viharjelzés: Siófoknál 0
21°
27° 19°
DNY
3 km/h
2019.04.01. 08:00
Romantikus nyaralóra vágyik? Ezek az alapok
Ki ne vágyna egy Balaton-felvidéki nyaralóra? Olvassa el milyen stílusok, anyagok, kiegészítők férnek meg jól egymás mellett egy ilyen enteriőrben…

A Balaton-felvidék vadregényes környezetében – az ottani házak építészeti megoldásait figyelembe véve – mindenképpen a természetes anyagok használata javasolt, a ház berendezésénél és egy esetleges felújításnál egyaránt. A belső falak esetében érdemes láttatni a kövek struktúráját, felületét.

 

A közösségi terekben a padlóburkolatok lehetnek a ma divatos cement- vagy betonlapok, a hálószobákban használjunk pácolt, viaszolt és antikolt, koptatott hajópadlót, ezeken a szőtt szőnyegek kimondottan jól mutatnak. A berendezés során nyugodtan társítsuk a régi parasztbútorokat egy-egy modernebb darabbal, a legszebb látványt a fa erezetét is láttató tömörfa nyújtja. A felületet pácolással, viaszolással lehet autentikussá tenni. Érdemes egy-két régiséget is beszerezni a vasárnaponként rendezett káptalantóti piacon, aminek hangulata tényleg nagyon inspiráló és pezsdítő.

 

Törekedjünk a földszínek, illetve a zöld, a kék, a szürke árnyalatainak használatára, esetleg fehérrel és törtfehérekkel vegyítve. A Balaton lenyűgöző kékjei megjelenhetnek a lenből, vászonból készült kárpit- és függönyanyagokon, szőnyegeken, hiszen a nyári hőségben a hűvösség érzetet keltik, a fehérek pedig letisztultságot visznek a kicsit nehezebb hatású kőstruktúrák világába.

Forrás: lakaskultura.hu

Megosztom

Hozzászólások

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva