatod, milyen volt!

Balatonfüred

A Kötélhajó Vitorláskölcsönző Balatonfüredről indít sétautakat a Keleti-medence felfedezésére, a Tihanyi apátság előtti vízterületen ismerkedhetsz a vitorlázás fortélyaival. De kérhetünk sétahajózást kapitánnyal, naplemente túrát, badacsonyi bortúrát, Siófokra is áthajózhatunk egy halászlére, és akár lánykéréshez is kibérelhetünk egy hajót.

A wakeboard-ozást a szörfözés ihlette, és két fajtája van: kötélpályás és motorcsónakos. Balatonfüreden, a Füred Wake centerben kötélpályán próbálhatod ki magadat magunkat ebben az extrém sportban, profi csapat segítségével.

Fotó: Facebook/Füred Wake

Tihany

A SUP Center Balaton bázisa Tihanyban a Hotel Club Tihany strandján található, ahol 1988 óta egy szörf és vitorlás iskola is üzemel. Kölcsönzésre, túrákra, oktatásra, sőt még SUP jógára is van lehetőség.

Kajakos túrák a Balatonon, amelyen a Kajakon-Balaton szervezői gondoskodnak mindenről, hogy a túrák során minden legyen: evezés, vízben-borban fröccsenés, ritka látványok, egészséges ételek és olykor még heverészés is. Egynapos evezés Tihany környékén, bortúra Zánkától Badacsonyig, evezés Hévízen, vagy több napos túrák szárazföldi programokkal egybekötve – bármit választhatsz, ami a társaságnak ínyére van. A túrák során a helyi termelők ételeit részesítik előnyben, így a környék minden ehető és szemet gyönyörködtető kincsével megismerkedhetsz.

Fotó: Facebook/Kajakon-Balaton

Nyitókép: pixabay

Összeállította: Krausz Andrea, Mihály Szilvia, Szücs Ildikó

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva