likeBalaton.hu | 2023.04.07. 08:00
Nyulak, roskadozó tojásfák, húsvéti látványosságok a Balatonnál
A Balatonnál is sok helyen köszöntik köztéri ünnepi díszekkel a húsvétot. Érdemes egy sétát tenni a településeken, ahol a helyiek alkotó keze nyomán tojásfák, nyuszis díszek, ötletes parkok jöttek létre. Sőt programokban sem lesz hiány. Mutatjuk a likeBalaton.hu válogatását.

Balatonalmádi

Több mint 750 tojással díszítették fel a Pannónia Kulturális Központ és Könyvtár melletti fákat a Honismereti és Városszépítő Kör, valamint a Balatonalmádi Turisztikai Egyesület tagjai. Érdemes közelről is megszemlélni a szebbnél szebb kézműves tojásokat. Április 8-án Húsvéti kavalkádot rendeznek tojáskereséssel és gyerekprogramokkal.

Balatonvilágos

Nyuszifigurák csalnak mosolyt az arcunkra a balatonvilágosi Panoráma sétányon. A Mészöly Géza Általános Iskola előtti zöld területen pedig a helyiek alkotta tojásfát is megcsodálhatjuk.

Siófok

Az ünnepi hosszú hétvége minden napjára tartogat valamilyen kulturális eseményt az április 7-10. között rendezett Húsvéti Nyuladalom Siófokon. Az esemény a Víztorony környékén várja a látogatókat.

Nyuszik és tojások bújnak meg Siófokon, a Víztorony közelében
Fotó: Krausz Andrea

Balatonföldvár

A polgármesteri hivatal előtt óriás nyuszis kördíszt, valamint csinos tojásfát és húsvéti figurákat láthatunk. A helyi vállalkozók bevonásával első alkalommal rendezik meg a Húsvéti kalandok Kőröshegytől Balatonföldvárig elnevezésű programot április 8. és 10. között.

Balatonföldváron is van tojásfa a hivatal előtti zöld területen
Fotó: Krausz Andrea/likeBalaton.hu

Balatonlelle

Országos hírnévnek örvend a Balatonlellei Húsvéti Park, amely ötödik alkalommal nyitott meg kapuit a központban az önkormányzat, a művelődési ház, valamint a Helyi Városszépítő Egylet tagjainak köszönhetően. Faragott nyuszicsalád, húsvéti kapu, óriásvirágok, 3D-s tojások és hatalmas tojásfa is várja az érdeklődőket. Április 7-én népművészeti hagyományokra épülő programmal várják az érdeklődőket.

Kicsik és nagyok kedvence a Horváth László, helyi fafaragó mester által készített nyuszi család
Fotó: Fárbás Tímea – hivatalos

 

Balatonberény

A balatonberényi Önkormányzat melletti játszótér mindig az ünnepkörnek megfelelő öltözékbe bújik, húsvétkor sincs ez másként, nyuszik, hímes tojások, libafogat lepte el a gyerekek parkját!

 

Kéthely

Az igazi Nyuszifőváros a Balatonhoz közeli település, hatalmas méretű tojásfával, óriási szalmanyúllal, tojás alagúttal tarkítva. Remek kirándulási célpont a hosszú hétvégén!

 

Keszthely

A város Fő terén álldogálnak a nyuszik és még fotópontot is találsz, ahonnan remek szelfit küldhetsz a barátaidnak!

Fotó: Mészáros Annarózsa/likeBalaton

 

Fotó: Mészáros Annarózsa/likeBalaton

 

Tapolca

A Tavasbarlang városa új helyszínen rendezte meg az ünnep váró parkot, ahová egy kihelyezésre került Varja Judit alkotása is.

 

 

A Balatonra tömegközlekedéssel is eljuthatsz! Nézd meg menetrendi keresőnket!

Tervezd meg az utazást!
:

 

Nyitókép: Mészáros Annarózsa/likeBalaton.hu

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva