2019.05.12. 14:00
„Öt táv, kétkeréken, minden korosztálynak” – Tour de Balaton
Idén is brutális népszerűségnek örvend a Balaton legnagyobb bringás rendezvénye, a Tour de Balaton. Még a MÁV is külön kapacitásokat mozgósít az esemény idejére.

Május 18-án, szombaton immár 5. alkalommal, öt távon várják a tekerőket. Ez az ország legnagyobb ilyen jellegű eseménye, háromezren pattannak majd bringára, hogy teljesítsék az öt táv egyikét.

A távok a kisgyermekes családoknak ideális 6 kilométeres Balaton XS túrától a teljes tavat megkerülő, 206 kilométer hosszú XL-es túráig terjednek, így mindenki megtalálhatja a számára ideális kihívást.

Itt már írtunk a rendezvényről, kattints a távokért és a további részletekért.

A szervezők különösen fontosnak tartják hangsúlyozni, hogy a Tour de Balaton egy kellemes bringatúra, és nem verseny.

A pontos útvonalakról többek között és az iOS-re és Androidra egyaránt letölthető Bringamánia applikációból lehet tájékozódni. Az app ráadásul túra közben is nagy segítség lehet a hangos navigációnak, és az offline is elérhető térképnek köszönhetően. Ráadásul ismerőseinket, családtagjainkat is követni tudjuk rajta.

A kerékpáros esemény jótékonysági téren is kiemelkedő jelentőséggel bír. Nagykövetként az idén 25 éves Ronald McDonald Gyermeksegély Alapítványért tekerőkhöz is lehet csatlakozni. Ennek célja a miskolci Ronald Ház megszépítése, ahol a kórház közvetlen közelében, térítésmentesen lakhatnak azok a családok, akiknek gyermeke otthonuktól távol, hosszan tartó kórházi kezelésben részesül.

Az Alapítvány a rendezvényközpontban saját sátorral is jelen lesz, ahol a látogatók játékos környezetben, a Házban dolgozó munkatársakkal beszélgetve ismerhetik meg a 25 éves Ronald McDonald Gyermeksegély Alapítvány munkáját, a Ronald Házak mindennapi életét.

Tour de Balaton / Fotó: az esemény weboldala

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva