Krausz Andrea | 2019.12.07. 21:31
Pár napot csúszik a balatonboglári jégpálya megnyitása
Péntekre tervezték az első balatonboglári műjégpálya átadását, de egy műszaki probléma közbeszólt. A hűtőrendszer alkatrészének cseréje után vasárnap vagy hétfőn tudják megnyitni a város kikötőjében lévő téli létesítményt.

16 méter x 25 méteres jégpályát építenek Balatonbogláron, közvetlenül a Balaton partján. Vécsei Mihály, a koripálya ötletgazdája és üzemeltetője elmondta, hogy előre nem látható problémába ütköztek az építés során, így a december 6-ra meghirdetett, Mikulás-napi megnyitót törölni kellett.

Ez a videó jelent meg a Jégre Mindenki facebook oldalán:

– Először csinálunk ilyent a Balatonon, nem tudhattuk, hogy technikai problémánk adódik a hűtőrendszerrel, melynek alkatrészét nem volt egyszerű beszerezni – mondta a likeBalatonnak Vécsei Mihály.

– Most már alakul a nyitás, áll a palánk, locsoljuk a jeget, csináljuk a bejáratot, és várjuk, hogy megérkezzen a kölcsönzőbe 50 pár korcsolya. Vasárnapra vagy hétfőre talán elkészülünk. December 9-én 8-tól 14 óráig folyamatosan érkeznek óránkénti váltásban a balatonboglári iskolások – magyarázta az üzemeltető, aki azt is elárulta, hogy december 13-ra halasztották azokat a látványos programokat, amelyeket egy héttel korábbra terveztek.

Fotó: Unsplash/Jason Leung

– 13-án a jégen láthatjuk majd Süsüt, valamint Csuszkát, a medvét, aki a Magyar Jégkorong Szövetség kabalafigurája. Lesz műkorcsolya-bemutató és pályára lépnek a kaposvári kis jégkorongozók. Ekkor indul el a jövő jéghokisainak toborzása is. Képviselteti magát a Magyar Jégkorong Szövetség vezetősége, mivel a Balaton-partján itt, Balatonbogláron alakult meg az első jégkorong egyesület. A jégpályát is üzemeltető Blue Point Sportegyesület felvételt nyert a jégkorong szövetségbe és Bogláron megkezdjük a fiatalok toborzását, vagyis itt is elindul az országos „Gyere hokizni” program. A szakemberek által kiválasztott tehetségek Kaposvárra, Budapestre, vagy Székesfehérvárra kerülhetnek – emelte ki Vécsei Mihály, aki jelentős lépésnek nevezte, hogy a szövetség jégkorong-felszerelést ad ajándékba az egyesületnek, melynek segítségével 10-12 gyerekkel el is tudják kezdeni a tehetséggondozást.

Fotó: Pixabay

A Blue Point Sportegyesület és a Balatonboglári Önkormányzat támogatásával létrejövő műjégpályán egyébként egyedülálló módon korcsolyaoktatás is zajlik majd szakedzők segítségével.

– Egyéni, páros, vagy csoportos oktatásra is lesz lehetőség, hiszen a pálya mérete ezt lehetővé teszi. A későbbiekben megrendezzük a Jégre mindenki! – Ki a legény a jégen? című játékos családi vetélkedőnket, ahol sorverseny, limbóverseny, szánkótoló-verseny várja az érdeklődőket. Később lesz még jégdiszkó és meghirdetjük a Boglárka Kupa, első balatoni amatőr jégkorongtornánkat is. A jegypénztár és a melegedő a Boglárka büfénél lesz kialakítva, ahol lángossal, hamburgerrel, sült krumplival, rántott szelettel, hétvégenként töltött káposztával, forró csokival, punccsal, forró fahéjas almalével kínáljuk a vendégeket – mondta a jégpálya üzemeltetője.

Balatonbogláron egyébként két webkamera segítségével az interneten keresztül is látható lesz a téli létesítmény élete, a jégpálya a tervek szerint 2020. március 15-ig tart nyitva.

Krausz Andrea

Nyitókép: Unsplash/MetthewFournier

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva