likeBalaton.hu | 2022.07.23. 14:00
Soha nem látott tömeg utazott idén a balatoni hajókon
A 176. hajózási szezonban július közepéig már 1 millió utast szállítottak a Balatoni Hajózási Zrt. (BAHART) személyhajói és kompjai. A társaság a rekord utasszámot két héttel korábban érte el, mint a tavalyi évben.

Megajándékozták az egymilliomodik utast, aki online vásárolta meg jegyét. 50 000 Ft értékű BAHART Joker Kártyát, ajándékcsomagot és a szeptemberi New Level Empire koncertre páros belépőjegyet kapott.

Népszerű a komp

A kompszolgáltatás július 3-án érte el a félmilliós utasszámot, a hónap második felére pedig már a 695 ezer főt is meghaladta. A személyhajók is népszerűek, az utasok száma július 21-én átlépte a 305 ezer főt, ami 87 ezer utassal több, mint egy évvel korábban – tájékoztatott a Balatoni Hajózási Zrt. Az idei év eddigi legforgalmasabb napján, július 16-án a 4 komp több mint 16 ezer utast szállított a Balaton két partja között, a kerékpárok száma összesen pedig 22%-os emelkedést mutat az előző évhez képest.

A személyhajózás idei legforgalmasabb napján, július 12-én közel 13 ezren hajóztak.

A legkedveltebb járatok továbbra is a Fonyód-Badacsony és a Siófok-Balatonfüred-Tihany útvonalak.

A Füred katamarán a Balaton közepén
Fotó: BAHART – hivatalos

 

A BAHART séta- és esti programhajóit eddig összesen több mint 70 ezren választották, a siófoki, keszthelyi és balatonfüredi séta-és nosztalgiahajók mellett a bulihajók voltak a legnépszerűbbek.

Tarol az online jegyvásárlás

A legkényelmesebb vásárlási módot kereső utasok a jegy.bahart.hu oldalon online is megvásárolhatják hajójegyeiket. A szolgáltatás bevezetése óta közel 15 ezer online jegyvásárló utas szállt fel a fedélzetre.

Online is lehet jegyet venni a hajókra
Fotó: BAHART – hivatalos

Augusztus 28-ig az első komp Szántódrévből 6:40-kor, az utolsó 23.20-kor indul. Tihanyrévből reggel az első 7.00 órakor indul, az utolsó pedig 23.40-kor hagyja el a kikötőt.

Napközben a kompok a forgalom függvényében folyamatosan járnak a két part között.

Nyitókép: BAHART – hivatalos



Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva