likeBalaton.hu | 2022.09.14. 08:00
Őszi menetrend szerint járnak a balatoni vonatok
Vége a nyári csúcsszezonnak, az őszi menetrend szerint ezentúl ritkábban járnak a balatoni vonatok.

Őszi menetrend

A balatoni főszezon elmúltával az őszi menetrend szerint szeptember 12-től már kevesebb vonat közlekedik a tóparti vasútvonalakon. A magyar tenger térsége a strandidőszakon kívül is egyre kedveltebb turisztikai célpont, ezért az év többi részében is ütemes menetrenddel – a nyárinál ugyan kevesebb járattal érhető el a Balaton.

Az őszi menetrend szerint az észak-balatoni vonalon már nem közlekednek a Vízipók InterRégiók, a Katica InterRégiók helyett pedig mindennap Székesfehérvár és Balatonfüred között személyvonatok indulnak kétóránként, melyek Székesfehérváron a Tópart IC-khez csatlakoznak. A főváros és az északi part közötti közvetlen, átszállás nélküli eljutást a kétóránként közlekedő tapolcai sebesvonatok jelentik a Déli pályaudvarról.

őszi menetrend

Őszi menetrend szerint járnak a vonatok
Fotó: Mészáros Annarózsa

A dél-balatoni vonalon a Déli->parti InterRégiók már nem járnak, helyettük Székesfehérvár és Siófok között személyvonatok közlekednek, melyek Székesfehérváron a Bakony IC-khez csatlakoznak. A tóparti nagyobb állomásokra és megállókra a Balaton és Tópart IC-k továbbra is óránként biztosítják a közvetlen eljutást a Déli pályaudvarról. November 1-jéig hétvégenként 8:05-kor még indul egy közvetlen sebesvonat a Déli pályaudvarról Fonyódra, majd este vissza a fővárosba.

Tömegközlekedéssel is eljuthatsz a Balatonra! Nézd meg menetrendi keresőnket!

Tervezd meg az utazást!:


Nyitókép: Mészáros Annarózsa
Forrás: mavcsoport.hu

 

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva