Kovács Erika/veol.hu | 2023.01.26. 12:00
Tarolt a Balaton Gin a világversenyen
A világ minden tájáról érkező, több mint 800 gin közül aranyérmet kapott kortárs kategóriában a Balaton Gin a ginek Oscar-díjának is tartott World Gin Awards nemzetközi versenyen Londonban. A kitűnő italt a balatoni életérzés keltette életre, a tó környéki alapanyagokból, a Somlón készült.

– Berlini elismerésünknek és a sok biztatásnak köszönhetően úgy döntöttünk, hogy nagyobbat álmodunk. Arra gondoltunk, hogy az európai versenyen elnyert dupla arany minősítés elég lehet a világversenyen is egy jó eredményre, és szerencsére igazunk lett – mondta Fehér Péter.

World Gin Awards – a ginek Oscarja

Dupla arany minősítéssel ismerték el a Balaton Gint a Berlin International Spirits Competition versenyen, melyen 16 országból több mint 250 nevező vett részt. A szakmai zsűri dupla arany, arany, ezüst és bronz minősítést adott át. A gin három éve érhető el a magyar piacon, az ötletgazda, Fehér Péter családja több szálon is kötődik a tóhoz, innen az ötlet, hogy a gin a Balatonról, a tó kitűnő hangulatáról szóljon. Az ital népszerűsége egyre növekszik.

Kellemes, harmonikus ízében a bodza, a muskotályos szőlő, a birs és a levendula aromái a Balatont, a balatoni életérzést, a nyarat idézik, és az összetevők mind tó környéki beszállítóktól valók.

Családi vállalkozásuk, a Somló Spirit pálinkafőzde a tó közelében, a Somló hegy lábánál található, mely a balatoni borrégió része, és ott készült a gin is.

Nagy megtiszteltetésnek tekintik a díjat, az ital egy csapatmunkának köszönhető. Az italt a Veszprém–Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program kiemelt rendezvényén, a Balaton Wine & Gourmet Fesztiválon is bemutatták.

Forrás: veol.hu

Nyitókép: Mészáros Annarózsa/likeBalaton.hu

 

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva