lokal.hu | 2020.05.14. 14:00
Országos online gyermeknapot rendeznek a bábszínházak
Egész napos online programsorozattal készül gyermeknapra az ország 13 bábszínháza. Az eseményben, melyet május 31-én rendeznek, a veszprémi Kabóca Bábszínház is szerepet vállal.

A színes kínálattal minden korosztályra gondolnak, hiszen a legkisebbeket és szüleiket négy éven aluliaknak szóló babaelőadásra várják, az ovisokat és iskolásokat pedig népmesékkel, örök kedvenc klasszikusokkal és vásári játékokkal lepik majd meg.

Az egész napos eseményen részt vesz a Békéscsabai Napsugár Bábszínház, a pécsi Bóbita Bábszínház, a Budapest Bábszínház, a kecskeméti Ciróka Bábszínház, a zalaegerszegi Griff Bábszínház, az egri Harlekin Bábszínház, a veszprémi Kabóca Bábszínház, a budapesti Kolibri Színház, a szegedi Kövér Béla Bábszínház, a szombathelyi Mesebolt Bábszínház, a Miskolci Csodamalom Bábszínház, a győri Vaskakas Bábszínház és a debreceni Vojtina Bábszínház. A programsorozatot a 13 bábszínház egyszerre közvetíti majd május utolsó vasárnapján – írja a Lokal.hu.

 

Helka, a Balaton tündére

Rendezte: Székely AndreaZene: Nyitrai LászlóDramaturg: Sőregi MelindaSzereplők: Érsek-Csanádi Gyöngyi mv., Baranyai Anita, Fige Tamás, Futó Ákos, Jakab Ádám, Lovászi Edina, Mákszem LenkeÍrta: Nyulász Péter, IBBY- díjasTervező: Gyarmathy Ágnes Munkácsy-díjasTervezőasszisztens: Varjas ZsófiScenika: Szalai JózsefMűvészeti menedzser: Lőrincz VeronikaBáb- és díszletszobrászok: Debreceni Kornélia, Giricz MátéRendezőasszisztens: Szabóné Zsida ÁgnesMűhelymunkák: Benkő Krisztina, Bodó Kata, Kerekes Péter Technika: Nagy Dávid, Nagy Tamás, Kovács Szabolcs Ajánlott korosztály: 4 éves kortól Vízi bábszínházi produkció Nyulász Péter Helka – A Burok-völgy árnyai című regénye alapján. A kötet az Év Gyermekkönyve Díjat is elnyerte.A kalandos történet a Balaton és a Bakony ismert és ismerős helyszínein elevenedik meg, bábokkal, vízi színpadon Székely Andrea rendezésében, Gyarmathy Ágnes tervei alapján.Mesés-kalandos bábelőadásunkból kibomlik a tó mozgalmas multja, a hozzá kötődő legendák sora: a fiatal Helkát és apródját, Cipriánt követhetjük végig, amint nyomoznak a régi történetek után és igyekeznek mindent megtenni a tó megmentéséért. A tihanyi Soktornyú Kastély népe ünnepre készül: Helka hercegkisasszony hamarosan hivatalosan is trónörökössé válik. Ám hősünk unja a felhajtást, elszökik inkább a tiltott rengetegbe szamócázni. Mindeközben a Burok-völgy barlangok szaggatta szurdokában sötét lelkű teremtmények gyülekeznek, hogy a kegyetlen Bora vezetésével feldúlják a Balaton békéjét, és bosszút álljanak a hercegi páron. Az egyetlen remény Kamor, a Bakony varázslója…

Közzétette: Kabóca Bábszínház / Kabóca Puppet Theater – 2013. február 27., szerda

 

Az ENSZ Közgyűlése 1954-ben javasolta, hogy minden országban tartsák meg az egyetemes gyermeknapot, amelynek magyarországi időpontja hagyományosan május utolsó vasárnapja. Az ünnep célja, hogy megemlékezzenek a világ gyermekeinek testvériségéről, valamint a gyermekek jólléte érdekében kifejtett küzdelemről.

 

Nyitókép: boon.hu / Bujdos Tibor

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva