Krausz Andrea | 2022.12.25. 08:00
Szép betlehemek a Balaton keleti részén
Karácsonykor is érdemes egy sétát tenni a balatoni települések betlehemeihez. Mutatjuk a keleti medence különleges bibliai jeleneteit, melyeket a gyerekekkel együtt a szünetben is megcsodálhatunk. 5 betlehem, 5 különböző hangulat.

Balatonfüred

Balatonfüreden a Szent István téren álló Római Katolikus Plébániatemplom, más nevén a Piros templom bejárata mellett látható a betlehem, amely a sepsiszentgyörgyi szobrászművész, Varga Mihály alkotása. Az ünnepi kivilágítás, valamint a a templom színes ablakai különleges hangulatot adnak a kompozíciónak.

Balatonfüreden a Piros templomnál látható a betlehem
Fotó: Krausz Andrea

Csopak

Nagy élményt jelent a csopaki Csonkatorony környékének karácsonyi kivilágítása. Nem véletlenül számít a település egyik idegenforgalmi látványosságának. A különböző fénykompozíciók mellett betlehemet is találunk a torony lábánál. A szép szoborcsoport három alakja Mária, József és a jászolban fekvő Jézus.

A Csonkatoronynál a szép karácsonyi fényeket is megcsodálhatjuk
Fotó: Krausz Andrea

Balatonalmádi

A balatonalmádi Városház téren igazi karácsonyi hangulat fogadja az arra járókat. A karácsonyfa és a hatalmas adventi koszorú mellett itt kapott helyet a Nagy András fafaragó népi iparművész által készített életnagyságú betlehem-kompozíció is.

Balatonalmádi betleheme
Fotó: Krausz Andrea

Balatonfűzfő

Romantikus környezetben, a Jézus Szíve Plébánia templom mellett található a városi betlehem. A faragott alakok a Mámai templomrom előterében állnak. (Máma település valószínűleg már a honfoglalás idején is létezett.) A XIII. századi romtemplom különös hangulatot kölcsönöz a bibliai életképnek.

A Mámai templomrom mellett áll a balatonfűzfői betlehem
Fotó: Krausz Andrea

Siófok

Siófok Fő tere advent utolsó hétvégéjén kapott pompás kivilágítást. A Víztorony déli részén található betlehem előtt sok kisgyerek nézegeti a bibliai alakokat.

Siófokon, a Fő téren állították fel a betlehemet
Fotó: Krausz Andrea

 

Nyitókép: Krausz Andrea

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva