2019.01.31. 20:00
Siófok népszerű, a zalakarosi fürdő sikeres évet zárt
A szálláshelyek közül az apartman, a vendégház és a panzió voltak a legnépszerűbbek, a vendégéjszakák többsége ezekbe a kategóriákba szólt.

A belföldi turizmus forgalma közel 10 százalékkal bővült tavaly, a foglalások kétharmada 1-2 éjszakára szólt, az emberek a szálláshelyeken átlagosan 46 830 forintot fizettek, az úticélokat tekintve pedig Budapest, Siófok, Eger és Hajdúszoboszló voltak a legkeresettebbek – közölte a Szállás.hu.

Az átlagos foglalási érték a 2017-ben mért 44 178 forintról, 2018-ra 46 829 forintra nőtt – mondta Keresztes Nóra, marketing menedzser. Bár a legtöbb szállástípusnál emelkedett a foglalási érték, a 4-5 csillagos hoteleknél 8 százalékos volt a csökkenés. A SZÉP-kártyás fizetéseknél a vendégek jellemzően 76 183 forintot fizettek a szállásokért, ez 26 százalékos növekedés 2017-hez képest.

A Szallas.hu foglalási statisztikái szerint a megyék közül Pest, Somogy és Heves, a települések közül pedig Budapest, Siófok, Eger és Hajdúszoboszló mellett Szeged, Gyula, Pécs, Balatonfüred, illetve Zalakaros és Hévíz voltak a legnépszerűbbek. A turisztikai attrakciók közül a legnagyobb érdeklődés az egri vár, a Miskolctapolca Barlangfürdő, a Zalakarosi Fürdő, a Festetics-kastély és a Harkányi Gyógyfürdő iránt volt. Idén is Budapest, Hajdúszoboszló, Eger és Zalakaros a legnépszerűbb úticél.

A Festetics-kastély télen is igazi élmény az idelátogatóknak

A zalakarosi fürdő jó évet zárt

Kiemelkedő üzleti évet zárt tavaly a zalakarosi fürdő, a látogatók száma 5 százalékos növekedéssel meghaladta a 650 ezret – közölte Cziráki László, a Gránit Gyógyfürdő Zrt. vezérigazgatója.

Tavaly 14 százalékkal nőtt a komplex, vagyis minden területre belépést lehetővé tévő belépők eladása, ezek száma összességében már nagyobb volt, mint az alap belépők száma. A nyári szezon sok esős napja vagy a termáltóból elfolyt víz nehézségeket okozott a fürdő számára.

A felújítás miatt várhatóan bezárják a fürdővel közvetlen összeköttetésben lévő Freya hotelt, és nyárra lesz kész a gyógycentrum teljes felújítása.

Terveik szerint a nyári szezonra megoldódik a termáltó vízének elszivárgását okozó cső cseréje is, felújítják a strand működéséhez elengedhetetlen, de már 30 éves, 250 köbméteres gyógyvíztárolót. Őszre új szaunakomplexumot is építenek, és felújítják a 3 csillagos fürdőhotelt is.

Már 2020-ra tervezett feladat a fürdő beléptetőrendszerének cseréje, illetve újdonságként egy ötcsillagos termálkemping kialakítása – ismertette a vezérigazgató.

Zalakaros idén bringában utazik

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva