sonline.hu | 2022.11.09. 18:00
Szeretetben telt Marika néni 100 dolgos éve
Tizenhét évvel ezelőtt költözött Kovács Ferencné a somogyfajszi Őszi Fény Idősek Otthonába, és most ünnepelte a 100. születésnapját. Az évszázados jubileumot közösen ünnepelte a család, az idősotthon dolgozói és a falu vezetése.

– Marika néni mindig szeretetet ad, nemcsak mi figyelünk rá, hanem ő is figyel ránk! – köszöntötték a szociális gondozók az idős asszonyt, aki kerekesszékben ülve, a családja gyűrűjében figyelte a somogyfajszi kisiskolások műsorát, amelyet a tiszteletére adtak elő.

– Türelmes, nem beteges, soha egy rossz szava nincs! – mondta az ünnepeltről Bogár Gézáné, az intézmény vezetője.

– Csendes, és végtelenül kedves – fűzte hozzá Sall István polgármester, aki a miniszterelnök és a település díszoklevelét adta át a százéves asszonynak.

Az idős hölgy kezét az ünnepség alatt fogta a lánya, Kovács Márta, de a fia és az unokái is eljöttek a születésnapra, és ott ültek mellette.

– Egész életében rengeteget dolgozott – mondta édesanyjáról. – A családunk balatonszemesi. Édesapámmal együtt egy élelmiszerüzletet vezettek, majd miután nyugdíjba mentek, anyukám még nyáron eljárt balatoni üdülőkbe dolgozni, és télen konyakmeggyet csomagolt egy kisüzemben. Amikor 84 éves lett, mi a gyermekei felajánlottuk neki, hogy költözzön hozzánk, de végül ezt az otthont választotta. Az egészségével szerencsére nincs gond, bár az utóbbi években romlott a fizikai állapota, de mentálisan remekül van.

Igazi ünnep ez, annak ellenére, hogy a szociális gondozásban vannak nehézségek, komoly energiaproblémák, mondta Tömösvári Tibor, az Őszi Fény Otthon Alapítvány elnöke az intézmény fenntartójaként. Bízik benne, hogy a lelkiismeretes kollégáik segítségével túlélik a nehéz időszakot. Szerinte a munkatársainak, és az otthonos, szép természeti környezetnek is köszönhető, hogy ilyen hosszú életű lett az idős lakó, és rajta kívül egy 90 éves és egy 95 éves gondozottal is büszkélkedhetnek. Gyönyörű volt az ünnepség, bár egy kissé elfáradt, mondta Kovács Ferencné, aki a tortát kis segítséggel tudta felvágni.

Forrás: sonline.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva