csupasport.hu | 2020.10.05. 17:00
Olyan mint egy gördeszka, csak a vízen - kipróbálnád a Balatonon?
A foilboardozás az elmúlt években egyre nagyobb népszerűségre tett szert. Ez lenne a vízisportok jövője? Te szívesen látnád a Balatonon?

A foilboardozás az extrém sportok hétköznapivá válásának egyik eklatáns példája, ami magában hordozza a tömeges elterjedést, emiatt pedig a vízisportok jövőjét is jelentheti.

A sportágat a kilencvenes években találták ki, a lényege, hogy egy szárny áll ki a szörfdeszkából, ami a vízbe merül, a plusz felhajtó erő miatt pedig a deszka magasan a víz felett marad, így sokkal könnyebbé és gyorsabbá válik maga a szörfözés.

 

 

Az utóbbi években aztán megjelent ennek elektromos változata is, amivel még minimális szél vagy hullám sem kell a működéséhez – írja a csupasport.hu.

Ez pedig új szintre emeli a deszkázást, hiszen például olyan városokban, ahol csatornák vannak, idővel akár olyan közlekedési eszköz is lehet, mint most a gördeszka vagy az elektromos roller.

Például Miamiban:

 

A Balatonon is sokféle extrém vízi sporteszköz elérhető már, nézd meg milyen lehetőségek közül választhattál már idén nyáron is.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva