Szaniszló Hajnalka | 2019.08.12. 08:39
Paksi Endre, az Ossian énekese mesélt a Balatonról
Több, mint három évtizede zenél, és a legnagyobb rocklegendák közé tartozik Paksi Endre, az Ossian énekese. Interjúztunk vele a Balatonról.

– A héten játszottatok a RockBalatonon, ahol egy esküvő is zajlott, így gyakorlatilag ti zenéltetek a mennyegzőn. Milyen élmény volt, és mit szóltál mindehhez?

– Mindig hatalmas élmény és megtiszteltetés, ha emberek életének ennyire fontos részei vagyunk!

Az esküvői sztorit itt tudod elolvasni.

– Számtalan hasonló szituációt tudnék említeni, de elég csak végignézni az oldalunkon az „Ossianos dolgok” című mappát. Elképesztő szeretet és elkötelezettség árad az olyan képekből, amiken valakik a testükre tetováltatnak a szövegeimből idézeteket, hiszen ez a gesztus egy életre szól! De csodálatos látni a rengeted esküvői meghívót, ballagási tablót, ahol szintén az Ossian szövegrészletek szerepelnek. A leánykérések koncerteken szintén sűrűn előfordulnak a kérések listáján.

Kattints az alábbi képre a galériáért!

– Dupla platina lett az új lemezetek, az A Reményhozó, s zajlik a hozzá kapcsolódó turné. Milyenek az eddigi tapasztalatok?

– Nagyon betalált a szívekbe ez az album, lekopogom, hiszen már túl vagyunk a turné felén. Nyugodtan állíthatom, hogy az elmúlt évek legsikeresebb albumának bemutatóján veszünk részt.

– Hol lesztek még láthatóak idén, zenéltek még a Balatonnál?

– Még 20 koncert van hátra, amelyekből kiemelkedik a szeptember 14-i, Barba Negra Track-es buli, amire nagyon készülünk, de az összes többi koncertet is nagyon várjuk! A pontos listát szintén megtalálhatja mindenki az oldalainkon. A Balatonnál is leszünk még augusztus végén, Alsóörsön.

– Számos helyen játszottatok már a tónál, vannak kedvenc helyeitek?

– Az egész környéket imádom, feltett szándékom a későbbiekben valahol a Balaton mellett letelepedni.

– Neked személy szerint melyik part tetszik jobban, és miért? Jársz privátban is a Balatonhoz?

– Gyerekkorom óta folyamatosan, minden évben és mindig máshová, soha nem tudom megunni! Mindig kikapcsolódom, és feltöltődöm itt.

– A sok koncert sokat ki is vesz az emberből. 33 éve vagy a színpadon, te hogyan tartod karban magad? Hogyan kapcsolódsz ki a Balatonnál? Van esetleg kedvenc, relaxálásra alkalmas helyed?

– Nagyon nyugisan, visszafogottan élek „civilben”, sokat olvasok, filmezem, zenét hallgatok és aktívan gyűjtöm a CD-ket, és mostanában újra a bakeliteket is. Makettezem, terepasztalokat építek. A Balatonnál pedig csak simán élvezem a nyugalmat, a napot és a vizet.

 

Készítette: Szaniszló Hajnalka

Nyitókép: Paksi Endre, az Ossian énekese / Fotó: hivatalos zenekari sajtófotó

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva