sonline.hu | 2022.07.01. 14:00
Párakapuknál is frissülhetsz a Balatonnál
Fesztiválokon, nagyobb strandokon és a sportrendezvényeken is beállhatsz az esőztető alá!

A DRV Zrt. felkészülten várja a nyári időszakban jelentősen megnövekvő vízfogyasztást, a nyári hőségben ivóvízigényünk a többszörösére nő. A megnövekedett vízigény különösen jellemző a nyaralóövezetek területén, ahol a nyaralóingatlanok nagy száma miatt a nyári hónapokban sokszorosára nő a vizet fogyasztók száma. Míg a Balaton térségében egy átlagos évközi napon 70 ezer köbméter naponta a kitermelt és felhasznált víz mennyisége, egy nyári napon ez 90 ezerre, tartós hőség idején pedig akár 130 ezer köbméternyire is nő egy nap.

 

Fotó: Mészáros Annarózsa/likeBalaton.hu

A rekkenő hőségben sokat kell inni

– Testünk megfelelő hidratálására a nyári melegben különösen oda kell figyelnünk, ezért ilyenkor akár napi 3-4 liter víz elfogyasztása is ajánlott, különösen, ha valaki ezeken a napokon sok időt tölt a szabadban. Kiemelt figyelmet kell fordítanunk arra, hogy a veszélyeztetett korosztályba tartozók – vagyis a kisgyermekek és az idősek – elegendő vizet fogyasszanak. A csapvíz a leggyakrabban ellenőrzött termékek közé tartozik Magyarországon, minősége jó, és fogyasztása nemcsak egészséges, de a lehető leginkább környezettudatos választás, mindemellett jóval gazdaságosabb is az ásványvizekkel és cukros üdítőkkel szemben” – mondta Lakatos Edina, a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. sajtószóvivője.

Az aszályos nyári hónapokban a víztakarékosságra is oda kell figyelnünk. Ha igazán hideg vízre vágyunk, akkor érdemes a csapvizet nem kifolyatni, hanem inkább hűtőszekrényben hűteni. A locsoláshoz használjunk esővizet vagy kútvizet (amennyiben rendelkezünk fúrt magánkúttal), a felfrissülést pedig inkább zuhanyzással, és ne egy teli kád vízzel érjük el.

Forrás: DRV Zrt.

Lépten-nyomon felfrissülés

A víziközmű-társaság az elmúlt évekhez hasonlóan idén is párakapukkal segíti a lehűlést, az alábbi helyeken frissülhetünk a DRV Zrt. párakapui alatt:

  • Balaton környéki fesztiválokon (Balaton Sound, ZamJam, Strand Fesztivál),
  • a balatonfűzfői fövenystrandnál,
  • siófoki köznevelési intézményekben (pl. Siófoki Napsugár Óvoda Nyolcszínvirág Tagóvodája, Siófoki Beszédes József Általános Iskola),
  • sportrendezvényeken, közösségi eseményeken.

Ezenkívül e rendezvények résztvevőinek felfrissülését igény esetén ingyenesen biztosított tartályos ivóvízzel is segíti a vállalat, ahogyan tette azt pl. a Balatonkörön, a Fuss neki fesztiválon és a Balaton Trophy nemzetközi ifjúsági futballtornán is.

 

Forrás: sonline.hu
Nyitókép: DRV Zrt.

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva