Szaniszló Hajnalka | 2019.12.06. 06:00
Programajánló - advent második hétvégéje a Balatonnál
Itt a december, s ezzel beköszöntött az adventi időszak. Az izgalmas várakozás, készülődés, a fényfüzérek, a forralt bor, a gyertyák és a szívet-lelket melengető dallamok hónapja. Természetesen a Balatonnál is az ünnep körül forog az élet, de azért bőven akadnak más jellegű programok is. Segítünk eligazodni.

Ne feledd, hogy ha az alábbi listában nem találod meg a számodra megfelelő kikapcsolódási formát, tovább böngészhetsz a likeBalaton.hu oldalán.

Ide kattintva a teljes balatoni programkínálatot megtalálod.

SZOMBAT

A Hévíz-patak téli vízitúra egészen a tavasz kezdetéig várja az érdeklődőket. Izgalmas kaland és rendkívül egyedi élmény és aktív kikapcsolódás is egyben.Itt tudsz tájékozódni a dátumokról és a további részletekről.

Jótékonysági Mikulás Futás lesz Zalakaroson. Akinek futni nincs kedve, gyalogolhat, kerékpározhat, választhatja a Nordic walkingot vagy éppen a szánkót, síbotot – időjárástól és kedvétől függően.

Kép: zalakaros.hu

Kétnapos adventi hétvégével várják a vendégeket Hévízen. Forralt bor, sült gesztenye és ünnepi koncertek készítik fel a szívünket a karácsonyra! Mesekuckó, adventi koncertek és természetesen gyertyagyújtás is lesz.

Ha nem Hévízen töltöd a hétvégét, de szeretnél részt venni egy hangulatos balatoni adventi vásárban, érdemes itt szétnézned, ugyanis összegyűjtöttük nektek az összes karácsonyi vásárt, ami a magyar tenger körül található.

Gyertyagyújtás is lesz számos balatoni településen, válogass kedvedre!

23. Taxi4 – Mikulás Rallye hivatalos futam egész hétvégén Veszprémben az Arénánál. A veszprémi versenyen amatőr, sprint és licences futamok is lesznek. Izgalmas rohanás az idővel, a felbőgő motorok hangja és a visszafojtott lélegzet az izgalmak pedig a csúcsra járatva!

Fotó: Pixabay

A kurzuson résztvevők megtanulják a csokoládé temperálását, majd különféle bonbonokat alkotnak, saját készítésű töltelékekkel. Ez lesz a Bonbon workshop – Karácsonyi édes ajándék című esemény Veszprémben.

Indul a téli vitorlássorozat a Balatonon, a BL YachtClub & Apartments és Hello Balatonlelle szervezésében.

További versenyek:

2019. december 31. – VII. Szilveszteri Regatta
2020. február 8. – IV. Farsangi regatta
2020. március 14.- IV. Tavaszi regatta

Mikulás és Adventi Mézeskalácsműhely a badacsonytomaji Hableányban.

Csodaszép kamarakoncertre várják az adventi hangulatra, muzsikára vágyókat Badacsonytomajon a Szent Imre templomban. A Kolping család szervezésében a plébániatemplomban hallgathatjuk a mesés dallamokat: A Vox Angelis Kamarakórus koncertját, melyen Sellyei Gábor lesz a karnagy.

Zsebkendőnyi karácsonyi vásár lesz szombaton Veszprémben. Egy kis lelkes közösség vár rád a barátságos ZöldLakban, ahol egy pohár teával a kezedben járhatod végig a standokat egyedi, kézzel és lélekkel készült ajándékok után kutatva.

Adventi vesperás és gyertyagyújtás lesz a Tihanyi Bencés Apátságban szombaton. A szerzetesek esti imádságát énekelhetjük a történelmi falak között, majd közösen meggyújtjuk az első adventi gyertyát. Az esemény természetesen minden adventi hétvégén, szombatonként megrendezésre kerül.

A Tihanyi Bencés Apátság hivatalos fotója

Mikulás napi koncerttel nyit a szigligeti jégpálya december 7-én Szigligeten! A Varnyú Counry Mikulás napi koncertjével nyitják a szigligeti téli strandszezont! A nyitónapon 15 és 19 óra között a jégpályát 18 éven aluli vendégek ingyenesen használhatják. A szigligeti jégpálya ezen a télen 2019. december 7-től 2020. február végéig tart nyitva.

A Belvárosi Betyárok adventi koncertjével hangolódhatunk az ünnepre a veszprémi Illatos Advent programsorozat keretében.

 

VASÁRNAP

Mikulás SUP kaland a Hévíz-patakon vasárnap! Mivel mikulás túra lesz, ezért adjuk meg a módját az evezésnek, Mikulásnak öltözni ér….sőt mikulássapka kötelező viselet lesz.

A tihanyi karácsonyváró napokon forralt borral, mézeskaláccsal várják a vendégeket az adventi gyertyagyújtásokon.

Csokiba mártják a Vánkost, ez alkalommal is nyitva lesznek a szobák ajtajai, pont mint egy adventi házikóban. Ez lesz a Csupacsoki Advent Badacsonytomajon.

Balatonlellén hajóra száll a Mikulás. A Balaton első egész évben működő, fűtött hajójáratának fedélzetére, a Luszire invitálnak mindenkit. Hajóra száll a Mikulás, nem érdemes kihagyni!

A szervezők a programváltoztatás jogát fenntartják.

Nyitókép: Pixabay

Összeállította: Krausz Andrea, Mihály Szilvia, Szaniszló Hajnalka

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva