Mihály Szilvia | 2019.05.27. 06:00
Piknikeztél már Örvényeshegyen?
A Balatontól negyed órányira található Örvényeshegyen a hétvégén végre valódi nyári idő várt ránk, pokrócon fűben fekvős vagy mezítláb fűben táncolós zenékkel.

Zalacsányból folyamatosan szállították fel az erdő közepén levő színhelyre a vendégeket, mi is csigabusszal érkeztünk a piknikre. A koncertek, színházi előadások mellett kézműves vásár és egy könyvárusító busz gondoskodott arról, hogy egy percig se unatkozzunk. Többen lesétáltak a tisztás mögötti patakpartra, kutyákkal, gyerekekkel is sokan érkeztek.

Fotó: Mihály Szilvia

Az összművészeti fesztiválnak varázslatos hátteret adtak a zalai erdők, most virágzik az akác, és az elmúlt napok esőinek köszönhetően ragyogó zöld színben pompáznak a rétek. Egészen giccses élmény a madárfütty hangversenybe beleszóló hangpróbát hallgatni, majd akár a koncertek hallgatása közben a fűben piknikezni.

Volt, aki saját elemózsiával érkezett, de a helyszínen is tudtunk kürtöskalácsot, BBQ tálakat venni, amit egy pohár hideg borral vagy csalánszörppel fogyaszthattunk el.
Itt volt a séf, aki a saját szakállát is elfüstölte, olvasd el a vele készített riportunkat itt!

Még soha nem voltam olyan Lovasi András koncerten, ahol a fűben ülve falatozok, ezt egyszer mindenkinek ki kell próbálni!

Fotó: Mihály Szilvia

A Tűzijáték délben előadás mellett korábban ismert és népszerű Lovasi számokat is hallhattunk, mutatjuk:

A Ha az életben szám közben már én sem eszegettem, ez az a dal, amire mindig és mindenhol tombolni kell!

Megnéztük a Háy Come Beck előadását is, kíváncsi vagy, hogy kérnek-e csókot a lánytól, akit szeretnek?

Oszkó-Jakab Natáliával, a Művészet a Vidékfejlesztésért Alapítvány kuratóriumi elnökével, az esemény megálmodójával beszélgettünk. Mint elmondta, idén a zenei elemek mellett az irodalom és a családi programok kerültek a három napos rendezvény központjába.

Natália megmutatta nekünk azt is, hogyan kell szanszulával zenélni. Jelentkezzen, aki látott korábban is ilyen hangszert!

– Teljesen szürreális élmény ez a néhány nap, mi magunk sem hisszük el, hogy olyan hírességek léptek fel nálunk mint tavaly Al Di Meloa vagy tegnap este Mario Biondi –a Pálos Resort tulajdonosai, Badacsonyi Tamás és felesége, Nikolett nevetve meséli, hogy ha az ember ilyen környezetbe épít egy színpadot, ne lepődjön meg, ha azon egyszer világsztárok fognak fellépni.

Fotó: Mihály Szilvia

– Ezzel a kis meghitt fesztivállal rendesen felkavarjuk a település életét, ebben a három napban el sem hisszük, hogy ez a hely a végtelen csend, a harmónia szeglete. A nálunk pihenő vendégek hosszú évek óta emiatt térnek vissza Örvényeshegyre. Ez a fesztivál megmutatja ezt a titkos szegletét a világnak. Most sajnos nem látjuk az erdősáv mellé telepített szarvasainkat, mert a zene elől elbújtak a bokros, fás részek közé, de egy nyugodtabb napon bárki megcsodálhatja a nálunk legelésző nagyvadakat. Hamarosan kisborjak is születnek.

Mutatjuk a fesztiválon készített képeinket:

Kép és szöveg: Mihály Szilvia

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva