likeBalaton.hu | 2021.07.05. 14:00
Strand, lángos és nyár a Blahalouisiana új klipjében
Sugárzóan nyaralós, vintage hangulatú klipet készített a Blahalousiana.

– Valószínűleg azért született ez a szöveg, mert az elmúlt nehéz időszakban mindenkinek szembe kellett néznie az elmúlással (vagy így, vagy úgy), és a dal ezt a témát igyekszik feldolgozni, egy kis humorral, ami néha az egyetlen eszközünk védtelen helyzetekben. Sajnos sokszor lehetetlen nevetni, de reménykedni mindig érdemes – mondta a dalszöveg írója, Szajkó András, a zenekar szólógitáros-szövegírója.

A videó felidézi a gondtalan időket, amiről talán mindenkinek vannak emlékei, ezek pedig feledtetik az elmúlt másfél év megpróbáltatásait.

– A lemezre tervezett tizenkét dal zeneileg már készen volt, és ahogy a félkész szövegek felett ültem a konyhában, annyira nem jutottam velük semmire, hogy inkább írtam egy újat. Még aznap éjjel, frissen, melegében elküldtem Jancsinak (Jancsó Gábor, a zenekar basszusgitárosa és dalszerzője), és ő másnap délben már azzal hívott, hogy kész a dal – mondta Szajkó András.

Csak a déli parton több, mint 50 szabadstrandot találsz.

Strand, lángos és garantált dallamtapadás

– Két dolog volt egyértelmű, amikor elolvastam Szaja szövegét. Az egyik, hogy ellenpontozni kell a keserűbb sorokat kicsit vidámabb dallammal és pörgősebb prozódiával, illetve éreztem, hogy

kell valami nagyon könnyed hangulat, és könnyed groove, ami a nyáron megmozgatja a lábakat.

Van olyan néha, hogy olvasom a szöveget, és egyből jön a dallam és a harmónia hozzá, ez is most ilyen helyzet volt. Az Ott van a nap sort egyszerűen muszáj volt kiemelni a refrénben, számomra ez a dal megoldása, pozitív üzenete – tette hozzá Jancsó Gábor.

Fotó: Blahalouisiana hivatalos

Fotó: Blahalouisiana hivatalos

A dal kizökkent a legnehezebb hétköznapokból is

– Dávid mint főszereplő hatalmas telitalálat volt, őt egyenesen a szerepre szabva kasztingoltuk. Tudtuk, hogy ő teljes mértékben ki fogja tudni tölteni a karakter világát pusztán annyival, hogy a csodálatos önmagát kell majd nyújtania. Plusz rengeteget segített nekünk a karakter, a sztori csiszolásában, és mondhatni még asszisztenskedett is a szereplés mellett – mondta a rendező.

20 balatoni strand, ahol vízicsúszda is vár rád.

 

 

A klipet a Cineast kollektíva, azaz Szombath Máté és Giuliano Salvatore rendezték, Kemény Dávid főszereplésével, aki szintén sokat hozzátett a kreatív részhez.

 

Nyitókép: A Blahalouisiana az Ott van a nap című dalának klipforgatása közben
Fotó: Blahalouisiana hivatalos

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva