likeBalaton.hu | 2022.07.23. 12:00
Pénteken elkezdődött a 31. Művészetek Völgye Fesztivál
Július 22-én elindult a Művészetek Völgye Fesztivál, ahol egészen július 31-ig 2000-nél is több programmal várják a fesztiválozókat Kapolcsra, Vigántpetendre és Taliándörögdre.

A 10 nap alatt rengeteg színházi, újcirkuszi, kortárs irodalmi produkció, kézműves vásár, izgalmas beszélgetések, workshopok, kiállítások, bringatúrák, sőt terepfutó verseny is lesz az ország legnagyobb összművészeti fesztiválján.

A Művészetek Völgyében mindenki megtalálhatja a saját ritmusát: a Panoráma Színpadon olyan előadók játszanak, mint az Aurevoir, a Bagossy Brothers Company, a Bohemian Betyars, a Blahalouisiana, a Carson Coma, a Csík zenekar, a Budapest Bár, az Anna and The Barbies, a hiperkarma, az Elefánt, a Vad Fruttik, az Esti Kornél, a Margaret Island, a 30Y, Szabó Balázs Bandája, Dés László vendégeivel érkezik, a Parno Graszt pedig itt ünnepli 30. születésnapját.

A Kőbánya Udvarában játszik majd többek közt a Klasszik Lasszó, debütál a fesztiválon Tátrai Tibor új zenekara a Godfather, a Jazztelen, a Platon Karataev, az Ivan & The Parazol, a Hősök, a Sorbonne Sexual, a Ruby Harlem, a Subtones, a Fran Palermo, a Middlemist Red, a Konyha és a Mattset is.

 

 

Némafilmhez zenélnek

A Művészetek Völgyében emellett külön helyszínt kap a folk, a világzene, a jazz és a komolyzene is. A fesztiválon ismét megszólalnak a némafilmek is: a Némafilmhez filmzenét!, a Nemzeti Filmintézettel közös pályázat nyertesei a régi mozik hangulatát idézik meg négy estén keresztül a Filmio Pajta Mozgóban, ahol győztes zeneművüket adják majd elő élőben a vetítés alatt.

 

 

Babakocsma

A Művészetek Völgye szervezői 0-99 éves korig mindenkire gondoltak a programok kitalálásakor, így a gyermekek számára is számos izgalmas programmal készültek. A Pest-Buda Udvarban interaktív játékok, gyerekkoncertek, bábelőadások, az Egyszülős Központ szervezésében mesedélután, illetve beszélgetések várják a családokat, a Kőbánya Udvarban „babakocsma” és interaktív zenés-mesés koncertek, a Kaláka Versudvarban mondókás móka és gyerekkoncertek, a Hagyományok Háza Folkudvarban népi játéktér szolgálja a családok szórakozását.

Nyitókép: Művészetek Völgye – hivatalos

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva