Szaniszló Hajnalka | 2020.12.10. 09:00
Sztárkarácsony a legszebb dallamokkal - téged is elvarázsolnak!
Ugye, nálatok is szól a hangulatos zene karácsonykor? A legfrissebb karácsonyi slágereket gyűjtöttük össze ebben a listában. Hangolódj velünk az ünnepre. Frissítjük!

Írtunk már a karácsonyi filmekről – a 100 legjobb filmet gyűjtöttük össze az ünnepekre!

Most pedig jöjjenek a hangulatot tovább fokozó karácsonyi dallamok!

Csondor Kata: Hóban ébred – 2020-ban Vastag Csabával és Kökény Attilával

Nem túlzás azt állítani, hogy az Add tovább címmel elhíresült, Hóban ébred című dal az elmúlt évek legnagyobb hazai karácsonyi slágere és jogosan érdemli ki ezt a címet. Idén Csondor Katával közösen Vastag Csaba és Kökény Attila énekli ezt a dalt. Csondor Kata olyan a klipben, mint egy angyal, a díszletektől egy fénylő mesevilágban érezzük magunkat, békebeli gyermekkorunk karácsonyfájával, kockás takaróval és gyerekmosollyal, hiszen a videóban egy gyermekotthon apróságai is szerepet kapnak az ünnep fényei között.

Vastag Csabával itt beszélgettünk, olvasd el te is az interjút.

 

Tóth Andi, Vastag Csaba, Kocsis Tibor és Veréb Tamás együtt karácsonyozik

Nem túlzás azt állítani, hogy a világsztár Justin Beiber slágere az elmúlt évek egyik legnagyobb ünnepi kedvence. Vidámság, fények, csilingelés, tökéletes hangulat itatja át a Mistletoe-t. Feldolgozásában a hazai zenei élet számos szereplője közreműködött és az egyik leghangulatosabb videó készült hozzá, ami az idei évben a karácsony témájában megjelent. Az előadók: Tóth Andi, B. Nagy Réka, Vastag Csaba, Kocsis Tibor, Gájer Bálint és Veréb Tamás.

 

Veréb Tamás karácsonya Köllő Babettel és Győrfi Pállal

Ha már az előző dalban Veréb Tamás is szerepelt, az ő önálló ünnepi slágerével folytatjuk a listát. Érdemes nagyon figyelmesen hallgatni a szöveget, mert 2020-ban különösen nagy szükség van az ilyen gondolatokra. Szívet-lelket melengető pillanatokkal tölthetjük meg a közelgő ünnepet úgy, hogy apró dolgokkal varázsoljuk ragyogóbbá a szívünket, s arra figyelünk, ami igazán fontos. Tomi dala éppen ezt állítja a középpontba. A videóban Köllő Babett, Győrfi Pál, Nagy Adri és persze Veréb Tomi és kedvese karácsonyába is bepillanthatunk.

„Színes kis otthonok
Díszített ablakán
Kandalló tűz lobog
A Világ most Csodát vár”

Köllő Babett a közelmúltban mesélt a likeBalaton.hu-nak Balatonos élményeiről.

Szekeres Adrien méltóságteljes ünnepi dalt hozott idén

– Ez most más karácsony. A szeretteinktől távol, hiányérzettel a szívünkben jött el 2020-ban advent első vasárnapja. Ebben a furcsa évben méginkább megbizonyosodtam arról, hogy a legnagyobb értéket az emberi kapcsolataink jelentik. Felértékelődött minden ölelés, minden kézfogás, minden együtt töltött óra. Hónapok óta sejtjük, hogy a karácsony is más lesz, mint amilyen eddig volt. Kiss Gáborral és Turczi Istvánnal pár hete írtunk egy dalt erről az érzésről. Fogadjátok olyan nagy szeretettel, ahogy készítettük nektek – vallja a dal és a klip kapcsán az énekesnő.

A videóban, amelyet a csodaszép Avilai Nagy Szent Teréz templomban templomban rögzítettek, a MÁV Szimfonikus Zenekara működik közre. Nem csak a templom tökéletes akusztikája, hanem Adrien csilingelő, reményt adó hangja és a dal bíztató gondolatai miatt is helye van a listában. S persze nem szabad elfelejtenünk, hogy idén nagyon más lesz a karácsony.

„Ez most más karácsony
Magadból énekelsz
Ez most más karácsony
Mégis szép

Akármi lesz, kell a remény”

 

Mága Jenifer karácsonyi lemezén Király Viktor, Caramel és Takács Nicolas is énekel

Mága Jennifer először jelentkezik ünnepi albummal. Az énekesnő mellett olyan nagyszerű férfihangok kaptak helyet, mint Molnár Ferenc Caramel, Király Viktor, Takács Nikolas vagy éppen Veréb Tamás. Az alábbi felvételen a világszerte és hazánkban is nagyon népszerű Have Yourself a Merry Little Christmas című slágert énekli Király Viktorral. A dal eredetije 1943-ban született meg, melyet Judie Garland énekelt a Meet Me in St. Loius című musicalben. 1944-ben aztán Frank Sinatra tolmácsolásában is megjelent a sláger, amely a világhírnévig repítette és a legkedveltebb karácsonyi dalok örök listájára helyezte fel.

Király Linda és Király Viktor közös karácsonyi dala: Csak erre vártam

A testvérpár egy megható, gyerekkori fotókkal is teletűzdelt ünnepi dallal hangolnak az idei karácsonyra.

– Ez most egy olyan időszak, amikor igazán befelé tudunk fordulni, és átgondolni azt, hogy mi az, ami valóban fontos nekünk. Át tudjuk értékelni a kapcsolatainkat, és tisztán látjuk, mennyire fontos a szeretet és a közelség – mondta a dal kapcsán Király Linda.

– Ez egy eszméletlen őszinte szerzemény, amiben szerintem mindenki megtalálja önmagát – tette hozzá Király Viktor.

 

Tímár Sára Nemes Nagy Ágnes Karácsony című versét zenésítette meg

A dal a Feljött immár az a csillag című lemezen halható. Népzenei feldolgozás, amely különleges színfoltot jelent a karácsonyi dalok listájának popzenei palettáján, a Hagyományok Háza impozáns helyszíne, a cimbalom vagy épp a hegedű hangja pedig még különlegesebbé teszik ez megzenésített verset.

– Üres színházteremben állunk, közönség nélkül, soha nem gondoltuk, hogy ez megtörténhet. Nemes Nagy Ágnes Karácsony című versét hoztuk nektek ajándékba. Ez a vers gyönyörűen érzékelteti azt az állapotot, amiben sokan érezhetjük magunkat. Vágyakozunk a minket körülvevő sokféle sötétségből a fénybe. Ugyan még nő a sötétség körülöttünk, de ahogy sorra gyúlnak az adventi gyertyák és bevilágítja a teret, kívánom, hogy mindannyiunk szívébe így szülessen meg fokozatosan a hit, a remény, az öröm és a szeretet – mondta az énekesnő az elkészült klip kapcsán.

 

Nánásiék karácsonyi dala 2020 a Lóci Játszik-kal és Tóth Andival

Egészen sajátos verzió a karácsony és s szilveszter hangulatának megidézésére, mindenesetre az biztos, hogy rosszkedvűek nem leszünk tőle.

Békefi Viki & Ya Ou Egész évben ölelnélek – könnyed karácsonyi dallamok

A páros 2020-as, karácsonyi dala könnyed, felhőtlen, felidézi a gyermekkorok karácsonyát és pontosan arra koncentrál, amire most mindenkinek kell: az ünnep, a szeretteink, a szívünk és a lelkünk jó érzéseire. Valahogy így kellene hozzáállni az ünnepekhez, a hétköznapokhoz, s talán többet tudnánk töltekezni egymásból, s adni egymásnak is:
„Ha itt vagy, az is elhagyható
Ha odakint még nem hull a hó
Látszódnak úgyis a lépteink
Ha boldoggá tesszük az éveink

Már nem félek
egész évben ölelnélek
Mint a díszek a fenyőfát
beragyogva az éjszakát
Mást nem kérek, mert az vagyok”

 

 

Nyitókép: Shutterstock

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva