likeBalaton.hu | 2020.09.11. 10:00
Sokat takaríthatsz meg a MÁV balatoni napijegyeivel - szeptember végéig használhatod
Szeptember 30-ig még megvásárolhatók és felhasználhatók a 24 és 72 óráig érvényes balatoni napijegyek.

A Balaton 24 és Balaton 72 napijegy a MÁV-Start történetének legsikeresebb nyári termékei – közölte a MÁV Magyar Államvasutak Zrt. Május vége óta 15 ezernél több utas választotta a Balaton 24 és Balaton 72 napijegyet a Balaton partján. Ezzel az eredménnyel a MÁV-Start történetének legsikeresebb nyári termékeivé váltak.

A napijegyeket a jegypénztárakban körülbelül 13 ezren vásárolták meg. Siófokon és Balatonfüreden; illetve a MÁV applikáción keresztül körülbelül 2000 ilyen jegyet váltottak az utasok a nyár folyamán – tették hozzá.

Kitértek arra is, hogy a balatoni utószezon szeptember 13-ig tart. Sűrűbb menetrenddel, nagyobb kapacitással és magasabb szolgáltatási színvonalat biztosítva közlekednek a vonatok a tóparti állomásokra.

A közleményben részletezik, hogy Budapestről Nagykanizsára és Keszthelyre továbbra is külön-külön kétóránként közlekednek gyorsvonatok, Budapest és Balatonszentgyörgy között óránkénti kínálatot biztosítanak. A hétvégi időszakban a sebesvonatok kétóránként közlekednek. A keszthelyi gyorsvonatokban pedig továbbra is közlekednek étkezőkocsik.

Az északi parton Budapest és Tapolca között továbbra is kétóránként közlekednek a Kék hullám nevet viselő sebesvonatok. A Katica sebesvonatok hétköznap irányonként két alkalommal, hétvégén pedig egész nap kétóránként közlekednek Budapest és Balatonfüred között.

A hétvégén egy pár Tekergő gyorsvonat jár Budapest és Tapolca között, elsősorban a kerékpárszállítási igények minél jobb kiszolgálása érdekében.

Forrás: MTI

Nyitókép: Krausz Andrea

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva