Szücs Ildikó | 2020.07.27. 15:03
Almádiban is forog már az óriáskerék!
Siófok, Fonyód, Balatonlelle és Keszthely után Balatonalmádiban is felépült az óriáskerék, amely nyár végéig forog az északi part eme szegletében.

Most már a tó partjának öt településén magasodik egy-egy óriáskerék, ahonnan megcsodálhatjuk a környék panorámáját, a kerekekről szóló összeállításunkat itt olvashatjátok.

Óriáskerék Balatonalmádiban (Fotó: Szücs Ildikó)

Legutoljára Balatonalmádi csatlakozott, ahová a Debrecen Eye darabjai érkeztek meg, és a 45 méteres kereket a Wesselényi strand előtt építették fel. Fülkéi természetesen zártak, hogy a legnagyobb biztonságban élvezhessük fentről a part, a strand, a balatoni vitorlások és az Almádi domboldal látványát. Nyár végéig lesz itt a kerék, utána „hazamegy” a szülővárosába.

Panoráma az almádi partra fentről (Fotó: Szücs Ildikó)

Ideális esetben minden nap 10 órától 22 óráig lehet felülni, de legkésőbb délben biztosan elindul. A jó hír az, hogy akkor is elindítják, ha nincs minden fülkében utas. Mi vasárnap próbáltuk ki egy 8 évessel, és kifogtuk pont azt a napot, amikor váratlan és ismeretlen akadályok miatt délelőtt még nem működött a kerék, de délután már elindították.

Ám még ekkor sem tolongott a tömeg, így a sorban állást kihagytuk, hiszen a szombati zimankó után a legtöbben a strandon élvezték a nyári meleget.

A másik irány, Füred felé tekintve (Fotó: Szücs Ildikó)

Családi jeggyel kedvezményesen lehet utazni, de azért készüljünk fel, hogy nem a legolcsóbb szórakozásra fizetünk be. A nyaralás emlékezetessé tételéhez, vagy egy romantikus naplemente nézéshez azonban mindenképpen megéri.

Panoráma az óriáskerékről (Fotó: Szücs Ildikó)

Az ember azt gondolná a gyerekek élvezik a legjobban, hogy lehet körbe-körbe emelkedni és ereszkedni, szép lassan, és közben rátekinteni a környező világra úgy, ahogyan csak ritkán tehetjük meg. Biztosan gyerekre válogatja, a mi 8 éves kis szakértőnk bár élvezte, mégis nagyon izgult és azt mondta, ijesztő volt himbálózni ég és föld között.

A gyermeklelkűek és lassú pörgést kedvelők azonban nem csalódnak majd, mert van ebben valami csodálatos. A világra felülről tekinteni mindig lélegzetelállító, ha tényleg megállunk egy pillanatra és megengedjük magunknak, hogy csak legyünk a jelenben.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva