Szaniszló Hajnalka | 2019.05.31. 09:40
Regatta és családi tábor – színes hétvégi programkínálat
Az időjósok szerint hétvégén még a napot is láthatjuk, ám egy esőkabát mindegyik programnál jól jöhet. Egy kis víz miatt azért ne maradj otthon, mert lesz itt minden: koncertek, versenyek, túrák, még kései gyereknap is.

Ne feledd, hogy ha az alábbi listában nem találod meg a számodra megfelelő kikapcsolódási formát, tovább böngészhetsz a likeBalaton.hu oldalán.

Ide kattintva a teljes balatoni programkínálatot megtalálod.

 

EGÉSZ HÉTVÉGÉN VÁR:

A Balatoni Hajózási Zrt. negyedik alkalommal rendezi meg Magyarország településeinek amatőr vitorlásversenyét Siófokon. A vitorlás hajók fedélzetén és a parti eseményeken 50 település résztvevői mutatkoznak be. Koncertek is lesznek, Vastag Csabától az Irigy Hónaljmirigyen át Péterfy Boriig a legnagyobb hazai nevekkel várnak a Nemzeti Regattán.

Ötnapos programkavalkád vár bennünket Keszthelyen! Színház, irodalom, zene, gyerekprogramok és kiállítások szórakoztatják a vendégeket!

Ismét Csopakon rendezik meg a IV. Hungarica Családi Tábort, ahol a koncertek mellett egész napos kiegészítő programok is lesznek, így például sportversenyek és gyermekfoglalkozások, íjászat és sportversenyek is. Az érdeklődőknek érdemes lesz családdal, gyerkőcökkel együtt is ellátogatni a rendezvényre. Ide kattintva olvashatsz egy interjút is a Hungarica zenekar énekesével és gitárosával.

Egyszemélyes Vitorlásverseny hosszában a Balatonon 8m nyitott és 10m nyitott kategóriájú hajók számára.

Harmónia és jazz a Balatonon! Május utolsó hétvégéje Balatonbogláron a jazz-ről fog szólni. Egy kifinomult, klasszikus műfajról, amely sokakat megihletett már. A fellépők között a jazz magyar és nemzetközi nevei egyaránt megtalálhatóak. Legyen az modern, progresszív, fúziós vagy smooth jazz – a Babel Jazz Fesztivál különböző műfajok kavalkádját nyújtja.

 

SZOMBAT:

Fitnessbuli a Balaton legkülönlegesebb helyszínén, a Balaton közepén, egy kompon, majd éjfélig After Party a szárazföldön!

Mindenki Dévényi Tibi bácsija érkezik Keszthelyre és egy fergeteges Retro disco white partyt csinál a Boratórium Bor és Italbárban.

Siófok nagy hagyományokkal rendelkező kerékpáros fesztiválja, amely országos hírnévnek örvend. 7 különböző távra lehet nevezni, a legfelkészültebbek a tavat is megkerülhetik. A különböző rajtok a Víztoronynál és a Petőfi sétányon zajlanak.

Egyszemélyes Vitorlásverseny hosszában a Balatonon 8m nyitott és 10m nyitott kategóriájú hajók számára. Keszthely-Kenese szólól vitorlásverseny szombatON!

A Kultkikötő és a Kőröshegyi Levendulás közös estje, melyen egy különlegesen szép környezetben, a fényekbe öltöztetett levendulásban ad koncertet a Tompos Kátya trió.

Zenés kvízjáték, fröccskészítési vetélkedő és borfelismerő verseny is lesz, ezzel a rendkívül színes programmal várnak mindenkit a fenyvesi Zenepavilonnál.

Keszthelyen a Város napja programsorozat fellépőjeként áll színpadra a Republic együttes!

 

VASÁRNAP:

Reformkori séta Füreden: A történelmi hangulatú épületek történetein túl, érdekfeszítő anekdotákat hallhatnak a híres színésznőről, Blaha Lujzáról vagy az Aranyember című könyv legendás írójáról, Jókai Mórról, valamint a legelsőnek mondott 1825-ös Anna-bálról és a hozzá fűződő hagyományokról.

A NABE Zöld Fesztivál egy környezetvédelmi rendezvénye kicsiknek és nagyoknak a zamárdi Platánia játszótéren. Egész napos programok, kézműves foglalkozások, ökológiai lábnyom számítás, mini mezítlábas parkkal és kavicsfestéssel.

Ingyenes rendezvény a gyerkőcöknek, még mindig a gyereknap jegyében, 16.00 Fanyűvő játékpark az udvarban, bábszínházzal, kézműveskuckóval, álomfogó készítéssel, dekupázsolással és ujjbáb készítéssel.

Összeállította: Szaniszló Hajnalka

Nyitókép: Pixabay

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva