Krausz Andrea | 2019.10.02. 08:00
Spartan versenyző, motorozik, de focizott is a balatonlellei fodrásznő
Motorozik, síel és elindult a Spartan Race-n is a kozmetikus-fodrász Hetesi Hajnalka, akinek kreatív frizuraötleteit nyáron a likeBalaton is bemutatta, munkái pedig a szakmai online oldalakon is gyakran megjelennek. A tevékeny, háromgyermekes anyuka hivatása mellett megpróbál minél több időt szakítani a sportolásra. Na, de ennyi mindent?

Hajnalka focista is. Bár tudom, hogy egyre népszerűbb a nők körében a labdarúgás, nagyra nyílt a szemem, amikor beszélgetés közben kiderült, hogy a Balatonlelle SE-ben a felnőtt női bajnokságban is rúgta a bőrt. Miközben kisebbik lánya, Antónia haját készítette üzletében a fotózáshoz, elárulta, hogy hányféle mozgásformát, sportot próbált már ki.

Hetesi Hajnalka fodrász kisebbik lánya, Antónia frizuráját készíti a fotózáshoz (Fotó: Krausz Andrea)

– Kézilabdáztam és kangooztam is. Lánykoromban lovagoltam, amit most Antónia visz tovább, hiszen már ő is kipróbálta. Mostanában, ha tehetem futni járok. Szeretünk síelni is, ugyanakkor van egy nagy álmom, hogy kipróbáljam a búvárkodást valami szép tengeri helyszínen. Ehhez azonban még az úszást is gyakorolnom kellene.

– Hogyan jött az ötlet, hogy részt vegyél a Spartan Race-n, vagyis a katonai kiképzésekre hasonlító akadályokkal kombinált terepfutáson?
– Szeretem a mozgást, és szívesen járunk különböző sporteseményekre. Régóta készültem rá, így idén márciusban úgy döntöttem, hogy a sprint, vagyis a rövid távon elindulok. 20 éves, nagyobbik lányom, aki kézilabdaedző végzettséget szerzett, már mindhárom távot teljesítette. Ezen kívül Dunakeszin, a Crazy 5K-n is végigmentünk. (Ez 10 óriási felfújható akadály egy 5 km hosszú pályán elhelyezve.) Most, a hétvégén újabb kihívásra készülünk: a lellei Kishegy Trail 7 km -es terepfutására.

A Kishegy Trail futóversenyről itt lehet olvasni részleteket!

A háromgyerekes anyuka részt vett a Spartan Race-n is (Fotó: facebook/ Hajnalka Hetesi)

– Ezek szerint elég sokoldalú vagy. A motorozást hogy kezdted?
– Mindig is vonzott a motorsport. Kezdetben még nem mertem komolyabban venni a dolgot és letenni a jogsit nagymotorra. Az életem úgy alakult, hogy a mostani párom is gyerekkora óta motorozik, így úgy döntöttem, hogy újra megpróbálom. Skorpió vagyok, vagyis ha valamit eltervezek, azt véghez is viszem.

– Minderre mikor van időd?
– Örökmozgó típus vagyok, aki nem ül meg otthon a fenekén. A motorozást úgy használom ki, hogy reggel azzal jövök, és azzal megyek haza. Nálunk a családban mindenki rohan, zsúfolt életet él. Úgy lopjuk el az időt, ha például el akarunk menni futni a lányommal, korán reggel vagy munka után húzunk futócipőt.

– Minden nő álma egy olyan hely, ahol egyszerre kaphat kozmetikai kezelést és ugyanott elkészül a frizurája is, hiszen nem kell kétfelé szaladni. Te kozmetikus-fodrászként ezt meg tudod valósítani. Melyik szakma volt előbb az életedben?
– Eredetileg ápolónő voltam, de az első gyermekem megszületése után letettem a kozmetikus vizsgát. Egy fodrász mellett kezdtem el dolgozni, akinek annyi munkája volt, hogy gyakran segítettem neki. Neki köszönhetően megtetszett ez a szakma, és így elvégzem a fodrász képzést. Az is motivált, hogy nekem sosem tudtak jó frizurát készíteni, nem nagyon tudtak bánni a hajammal. Végül be mertem vállalni ezt a szakmát úgy, hogy közben megszületett még Antónia és Dani. Két éve kezdtem el itt, a balatonlellei üzletemben dolgozni, ahol mindkét szolgáltatást nyújtom.

Frizuraötletei gyakran szerepelnek a szakmai oldalakon (Fotó: Krausz Andrea)

– Mennyire vált be ez az üzletvitel?
– Nagyon izgultam, hogy három gyerekkel hogy lesz ebből valami, de bevált. Innen sírva még nem ment el senki, azt veszem észre, hogy hál’ Istennek, szeretnek. Nagyon jó érzés, amikor a vendégek arcán látom az örömöt, internetes szakmai oldalakon is gyakran megosztják a munkáimról készült fotókat. Rengeteg menyasszony van beírva a naptáramban, akiknek sminket és frizurát is készítek. Lehet, hogy kinevetsz, de én minden reggel úgy jövök be dolgozni, hogy előtte imádkozom. Azért fohászkodom, hogy mindig elégedettek legyenek a vendégeim.

A Balatonnál is divatos fonatos frizurákról, melyeket akár otthon is elkészíthetünk, itt lehet olvasni!

Krausz Andrea

Nyitókép: Krausz Andrea

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva