Krausz Andrea | 2022.06.04. 07:00
A balatonfüredi Hámori Marcell koktélbárja újabb elismerésben részesült
Az év 365 napján nyitva tartó balatonfüredi ÉgSzínKék koktélbár és kávézó elnyerte az Év vidéki bárja címet. Hámori Marcell tulajdonos olyan színvonalú helyet üzemeltet, ahol pl. 60 féle koktél, és 200 féle gin-tonik közül választhatunk.

A Budapesten rendezett, hagyományos Bár Show-n adták át a díjakat, ahol az értékelés során sokféle szempontot figyelembe vettek. – 2020-ban két fővárosi hely mellett egyedüli vidékiként elnyertük az „Év új bárja” címet, idén pedig 2 győri, és 2 pécsi hely mellett mi is az „Év vidéki bárja” elismerésben részesültünk – mondta a likeBalaton.hu-nak az ÉgSzínKék alapítója és tulajdonosa, Hámori Marcell.

Minden áldott nap nyitva vannak

– Jártam már sokfelé, de született fürediként itt szerettem volna bárt nyitni. Úgy gondolom, hogy ez a Balaton fővárosa, és ilyen bárra csak itt van igény. Az év 365 napján nyitva tartunk.

Szeretném, hogy a fürediek az év minden időszakában, akár egy novemberi hétköznap estén is meg tudnának inni egy jó koktélt

– fogalmazott a fiatal szakember, aki korábban Svájcban nyert betekintést a bárok világába, de most már saját újításait kínálja Balatonfüred híres sétálóutcájában, a Tagore sétányon.

Az év bármely napján különleges italokkal várják a vendégeket
Fotó: Tobias Cercigüler – hivatalos

Üzletet vezet és oktat

Mint mondja, a budapesti bárok vendégeit jórészt azon külföldiek alkotják, akik magasszínvonalú italkultúrával rendelkeznek, így az értékelés során külön veszik a fővárosi és a vidéki bárokat. De egyre inkább sorakoznak fel a vidékiek is.

– Rengeteg házilag készített speciális összetevőt használunk.

Az infúzióink, szirupjaink, bittereink előállítása sokkal több időt igényel, mint egy standard koktélreceptúra.

De imádunk ezekkel kísérletezni. A veszprémi Best Mixer iskolában oktatok én, és egy kollégám is, mert fontosnak tartom, hogy a fiatal generációnak átadjuk a tudást – tette hozzá.

Fotó: Tobias Cercigüler – hivatalos

Signature drink

Az ÉgSzínKékben nyáron nyolcan, télen négyen keverik az italokat.

Gin-tonicból 200 féle szerepel a kínálatban. 60 féle koktélt kevernek, melyeknek egy része Siganture drink, vagyis saját receptúrás, (saját „aláírásos”) ital.

Széles a rum- és whiskey-választékuk, és van 20 fajta balatoni bor, valamint pálinka is. Ezen kívül pedig snack ételeket is kínálnak.

– Továbbra is tartani szeretnénk a magas minőséget, az itallapot pedig folyamatosan megújítjuk. Ez minden évben az egyik legnagyobb kreatív munka számunkra. Nagyon szeretjük – fogalmazott a füredi vállalkozó.

Hámori Marcell tulajdonos (középen), mellette két kollégája, Villangó Bálint (a kép bal oldalán) és Hegedűs Dávid

 

Nyitókép: Tobias Cercigüler – hivatalos

Tovább olvasnál? Nézd meg ezeket is!

Október végéig tart a vezetett bortúra-szezon Badacsonyban

Alsóörsi, csopaki és balatonudvari strandbisztró a legjobbak között

Sztárfizetés két hónapra vagy egész éves állás?

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva