Mihály Szilvia | 2018.10.17. 10:00
Szabadtéri edzőtermek
A felnőtt játszóterek (más néven street gym-ek) hazánkban az utóbbi években jelentek meg. Ezek lényegében kültéri edzőtermek, ahol egy komplett edzés is lebonyolítható. Ősszel is használhatjuk ezeket az eszközöket az erőnlét megtartásához.

Az időjárás viszontagságainak ellenálló kültéri fitnesz gépek lehetővé teszik, hogy a test valamennyi izmát megdolgoztassuk, a gyakorlatok végrehajtása során saját testsúlyunkkal dolgozunk.

Évről-évre újabb szabadtéri fitnesz parkokat adnak át hazánkban. Ezzel párhuzamosan pedig egyre többen döntenek úgy, hogy tavasztól őszig a drága kondibérlet helyett az ingyenes szabadtéri lehetőséget használják ki az edzésre.

A szabadtéri mozgás kedvelői több kültéri fitneszpark közül választhatnak Veszprémben. Tavaly novemberben adták át a Megszépül a városom projekt keretében az Erzsébet ligeti szabadtéri edzőparkot a Bakonyi Ház mögött, melynek hosszú távon használható sportszereit elsősorban felnőtteknek ajánlják. A Jutas Vitéz Kilátója mellett ugyancsak lehetőség nyílik a kültéri sportolásra. A komplett pihenőparkban esővédőt, tűzrakóhelyeket, tanösvényt, futópályát és erdei fitnesz játszóteret találunk.

A parkfitnesz eszközöket korosztálytól függetlenül bárki kipróbálhatja, valamennyi fitnesz gép tökéletes lehetőséget nyújt a test könnyű átmozgatására. Az eszközök működésének alapelve hasonló a fitnesz termekben is megtalálható gépekéhez, azzal a különbséggel, hogy ezekre nem tehetünk súlyokat, nem állíthatunk rajtuk ellenállást, stb. Mivel az eszközök segítségével megerőltetés nélkül mozgathatjuk át testünket, ezért használatuk nem igényel szakmai felügyeletet. Előnyük továbbá, hogy hasonlóan a gyermek játszóterekhez, ingyenesen használhatók.

A telepített parkfitnesz eszközök lehetővé teszik, hogy használói minden izomcsoportjukat átmozgathassák, erősíthessék, s így egy teljes edzésprogramot vigyenek végig a bemelegítéstől a levezetésig.

Ingyenesen használható felnőtt játszóterek a Balaton nyugati régiójában

  • Hévíz, Tavirózsa utca
  • Hévízi-tófürdő területén a tó partján

Ezek a játszóterek közvetlenül a Balaton parton kaptak helyet, így testmozgás közben csodás panorámában gyönyörködhetünk:

  • Keszthely Balaton part, játszótér és a teniszpálya között
  • Keszthely, Libás strand és a Phoenix kikötő mellett
  • Balatongyörök, a strand mellett
Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva