Fábos Erika | 2019.07.12. 06:00
Pocsék idő lesz hétvégén - aggódhatnak a Red Bull szervezői is
Barátságtalanra vált az időjárás szombaton. Egy hidegfront érkezik sok esővel, és sajnos úgy egy hétig marad is.

Szombaton nemcsak a Red Bull Air Race szuperszonikus gépei miatt dübörög majd a légtér Zamárdiban. Az ég is sokat fog dörögni. Pénteken éjszaka érkezik egy markáns hidegfront a Balaton térségébe, amit egy lassan fejlődő ciklon kísér majd. Pedig tele lesz programokkal a Balcsi, itt az ajánlónk, nézd!

Horváth Ákos, a Siófoki Obszervatórium meteorológusa azt mondta: amikor egy ciklon lassú mozgású, nagyobb esély van rá, hogy ismétlődő jelleggel okoz záporokat, zivatarokat. Szombaton egész nap borult, felhős idő lesz, többször várható a nap folyamán eső, akár nagyobb felhőszakadások is.

– A júliusra nem jellemző, szokatlanul borongós és hűvös idő várható a következő napokban – mondta Horváth Ákos. – Szombaton a csapadék, vasárnap pedig a komolyabb szelek lesznek meghatározóak. Ráadásul, ameddig az elemzésünk megbízható, nem is várható érdemi változás, július 20-ig úgy tűnik nem fog 30 fok fölé emelkedni a hőmérséklet, inkább a 25 fokos napi hőmérsékletek lesznek a jellemzőek, hőség addig nem várható.

Ha strandra nem biztos, hogy lesz kedved menni, itt jobbnál jobb programok közül válogathatsz, kattints!

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva