Krausz Andrea | 2019.05.15. 06:00
Kivirágzott a Boglárka Bisztró a régi szégyenfolt helyén
Vidám színek, szép környezet, modern kültéri bútorok és új szelfipont várja a balatonboglári kikötőbe érkező vendégeket a Boglárka Bisztrónál. A tavaly augusztusban hatóságilag bezárt büfé jó kezekbe került. Az egykori sportriporter, Vécsei Mihály üzemelteti mostantól.

Türkiz színben pompázik a kikötő bejáratához közeli megújult bisztró. A hétvégén tartott ünnepélyes megnyitó zenéjét már messziről lehetett hallani. A vendégek jól érezték magukat, hiszen megkóstolhatták az új konyha kínálatát és mindenki Misi vendége volt egy italra. Misi meg sem állt, folyamatosan szpíkelt, sztorizott és nagyon büszke volt a “ráncfelvarráson” átesett új vendéglátóhelyre.

A büfé története elég érdekes. Nehezen vészelték át a környék vendéglátói azt a tavaly augusztusi esetet, amikor a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) egy helyszíni szemle után azonnal bezáratta a helyet. Nagy port kavart a történet, mindenki erről beszélt, nem is részleteznénk a higiéniai hiányosságokat, ami az akkori üzemeltetőnek volt köszönhető, de az tény, hogy a környék forgalmára is rányomta a bélyegét, visszaesett a látogatottság.

Kellettek is az építő energiák, megújító ötletek, hogy a múlt gyorsan feledésbe merüljön. Úgy tűnik, hogy Vécsei Misi megoldotta ezt a helyzetet: színes és vonzó lett a Balatoni Hajózási Zrt.-től bérelt hely, ami a Boglárka Bisztró nevet viseli ezentúl.

A megújult balatonboglári büfé a Boglárka Bisztró nevet viseli mostantól (Fotó: Krausz Andrea)

Misi a TeleSportnál tűnt fel a 90-es években, majd az induló új kereskedelmi tévéhez, a TV2-höz szerződött. A Tényekben esténként elmondta az aktuális sporthíreket, Gól, gól, gól című műsorában pedig úgy köszönt be, hogy az ujján pörgette a labdát. Mióta abbahagyta a tévézést sok mindennel foglalkozik. Évek óta üzemelteti fröccsbuszait, balatonszárszói Süsü nevű büféje sikeres, emellett repülőnapokat szervez, sportrendezvényeket tart.

A likeBalaton is beszámolt az általa szervezett balatonlellei Iceman Hungary elnevezésű erősemberek versenyéről, amiről itt lehet olvasni.

Balatonbogláron is van egy lakása, és mint mondja, szemet szúrt, hogy miért van lakat ezen az üzleten. Megpályázta és elnyerte az üzemeltetést. Erről is beszél ebben a videóban, na meg arról, hogy nem fél-e a múlt bélyegétől:

– A minőségre való törekvés alapkoncepció a városban, mi is ezen dolgozunk – mondta a likeBalatonnak a helyszínen Mészáros Miklós, Balatonboglár polgármestere. – Vécsei Misiék is ezt vették alapul, amikor átvették és átépítették a helyet, és azt gondolom, hogy jól beleillik majd a Borudvar, Hajóállomás, Platánsor hármas egységbe. A rossz emlékeket most nem nagyon szeretném felidézni, az tény, hogy csak a minőségi szolgáltatások életképesek. Az, hogy ismert személyiség működteti, jól jöhet, hiszen a kapcsolatrendszerének köszönhetően olyan művészeket is el tud hívni, akik jó hangulatot varázsolnak erre az amúgy is gyönyörű helyszínre – fűzte hozzá a polgármester.

Horváth Gyula, a 100 Tagú Cigányzenekar egykori legfiatalabb prímása, valamint Mr. Rick is itt lesznek a nyáron, és ehhez hasonló hangulatot varázsolnak majd a vendégeknek:

A kikötő bejáratánál egy új szelfipontot avatott közösen Mészáros Miklós, Balatonboglár polgármestere, Veigl Gábor, a BAHART gazdasági és stratégiai vezérigazgató-helyettese és Vécsei Misi. A szelfipont is Misi ötlete volt, aminek költségeihez hozzájárult a helyi önkormányzat.

Itt az új szelfipont Bogláron, a kikötőben (Fotó: Krausz Andrea)

Kopasz Árpád, a kikötőben álló Csavargőzös műemlékhajó üzemeltetője is örül, hogy megújult a bisztró. Mint mondja, egész más lett a kikötő hangulata, arculata.

Egyikünk sem tekinti a másikat konkurenciának, hanem inkább a kikötőért igyekszünk a jövőben tenni, hogy az idelátogatók sokkal jobban érezzék magukat – magyarázta Kopasz Árpád. – Ez egy ajándék a kikötőnek. Ha eljön valaki és körbenéz, szerintem már nem akar elmenni. Nekünk ez a lényeg, hogy sok időt töltsenek bárhol a kikötőben a vendégek és térjenek vissza egyre sűrűbben – mondta Kopasz Árpád.

A bisztró csapatának egyenruhája: türkiz póló és fekete kötény (Fotó: Krausz Andrea)

Misi egyébként elárulta, hogy néha vele is találkozhatnak majd a vendégek, mert próbál ő is részt venni a bisztró munkájában.

Nézd meg a további fotókat:

 

Fotó, szöveg, videó: Krausz Andrea

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva