Szaniszló Hajnalka | 2019.07.11. 07:00
Színes és kalandos hétvégi programajánló
Menj koncertre, roncsderbire, rizlingfesztiválra vagy partizz a partron retró slágerekre! Kiállítás és operett gála és lesz, de a gyerekek sem fognak unatkozni. Mutatjuk a hétvége balatoni programjait.

Ne feledd, hogy ha az alábbi listában nincs meg a számodra megfelelő kikapcsolódási forma, tovább böngészhetsz a likeBalaton.hu oldalán.

Ide kattintva a teljes balatoni programkínálatot megtalálod.

PÉNTEK

Boldogság gyere haza! címmel Szulák Andrea és Polyák Lilla estjét élvezheti a közönség a siófoki szabadtéri színpadon. A produkció által újrafogalmazott dalok épp úgy teret adnak a szólisták egyéniségének, mint a zenekari összjátéknak. Mindez garancia arra, hogy egyedülálló és különleges élményben lesz része Siófok közönségének.

Mára már hagyomány, hogy a Nemzeti Cirkusz elefántjait hivatásos tűzoltók zuhanyoztatják a balatonlellei Napfény Strandon. A nem mindennapi programra több ezren érkeznek a magyar tengerre, ahol az érdeklődők extrém repülő motorshowt és cirkuszi bemutatót is láthatnak közvetlenül a Balaton partján. Az afrikai elefántok pénteken 13 órakor indulnak a Cirkusz térről, ahonnan már a közönséggel együtt a 7-es fő úton sétálhatnak le a partra. A strandra a belépés az elefántokkal együtt érkezők részére díjmentes. A fürdés után minden elefánt egy hatalmas gyümölcskosarat kap majd, hogy jóízűen elfalatozzák.

Fotó: az esemény hivatalos sajtófotója

Tizenharmadik alkalommal rendezi meg az Alfa Amore online közösség Európa legnagyobb Alfa Romeo találkozóját, AlfaCity-t Zánkán.

Mit szólnátok egy naplementés medencés bulihoz a Balaton parton? Július 12-én első alkalommal Be Massive a Plázson! 18:00 kor gyertek a medencéhez és bulizzatok, miközben gyönyörködtök a lenyugvó nap fényében! A belépés limitált!

Micimackó, ahogy még sosem láttad: mesemusical formájában kel életre A. A. Milne klasszikusa. Micimackó táncra perdül, Malacka dalra fakad, Tigris tánclépésben bolondozik. Tarts velünk az erdei játszótérre, hogy részese lehess egy fergeteges, vidám kalandnak. Felhőtlen szórakozás a család minden tagjának. A Hadart Színház Meseszínpad előadása, Micimackó szerepében: Kerekes József.

Sokféle buli van – de van egy, amit semmilyen technikával nem lehet felülmúlni, mert a Balaton varázslatos hangulatát semmi nem adja vissza. A Balatoni Hajózási Zrt. szervezésében 2019-ben 12 hajóállomásról indulnak Bulihajók és ebben az évben Keszthelyről is! Keszthelyen július 12. és augusztus 30. között minden péntek este 21:00-kor fut ki a Balatoni buli. A fedélzeten a mai legjobb slágerek és az elmúlt 20 év kedvencei. Július 12-én azaz az első alkalommal DJ DORIAN pörgeti az említett kedvenceket.

A jazz hercege, Bill Evans jazz zongorista élete sok zenével, élő zongora játékkal előadva Fonyódon, a Sacravia Nyári Színházban.

SZOMBAT

A keszthelyi Folkfesztiválon többszörösen díjazott néptánc- és népzenei együttesei és néptánc csoportjai mutatkoznak be. A műsorok mellett kirakodóvásár és játszóház is várja az érdeklődőket.

A tavalyi nagysikerű koncert után Ákos ismét a siófoki PLÁZS-ra látogat. A 2019-es turné siófoki koncertjére július 13-án kerül sor a PLÁZS színpadán. A siófoki lakcímkártyával rendelkező lakosoknak kedvezményes jegyvásárlási lehetőség biztosított a Balaton-parti Kft.-nek és Ákos menedzsmentjének köszönhetően.

Az idei nyár sem telhet el Bohém Légyott fesztivál nélkül. Az este által kínált gasztronómiai és zenei élmények mellett nagyszerű lehetőség nyílik arra, hogy a balatoni panorámában gyönyörködve részesei legyünk a modern világ és múlt hagyományai találkozásából születő varázslatnak és a Szent György-hegy titkainak.

Július 13-án Sümegen a Kárpátia zenekar ad koncertet.

A Zenés esték a Balaton várában koncertsorozat már évek óta megrendezésre kerül a Szigligeti vár falai között. Az idei év első fellépője a Magna Cum Laude.

A siófoki SzínParton július 13-án a Hazudj inkább, kedvesem! című darab kerül előadásra. A bűnügyi komédián garantált a jó hangulat. Adva van egy vonzó, ám kissé hazudós feleség, egy roppant megértő, de rendkívül elfoglalt férj, a kedves, ámde hihetetlenül feledékeny családi barát és a megbízható, bár kissé merev szobalány. Szenteste van, a feleség és a szobalány a családi szertartást készítik elő és akkor…

Rúzsa Magdi Máté Péter- Artisjus- és kétszeres Fonogram díjas énekesnő ismét Balatonlellére érkezik.

VASÁRNAP

2019-ben is megrendezik a Roncsderbi OB-t Gyenesdiáson július 14-én a gyenesdiási off road pályán, a Szoroshadi útnál. Egész napos autós sportrendezvény fiataloknak és idősebbeknek egyaránt.

Forrás: Roncsderbi Gyenesdiás

EGÉSZ HÉTVÉGÉN VÁR

A 13. Red Bull Air Race magyar futamának a Balaton-parti üdülőváros, Zamárdi ad otthont, ahol a világ legjobb pilótái a tó csodás panorámájával a háttérben repülnek majd.

Fotó: https://airrace.redbull.com/hu

Ismert barbecue szakácsok egy helyen két napon keresztül Tapolcán. Zseniális ízek, fantasztikus helyi italok, mini gasztro workshopok, füstös barbecue hangulat.

Közel 30 sörfőzde, legalább 100 féle sör, mindez a Balaton egyik legkedveltebb üdülőhelyén – 2019. július 10. és 14. között az V. Alsóörsi Sörfesztivál hűtött sörkülönlegességekkel, népszerű fesztiválételekkel és izgalmas programokkal várja az érdeklődőket a strand és móló közötti Sirály parkban.

Fotó: Pixabay

A Rozé, Rizling és Jazz Napok keretében, a VeszprémFest kísérőrendezvényeként idén is a Balaton és környékének kiváló borkínálatát, kézműves ételeket, illetve napi három koncerttel a hazai jazzélet és a dzsesszel határos műfajok fiatal képviselőit ismerhetik meg a kulturális élményekre vágyók.

A kellemes hangulatú, nyáresti rendezvény, megidézi a jazztől hangos New Orleans-i éjszakákat. Siófok Fő terén a tradicionális jazz hazai képviselői adnak koncertet. New Orlenas Jazz Fesztivál infók itt.

Kézműves sörfesztivál immár harmadik alkalommal, a Legendás Házban a Pisky sétányon. Több tucatnyi sörkülönlegesség és színes kísérőprogramok a Tihanyi Kézműves Sörfesztivál 2019-es állomásán.

Balatonlellén retro hétvégét tartanak, ahol a Retrofon együttes is fellép.

Összeállította: Szaniszló Hajnalka

Nyitókép: Pixabay

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva